پیام آذری

آخرين مطالب

سفر به دوران نوسنگی با بازدید از موزه باستان شناسی ارومیه فرهنگي

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - ارومیه- موزه باستان شناسی ارومیه با 50 سال قدمت و 28 هزار اثر باستانی قابل نمایش یکی از غنی ترین موزه های کشور به شمار می رود و بازدیدکنندگان را با سبک زندگی پیشینیان در آغاز دوره نوسنگی و نخستین سکونت بشر در خاورمیانه پیوند می دهد.
به گزارش ایرنا این موزه، آثار سنگی، سفالی و فلزی متنوعی از آغاز دوره نوسنگی تا پایان دوره قاجاریه را در خود جای داده و مجموعه ای از ابزارآلات سنگی متعلق به هزاره هفتم پیش از میلاد را که از تپه باستانی " اهرنجان " در سلماس و " تپه جلبر" در نقده کشف شده را به نمایش عموم گذاشته است.
بخشی از سالن موزه به نمایش آثار دوره اسلامی از قرون اولیه اسلام تا دوره قاجار اختصاص یافته و انوع سفالینه های لعابدار و ظروف برنجی دوره سلجوقی، کاشی و سفالینه های زرین دوره ایلخانی، ظروف سفالین لعاب کاری شده قرن 6 هجری قمری همراه با سکه های صدراسلام تا دوره قاجار در بخش های دیگر موزه به نمایش گذاشته شده است.
وجود آجرهای لعابدار سه هزار ساله و سکه های نقره و ظروف شیشه ای دوره ساسانی از دیگر ویژگی های منحصر بفرد موزه تاریخی ارومیه محسوب می شود.
وجود سه کتیبه سنگی بزرگ متعلق به دوره حکمرانی اورارتوها به نام ‌های " استل ( کتیبه) سنگی کله شین"، " کتیبه ماوانا" و "کتیبه محمودآباد " جزو اشیا بی نظیر موزه بوده که به خط میخی اورارتوئی نگاشته شده است.
نسخ نفیس این موزه از دوران ایلخانی تا قاجارهمراه با آثار خوشنویسان مشهور جهان اسلام مانند احمد نیریزی و نائینی بخش دیگری از اشیای این گنجینه غنی کشور را تشکیل می دهد.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی معتقد است که با توجه به تعداد بالای اشیا تاریخی این مکان فرهنگی، دومین موزه غنی کشور است.
حسن سپهرفر با بیان اینکه هر دوره از تاریخ اشیای منحصر به فرد خود را در این موزه دارد، گفت: ابزار آلات استخوانی و سنگی و کاشی های لعاب دار و آجرهای تپه قلایچی نیز از دیگر اشیا منحصر بفرد دوره های صدر اسلام تا قاجار در این موزه محسوب می شود.
وی با تاکید بر اینکه گردشگران از ساعت 9 تا 19 می توانند از این مجموعه تاریخی بازدید کنند، بیان کرد: کارشناس میراث فرهنگی که به این آثار آشنایی کامل دارد به عنوان راهنما در این مکان حضور می یابد تا اطلاعات لازم را در اختیار گردشگران قرار دهد.
به گفته وی موزه باستان شناسی ارومیه به ویژه در روزهای پایانی هفته و تعطیلات نوروزی و تابستانی پذیرای جمعیت کثیری از گردشگران داخلی و خارجی است و یکی از پربازدیدترین مراکز فرهنگی و گردشگری استان به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه در فروردین سال جاری یکهزار و 800 نفر از موزه باستان شناسی ارومیه بازدید کردند، ادامه داد: در سال گذشته نیز هشت هزار و 200 نفر از این مکان فرهنگی بازدید کرده بودند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی نیز گفت: با هدف معرفی بیش از پیش این گنجینه تاریخی در نوروز سال جاری روزانه بیش از 300 نفر از طریق اتوبوس گردشگری به موزه ارومیه راهنمایی شدند و از آن بازدید کردند؛ در این ایام هتل های ارومیه نیز تورگردی های خود را به موزه ارومیه هدایت کردند.
حسین امامی افزود: استفاده از ظرفیت فضای مجازی یکی از مهمترین راهکارها برای جذب گردشگر به ویژه در ایام نوروز و تابستان است و باید از این فضا برای شناساندن هرچه بیشتر و بهتر جاذبه های گردشگری استان از جمله موزه ارومیه بهره برداری شود.
وی اضافه کرد: در سال های اخیر اقدامات مناسبی در جهت افزایش مسافران ورودی به استان به ویژه در ایام نوروز و تابستان انجام شده که نتیجه آن رشد بازدیدکنندگان از اماکن گردشگری آذربایجان غربی بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز با اشاره به اهمیت بازدید از موزه ها و به ویژه موزه باستان شناسی ارومیه، گفت: موزه باستان شناسی ارومیه نسل گذشته را به نسل حاضر پیوند می دهد و بازدیکنندگان را با سبک زندگی پیشنیان در دوره نوسنگی آشنا می کند.
جلیل جباری ادامه داد: این موزه باستان شناسی محلی برای پژوهش و آموزش دانشجویان و پژوهشگران حوزه تاریخ، ادب و فرهنگ می باشد و این اداره کل تاکید دارد که کلاس های درس تاریخ مدارس در این محل برگزار شود.
وی افزود: آذربایجان غربی در دوره های مختلف تاریخی محل سکونت بشر بوده است و این ظرفیت را دارد تا موزه های مختلف و تخصصی در نقاط مختلف استان راه اندازی شود.
وی بیان کرد: با توجه با این مسئله بحث ایجاد تنوع در موزه های استان در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته و بر همین اساس موزه نسخ خطی و موزه آموزشی (جهت نشان دادن سیر تحول آموزش و پرورش) راه اندازی شده است.
به گزارش ایرنا طی دوران نوسنگی در برخی نواحی جنوب غرب آسیا (خاورمیانه) انسان از مرحلهٔ جمع ‌آوری و شکار به مرحله کشت و اهلی کردن برخی حیوانات مثل بز و گوسفند گذر کرد؛ باستان ‌شناسان آغاز این دوره را در حدود 10 هزار سال پیش دانسته ‌اند.
3072/8135

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/51465/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار؛ این دارو تقلبی است

قطعی‌ترین درمان ریزش مو در زنان چیست؟

همه چیز درباره تزریق چربی به باسن

فسیل‌های باکتریایی اولین سرنخ‌ها از فتوسنتز را آشکار کردند

علائم بارداری با آمپول اچ سی جی چیست؟

طغیان سرخک در مرزهای ایران ؛ افغانستان 7 هزار ابتلا و عراق 5500 در دو ماه

خواص نمک برای پوست صورت، معجزه نمک برای پوست!

شورای عالی نظام پرستاری: مهاجرت پرستاران به مرز بحران رسیده است

چین «دستیار جراح هوش مصنوعی» ساخت

پیش‌بینی آلزایمر با یک مچ‌بند

شرکت «فایزر» آخرین فاز داروی نوع رایجی از سرطان خون را اجرا کرد

کرم پودر: راهنمای انتخاب و استفاده

نکات مهم در انتخاب لوازم دنداپزشکی چیست؟

وضعیت عجیب دندان های مردم ایران/ هر ایرانی 6 دندان پوسیده دارد

اولین داروی کبد چرب تایید شد

پیوند کبد خوک به یک بیمار مرگ مغزی

سازمان نظام پزشکی: کشور با کمبود شدید جراح قلب اطفال مواجه است

استفاده از آب لوله کشی برای شستشوی بینی با عفونت آمیب مرتبط است

آلاینده های سمی هوا عامل تحریک حملات آسم در کودکان

ساخت سلاح لیزری برای از بین‌ بردن باکتری‌های دندان

ارتباط تغذیه با افسردگی چیست؟

دستاورد بزرگ ایلان ماسک؛ بیمار معلول نورالینک ازطریق افکارش شطرنج بازی می‌کند

معجزه جدید هوش مصنوعی برای سلامتی زنان

چه چیزی موجب کُشنده‌شدن باکتری‌ها در بدن می‌شود؟

یافته جدید دانشمندان: بدن نوجوان‌ها بوی «بز» می‌دهد

شیوع یک نوع عفونت باکتریایی در ژاپن

دریافت‌کننده تراشه مغزی نورالینک با ذهنش توییت کرد

آمار جهانی کرونا؛ آمریکا رکورددار مبتلایان روزانه

تصویب تعرفه‌های پزشکی 1403/ ویزیت پزشکان چند برابر شد؟

روایت یک مقام سازمان نظام پزشکی از پشت پرده خودکشی دکتر پرستو بخشی

سوسک 4 سانتی‌ متری که در ریه یک هندی زندگی می‌کرد!

قمه‌کشی در ارومیه؛ عوامل نزاع شناسایی شدند

تحقیقات جدید دانشگاه آکسفورد در مورد سرطان ریه

واکنش تند پدر پیوند کبد به بازنشستگی اجباری دکتر ملک زاده؛ قدر زر زرگر شناسد

فقر احتمالاً می‌تواند سرعت پیرشدن مغز را افزایش دهد

مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها رها نکنند

محققان: تنها دو شب کم‌خوابی می‌تواند باعث احساس پیری در شما شود

می‌توانیم اکسیر جوانی را از خرس‌های آبی قرض بگیریم!

کاهش خطر افسردگی در زنان متاهل با ورزش

ماجرای تولید اولین داروی ایدز در مدار زمین

شکست زوال عقل با بزرگ شدن مغز

وضعیت ارز تجهیزات پزشکی در سال 1403

خطر بالای سکته مغزی در جوانان مبتلا به میگرن

شناسایی ابتلای انسانی به ویروس آنفلوآنزای پرندگان در آمریکا

سن دیابت در ایران به بچه مدرسه‌ای‌ها رسید!

11 نکته در هنگام خرید لباس زیر مناسب که باید بدانید

بهبود زخم‌های دیابت با هیدروژل قاتل باکتری‌ها

ادعای ترسناک برخی متخصصان از شیوع یک نوع آنفلوآنزا

ابتلا به این سرطان تا سال 2040 دو برابر می‌شود

افزایش بیماری «آبله‌مرغان» و بروز «سرخک» در کشور