پیام آذری
زیرزمین هایی با طعم ورزش
يکشنبه 6 آبان 1397 - 15:56:49
ایرنا - ورزشی - اردبیل
پیام آذری - اردبیل- پله های زیرزمین را که پایین می روی، بوی رطوبت و عرق بدن به پیشوازت می آید، چشمت که به سیاهی زیرزمین عادت می کند، باید همان ابتدا مواظب باشی که کفش های بیشمار چیده شده بر نیم طبقه پایین را زیر پا له نکنی، اینجا ورودی باشگاه ورزشی است.
کودکان و نوجوانانی با هیاهو در محیطی کوچک و دایره وار همراه با ریتم موزیک در حال نرمش اند، برخی نیز مشغول تعویض لباس ورزشی و تلاش برای یافتن جایی بر روی زمین که بتوان در آن ساک ورزشی قرار داد.
دیوارهای سیمانی و زمخت با پلاکاردهایی و تصاویری از موفقیت های اعضای باشگاه و تبریک و تهنیت، درب کوچکی در گوشه محوطه تمرین ورزشکاران که به تنها سرویس بهداشتی سالن باز می شود، پنجره هایی که شیشه برخی از آنها شکسته شده ، کف پوش و تشک های نو و کهنه ، چند نیمکت و مبل کهنه برای نشستن اولیای کودکان و نیز پرده ای آویزان در گوشه ای که نوجوانان از پشت آن برای تعویض لباس استفاده می کنند.
در اینجا خبری از رختکن ، دوش های حمام ، هواکش و تهویه نیست، زیرزمین یک واحد مسکونی، تجاری که کاربری آن پارکینگ بوده و اکنون از آن بعنوان باشگاه ورزشی استفاده می شود.
باشگاه های ورزشی بسیاری در رشته های رزمی، بوکس، تنیس روی میز، پرورش اندام ، ایروبیک و ژیمناستیک در شهرستان های مختلف استان اردبیل وضعیتی شبیه به این باشگاه دارند با کمی تفاوت در تجهیزات و دکور محیط .
عصر یکی از روزهای پاییزی گروهی از نوجوانان در مقابل یکی از باشگاه های رزمی تجمع کرده اند، آنها منتظرند تا شیفت فعالیت ورزشی بانوان به پایان رسیده و وارد باشگاه شوند.
آخرین نفر از ورزشکاران دختر که از باشگاه خارج می شود پسرها به سرعت وارد زیرزمین شده و در کف سالن مشغول تعویض لباس می شوند، ساک ها در گوشه سالن چیده شده و ورزشکاران شروع به دویدن و گرم کردن خود می کنند.
علی یکی از نوجوانان در پاسخ این سوال که آیا محیط و دست کم کف پوش سالن پس از تمرین دختران تمیز نمی شود، می گوید: نه آقا ، فرصتی برای این کار نیست، همین که بانوان از سالن خارج می شوند تمرین ما آغاز می شود.
الهام مادر یکی از خردسالان رزمی کار در حالی که به تعویض لباس کودکش کمک می کند، می گوید: این باشگاه از داشتن کمترین امکانات بی بهره است، سالنی محدود با ورزشکارانی که برخی اوقات تعداد آنها به 50 نفر نیز می رسد، یک سرویس دستشویی نه چندان بهداشتی و بدون هیچ امکانات تهویه.
به گفته وی ، این سالن ورزشی در طول هفته از صبح تا شب فعال بوده و انواع آدم ها از مرد گرفته تا زن در رشته های رزمی ، ژیمناستیک و ایروبیک در آن به فعالیت مشغولند، تصور کنید عرق این همه آدم با شرایط جسمانی متفاوت بر روی این کف پوش و تشک ها ریخته می شود و بدن کودکان و نوجوانانی که به دفعات با آن تماس دارد.
او افزود: چاره ای نیست، اغلب باشگاه های ورزشی در اردبیل وضعیت مشابهی دارند، مجبورم بیشتر مواظب بچه ام باشم، پس از تمرین بلافاصله در خانه باید پسرم را مجبور به دوش گرفتن کنم و بسیاری از اوقات او به خاطر خستگی از این کار طفره می رود.
"حمید" مربی این باشگاه نیز با پذیرش مشکلات موجود می گوید: اکنون نیز با سیلی صورت خود را سرخ نگهداشته ایم ، هزینه ها بویژه اجاره و قیمت تجهیزات سرسام آور بوده و مبلغ شهریه ای که از ورزشکاران می گیریم در حد بسیار پایینی است.
وی بیان کرد: بیشتر مربیان رزمی کار و دیگر رشته ها با توجه به علاقه مندی به ورزش و نیز سرنوشت شاگردان خود به این حرفه مشغولند وگرنه در باشگاه داری آن هم از نوع حرفه ما خبری از پول و درآمد نیست.
او اضافه کرد: همین زیرزمین را با مشارکت چند مربی دیگر در سئانس های مختلف اجاره کرده ایم و به سختی هزینه آن را تامین می کنیم و با توجه به وضعیت اقتصادی چندان به تمدید اجاره نیز امیدوار نیستیم.
وی اظهار داشت: برخی رشته ها در استان از جمله کشتی ، والیبال ، بسکتبال ، بدمینون و رشته های داخل سالن به نوعی با تامین سالن و تجهیزات از سوی دولت مورد حمایت قرار می گیرند ولی رشته های رزمی و برخی رشته های دیگر کمتر مور د حمایت هستند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد برخی رشته های پرطرفدار از جمله رشته های رزمی که در صحنه های کشوری و حتی بین المللی برای استان مدال آور هستند می بایست بیشتر از سوی اداره کل ورزش و جوانان مورد حمایت قرار بگیرند.
به گفته وی ، همانطور که رشته هایی چون کشتی ، وزنه برداری ، والیبال و ژیمناستیک در اردبیل دارای خانه و سالن هستند رشته هایی همچون تکواندو ، ووشو و دیگر رشته های موفق نیز باید دارای سالن های اختصاصی و مجهز باشند.
یک صاحب باشگاه ورزشی در اردبیل نیز گفت: اغلب سالن های ورزشی نیمه استاندارد موجود در استان متعلق به هیات های ورزشی و یا اداره کل ورزش و جوانان بوده و آنها نیز معمولا با نرخ های گران این سالن ها را اجاره می دهند و در این وضعیت راهی جز اجاره سالن های زیرزمینی وجود ندارد.
وی بیان کرد: سرانه ورزشی در استان اردبیل پایین است و اینکه عده ای با وجود مشکلات بسیار و تنها به خاطر علاقه، به امر اداره باشگاههای ورزشی هر چند در جاهای نه چندان مطلوب مبادرت می کنند، جای تقدیر دارد.
او اظهار داشت: دولت باید برای تامین سلامت جامعه بیشتر هزینه کرده و با ساخت و تامین سالن های مناسب زمینه را برای پرداختن نوجوانان و جوانان به ورزش فراهم سازد.
به گفته وی ، همین که این جوانان به جای پرسه زنی در خیابان ها و گذران اوقات خود در محیط های آلوده اقدام به ورزش حتی در سالن های زیرزمینی می کنند جای شکر دارد و باید از هر اقدام ولو کوچک در این زمینه حمایت کرد.
** تشدید نظارت بر اماکن و سالن های ورزشی
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان اردبیل در این باره گفت: نظارت و رصد فعالیت باشگاه های ورزشی در استان تشدید شده ، امسال تاکنون 506 مکان و سالن ورزشی در استان بازرسی شده و 2 باشگاه به علت تخلف از قوانین پلمب شده است.
محمد رضا برادران افزود: نباید کیفیت و سلامت باشگاه های ورزشی در استان فدای کمیت شود برای همین نظارت و بازرسی باشگاه های ورزشی تداوم خواهد داشت تا جوانان و ورزشکاران در محیطی سالم، مطمئن و امن ورزش کنند.
وی با اشاره به فعالیت 385 باشگاه ورزشی در استان بیان کرد: در نیمه اول سال جاری تعداد باشگاه های ورزشی استان افزایش چشمگیری یافته ، در سال گذشته 329 باشگاه ورزشی در استان فعال بوده و امسال نیز 56 باشگاه جدید مجوز فعالیت گرفتند.
او بیان کرد: در سال جاری در شهرستان اردبیل مجوز فعالیت 45 باشگاه جدید، در شهرستان پارس آباد مجوز فعالیت چهار باشگاه جدید و در شهرستان مشگین شهر نیز مجوز فعالیت سه باشگاه جدید صادر شده است.
*** توسعه پوشش ورزشی تا دورترین مناطق استان اردبیل
مدیرکل ورزش و امور جوانان استان اردبیل هم گفت که سیاست دولت احداث هر چه بیشتر سالن های وزشی حتی تا قلب مناطق روستایی بوده و در این راستا به تامین زیرساخت های استاندارد و تجهیز مکان ها نیز توجه می شود.
بهرام آقاخانی با اشاره به کمبود سالن ورزشی در استان بیان کرد: اغلب سالن های ورزشی احداث شده در استان در سال های گذشته با کاربری فوتسال بوده و چندان به تنوع رشته ها توجه نشده است.
او با تاکید بر احداث سالن های تخصصی در رشته های مختلف بیان کرد: در این راستان می بایست به رشته های مدال آور و قهرمان پرور نیز توجه ویژه ای شود.
آقاخانی اضافه کرد: ساخت سالن طبقاتی ورزشی در استادیوم تختی اردبیل مراحل پایانی اجرای خود را می گذراند و با بهره برداری از آن بسیاری از مشکلات رشته های ورزشی از جمله رزمی حل خواهد شد.
او بیان کرد: با توجه به استقبال خوب مردم از ایستگاه ‌های ورزش همگانی در شهر اردبیل و برخی از شهرستان‌ های استان بیشتر پارک ‌های اردبیل با همکاری شهرداری به تجهیزات ورزشی و دستگاه‌ های بدنسازی مجهز خواهد شد.
آقاخانی گفت: سرانه فضای ورزشی در استان اردبیل 0.45 مترمربع است که این رقم برای این استان با این وجود این همه استعدادها و قابلیت ها بسیار کم است و تلاش می شود با کمک و همکاری مسئولان عالی استان و بخش خصوصی این رقم افزایش یابد.
مدیرکل ورزش و امور جوانان استان اردبیل همچنین با اشاره به تشدید نظارت بر اماکن ورزشی اظهار داشت: بحث هایی در باره گرانی اجاره بهای سالن های ورزشی مطرح بوده اما تلاش شده این مبلغ بویژه در مناطق محروم مناسب شود تا زمینه روی آوری جوانان به ورزش بیشتر فراهم شود.
استان اردبیل بیش از 50 هزار ورزشکار سازمان یافته دارد و در برخی از رشته های ورزشی از جمله وزنه برداری، کشتی ، ورزش های رزمی و شمشیر بازی از استان های مطرح کشور می باشد.
6130/6016

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/99980/زیرزمین-هایی-با-طعم-ورزش
بستن   چاپ