پیام آذری

آخرين مطالب

فسیل‌های باکتریایی اولین سرنخ‌ها از فتوسنتز را آشکار کردند علمي

فسیل‌های باکتریایی اولین سرنخ‌ها از فتوسنتز را آشکار کردند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - «سینوباکتری» میلیاردها سال پیش فتوسنتز را روی زمین پایه‌گذاری کرد و اکنون فسیل‌های مربوط به 1.78 میلیارد سال پیش شواهدی را از ساختارهایی آشکار کرده‌اند که برخی باکتری‌های باستانی از آنها برای تبدیل نور خورشید به غذا استفاده می‌کردند. به گزارش ایرنا از «ساینس نیوز اکسپلورز»، فسیل‌های ریز باستانی ممکن است دربردارنده نشانه‌های اولیه‌ای از نیرویی باشند که به جهان شکل داده است؛ نیرویی به نام فتوسنتز. این نیرو (فتوسنتز) اکسیژن آزاد کرد و از این طریق به شکل گرفتن اتمسفر یاری رساند. سیانوباکتری (Cyanobacteria) یکی از قدیمی‌ترین اشکال شناخته شده حیات روی زمین است. این باکتری میلیاردها سال پیش فتوسنتز را «پایه گذاری» کرد. فسیل های جدید کشف شده در استرالیا از نوع سیانوباکتری هستند. این میکروب‌ها مانند گیاهان غذای خود را از طریق فتوسنتز می‌سازند و در این فرایند اکسیژن را به عنوان پسماند آزاد می‌کنند. در بسیاری از سینوباکتری‌ها و گیاهان امروزی، فتوسنتز در درون ساختارهای خاصی انجام می شود که به آنها غشای تیلاکوید (THY-luh-koyd) گفته می شود و فسیل‌های باکتری تازه کشف شده مملو از ساختارهای مشابه تیلاکویدهای امروزی هستند. محققان دانشگاه «لی‌یژ» بلژیک یافته‌های جدید خود را 18 ژانویه در نشریه «نیچر» به اشتراک گذاشتند. این فسیل‌ها مربوط به 1.73 تا 1.78 میلیارد سال گذشته هستند و به این ترتیب به قدیمی‌ترین تیلاکویدهایی تبدیل می شوند که تاکنون کشف شده اند. این فسیل ها 1.2 میلیارد سال پیشتر از زمانی که شواهد قبلی نشان داده بود، حیات داشته اند. تا پیش از آن هوای سیاره ما تنها مقدار اندکی اکسیژن داشته است، اما بعد از میلیون‌ها سال فتوسنتز سطح اکسیژن زمین به میزان زیادی افزایش یافت. دانشمندان به این مرحله که حدود 2.4 میلیارد سال پیش اتفاق افتاده است، «رویداد اکسیداسیون بزرگ» می گویند. «وودوارد فیشر» از محققان دانشگاه یادشده می گوید: کشف این باکتری‌ها شگفت‌آور است. اینها نوعی اطلاعات است که گمان نمی‌کردیم بتوانیم از فسیل ها به دست آوریم. وی بیان کرد: بیشتر فسیل ها بافت های سخت مانند استخوان را حفظ می‌کنند، اما باکتری دارای چنین تکه‌های سختی نیست. این فسیل‌ها صرفا «کربن‌های فشرده‌» به جا مانده در گل و لای هستند. اینکه تیلاکویدها دقیقا چه زمانی تکامل پیدا کردند، یک موضوع مورد مناقشه است. تا پیش از این مطالعه، محققان باید بر مدارک و شواهد مستقیم اتکا می کردند و سرنخ های آنها از ژنتیک و مطالعات شیمیایی به دست می‌آمد. این تیم تحقیقاتی به دنبال میکروفسیل‌ها در سراسر دنیا گشته و قدیمی‌ترین تیلاکویدها را در استرالیا کشف کرده اند. آنها همچنین این ساختارها را در فسیل‌هایی از کانادا پیدا کردند. برخی از محققان بر این باورند که تیلاکویدها حتی در زمانی قدیمی‌تر پیش از رویداد اکسیداسیون بزرگ تحول یافته اند. این محققان امیدوارند سنگ‌های قدیمی از زمان مربوط به پیش از رویداد اکسیداسیون بزرگ را هم مورد بررسی قرار دهند و به دنبال شواهدی از تیلاکویدهای باستانی‌تر هستند.

«سینوباکتری» میلیاردها سال پیش فتوسنتز را روی زمین پایه‌گذاری کرد و اکنون فسیل‌های مربوط به 1.78 میلیارد سال پیش شواهدی را از ساختارهایی آشکار کرده‌اند که برخی باکتری‌های باستانی از آنها برای تبدیل نور خورشید به غذا استفاده می‌کردند.
به گزارش ایرنا از «ساینس نیوز اکسپلورز»، فسیل‌های ریز باستانی ممکن است دربردارنده نشانه‌های اولیه‌ای از نیرویی باشند که به جهان شکل داده است؛ نیرویی به نام فتوسنتز.
این نیرو (فتوسنتز) اکسیژن آزاد کرد و از این طریق به شکل گرفتن اتمسفر یاری رساند.
سیانوباکتری (Cyanobacteria) یکی از قدیمی‌ترین اشکال شناخته شده حیات روی زمین است. این باکتری میلیاردها سال پیش فتوسنتز را «پایه گذاری» کرد. فسیل های جدید کشف شده در استرالیا از نوع سیانوباکتری هستند.
این میکروب‌ها مانند گیاهان غذای خود را از طریق فتوسنتز می‌سازند و در این فرایند اکسیژن را به عنوان پسماند آزاد می‌کنند. در بسیاری از سینوباکتری‌ها و گیاهان امروزی، فتوسنتز در درون ساختارهای خاصی انجام می شود که به آنها غشای تیلاکوید (THY-luh-koyd) گفته می شود و فسیل‌های باکتری تازه کشف شده مملو از ساختارهای مشابه تیلاکویدهای امروزی هستند.
محققان دانشگاه «لی‌یژ» بلژیک یافته‌های جدید خود را 18 ژانویه در نشریه «نیچر» به اشتراک گذاشتند.
این فسیل‌ها مربوط به 1.73 تا 1.78 میلیارد سال گذشته هستند و به این ترتیب به قدیمی‌ترین تیلاکویدهایی تبدیل می شوند که تاکنون کشف شده اند. این فسیل ها 1.2 میلیارد سال پیشتر از زمانی که شواهد قبلی نشان داده بود، حیات داشته اند.
تا پیش از آن هوای سیاره ما تنها مقدار اندکی اکسیژن داشته است، اما بعد از میلیون‌ها سال فتوسنتز سطح اکسیژن زمین به میزان زیادی افزایش یافت. دانشمندان به این مرحله که حدود 2.4 میلیارد سال پیش اتفاق افتاده است، «رویداد اکسیداسیون بزرگ» می گویند.
«وودوارد فیشر» از محققان دانشگاه یادشده می گوید: کشف این باکتری‌ها شگفت‌آور است. اینها نوعی اطلاعات است که گمان نمی‌کردیم بتوانیم از فسیل ها به دست آوریم.
وی بیان کرد: بیشتر فسیل ها بافت های سخت مانند استخوان را حفظ می‌کنند، اما باکتری دارای چنین تکه‌های سختی نیست. این فسیل‌ها صرفا «کربن‌های فشرده‌» به جا مانده در گل و لای هستند.
اینکه تیلاکویدها دقیقا چه زمانی تکامل پیدا کردند، یک موضوع مورد مناقشه است. تا پیش از این مطالعه، محققان باید بر مدارک و شواهد مستقیم اتکا می کردند و سرنخ های آنها از ژنتیک و مطالعات شیمیایی به دست می‌آمد.
این تیم تحقیقاتی به دنبال میکروفسیل‌ها در سراسر دنیا گشته و قدیمی‌ترین تیلاکویدها را در استرالیا کشف کرده اند. آنها همچنین این ساختارها را در فسیل‌هایی از کانادا پیدا کردند.
برخی از محققان بر این باورند که تیلاکویدها حتی در زمانی قدیمی‌تر پیش از رویداد اکسیداسیون بزرگ تحول یافته اند. این محققان امیدوارند سنگ‌های قدیمی از زمان مربوط به پیش از رویداد اکسیداسیون بزرگ را هم مورد بررسی قرار دهند و به دنبال شواهدی از تیلاکویدهای باستانی‌تر هستند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/676566/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکمیل اسکله رو- رو امیرآباد 700 میلیارد تومان اعتبار می خواهد

هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است

وضعیت خیابان‌های مهاباد پس از بارندگی شدید

تغییر چهره جالب «بیتا توتونچی» سریال آوای باران بعد 11 سال

پسرم در مدرسه و محله حس قلدری دارد!

آبگرفتگی در پیاده‌روی عالی‌قاپوی اردبیل پس از بارش باران

تیپ و چهره تازه «رحمان» و «رحیم» در آستانه بازی در سریال پایتخت 7/ عکس

71 درصد از مخازن سدهای آذربایجان‌ غربی پُر است

بارش برف و تگرگ بهاری در شهرهای آذربایجان غربی

بارش برف در معدن مس سونگون ورزقان

«نیچروان بارزانی» با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار کرد

رئیس اقلیم کردستان عراق با رهبر انقلاب دیدار کرد

اعلام آماده‌باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی

واژگونی تریلی در جاده آذرشهر - عجب‌شیر؛ راننده 50ساله جان باخت

تنش آبی در استان اردبیل

پروژه روشنایی معابر نواحی صنعتی رضی و مشگین شهر افتتاح می‌شود

افزایش 81 درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار

راه‌اندازی بازارهای روز، راهکار ساماندهی سد معبر و مشاغل مزاحم شهری در ارومیه

ملاقات زنوزی با امام جمعه تبریز؛ گل محمدی تعهدنامه ای که نکونام امضا کرد را امضا نکرد!

اقدام باورنکردنی وزارت بهداشت درباره داروخانه ها

فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد

والدین بخوانند؛ نکات مهم در تربیت کودک

تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه

افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد

اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان و عشایر در خصوص بارندگی‌ها انجام شود

اولویت اصلی شورای شهر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است

امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی

سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد

ثبت نام 34 هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی

تغییر چهرۀ بازیگر نقش کودکی «دونگ‌یی» در یک کمدی عاشقانه

دستگیری 7 نفر از اراذل و اوباش منطقه رواسان تبریز

بیقراری ها برای «سبحان» 15 روزه شد!

دستگیری باند فرااستانی سرقت از پیرزن ها

نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل

مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل

دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند

بازش برف و تگرگ بهاری در شهرهای آذربایجان غربی

آمادگی حداکثری برای محافظت از گندم‌های خریداری شده در کشور

بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال کشف شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 17 اردیبهشت 1403

آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد

فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزارهای شهدا توجه ویژه داشته باشند

تغییر چهره بازیگر نقش جوانی «کیانوش» سریال آوای باران بعد 11 سال/ تصاویر

بارش برف بهاری در روستای کوران صومای برادوست ارومیه

سارق اماکن خصوصی در تور پلیس اردبیل

قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول

آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای 18 عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید

بارش‌های سیل‌آسا اردبیل را در بر می‌گیرد

برگزاری مسابقات پرس سینه انتخابی تیم ملی در شهر مهاباد

اجرای طرح برخورد با خودرو‌های شوتی در مراغه