یک متخصص تغذیه:
روغن کنجد نسبت به سایر روغنها در مقابل حرارت مقاومتر است
اجتماعي
بزرگنمايي:
آذری آنلاین - یک متخصص تغذیه گفت: روغن کنجد نسبت به سایر روغن ها در مقابل حرارت مقاوم است ولی این به این معنا نیست که از این روغن برای سرخ کردن غذاها در حرارت بالا استفاده کنیم.
دکتر حسن فرهاد غیبی در گفتوگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با بیان اینکه روغنهای خوراکی دارای نقش مهمی در تغذیه افراد هستند، اظهار کرد: برای جفظ سلامتی بدن باید از روغن های خوراکی به اندازه ی کافی و توصیه شده استفاده شود، چرا که در غیر این صورت موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، فشارخون و افزایش کلسترول میشود.
وی ادامه داد: برخی از افراد استفاده ی بیش از اندازه ی روغن زیتون یا کنجد را مفید می پندارند ولی علی رغم مفید بودن این روغنها، نباید در استفاده ی آنها در غذاها زیاده روی کنیم.
وی با اشاره به اینکه می توان در پخت و پز از دو نوع روغن مایع معمولی و مایع سرخ کردنی استفاده کرد، گفت: تمامی روغنهای مایع معمولی را میتوان در مراحل پایانی پخت و پز غذاها استفاده کرد ولی روغن های مایع نباید در معرض حرارت بالایی قرار گیرند به همین دلیل توصیه می شود به جای آن از روغن های مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنند.
یک متخصص تغذیه تمامی روغن های مایع گیاهی مانند زیتون، کنجد، کلزا و سویا را به صورت ذاتی فاقد کلسترول عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه روغنهای حیوانی دارای کلسترول هستند اگر در کنار استفاده از روغن های جامد از روغن های مایع استفاده کنیم چندان کاهشی در میزان کلسترول نخواهیم داشت.
وی در خصوص مزایای روغن کنجد با اشاره به اینکه روغن کنجد نسبت به اسیدهای چرب دارای چندین مزایا است، اظهار کرد: معمولا برای جلوگیری از اکسیده شدن روغنها به آنها آنتی اکسیدان اضافه میشود، ولی روغن کنجد به صورت طبیعی دارای آنتی اکسیدان است که این آنتی اکسیدان نقش بسیار مهمی جهت پیشگیری از برخی بیماریها دارد.
وی با بیان اینکه 15 درصد اسیدهای روغن کنجد به صورت اشباع است، اظهار کرد: 41 درصد اسیدهای روغن کنجد اسید اولئیک و 44 درصد آن درصد اسیدهای چرب چند باند غیر اشباع مانند اسید چرب لینولئیک بوده، اسید اولوئیک نیز جزو اسیدهای چربی است که دارای فواید زیادی است ولی بهترین منبع اسید چرب اولوئیک، روغن زیتون است و در مقایسه با روغن کنجد بهترین روغن غذایی به شمار می رود.
وی با تاکید بر اینکه روغن کنجد به دلیل وجود اسیدهای چرب تک باند غیر اشباع میتواند در کاهش کلسترول مفید باشد، افزود: اگر یک درصد از اسیدهای چرب چند باند غیر اشباع را جایگزین اسیدهای اشباع کنیم می تواند میزان کلسترول بدن را کاهش دهد.
وی با اشاره به معایب روغن کنجد، خاطرنشان کرد: با رشد قارچی به نام آسپیرو ژلو فلاووس، سمی به نام آفلاتوکسین در روغن کنجد تولید می شود.
فرهاد غیبی ادامه داد: نگهداری نامناسب و در معرض هوا و رطوبت قرار گرفتن دانه های کنجد، موجب تولید سم شده و اکثرا این نوع قارچ در نان، غلات و علوفه مشاهده می شود، به همین دلیل برای جلوگیری از رشد این نوع قارچ، نگهداری دانه های کنجد نیز حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه سم آفلاتوکسین مسموم کننده بوده و به تدریج موجب بروز سرطان در بدن می شود، افزود: با توجه به اینکه روغن گیری دانه های کنجد به صورت سرد انجام و دانه ها با فشار زیادی روغن گیری می شود، احتمال مشاهده ی این قارچ در دانه های تصفیه نشده زیاد است، به همین دلیل توصیه می شود افراد روغن های کنجد خود را از کارخانجات مجهز و استاندارد تهیه کنند.
انتهای پیام
-
شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱:۵۳:۴۰ PM
-
۴۱ بازديد
-
ایسنا - اجتماعی - آذربایجان شرقی
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/34526/