پیام آذری
توسعه روستايي ره آورد دولت يازدهم در تکاب
چهارشنبه 8 شهريور 1396 - 8:41:48 AM
ايرنا
آذري آنلاين -شهرستان تکاب در جنوب آذربايجان غربي که تا قبل از دولت يازدهم با محروميت هايي در بخش هاي راه هاي ارتباطي و امکانات زيربنايي به ويژه در مناطق روستايي مواجه بوده، در سايه تدبير دولتمردان اکنون در مسير پيشرفت قرار گرفته است و توسعه روستايي را مي توان ره آورد اصلي دولت تدبير و اميد در اين شهرستان دانست.
فرماندار تکاب با اشاره به اينکه در اين دولت 35 طرح هادي در روستاهاي اين شهرستان اجرا شده است، گفت: اين شهرستان در اجراي طرح هادي و عمران روستايي مقام نخست استاني را کسب کرده و در حال حاضر نيز طرح هادي روستايي در 30 روستاي بخش مرکزي و تخت سليمان در حال اجراست.
ايرج ثقفي افزود: طرح هادي روستايي در حدود 15 روستا به دليل ساختار فيزيکي منطقه شروع نشده و دليل آن واقع شدن اين روستاها در دره يا مناطق سخت گذر بوده و جابجايي منازل با مشکلات عمده روبروست.
به گفته وي قبل از دولت يازدهم تنها در هشت روستاي اين شهرستان گاز طبيعي در اختيار اهالي قرار گرفته بود در حالي که در زمان حاضر عمليات گازرساني به 38 روستاي اين استان در حال اجراست و تا پايان سال 96 به پايان مي رسد.
ثقفي با اشاره به اينکه 90 روستاي بالاي 20 خانوار در اين شهرستان وجود دارد، بيان کرد: تعداد روستاهاي برخوردار از گاز تکاب تا پايان سال 97 به 85 روستا مي رسد.
وي با اشاره به اينکه تکميل فاز 2 مجتمع آبرساني عربشاه با هفت ميليارد ريال هزينه در اين دولت انجام شد، بيان کرد: آبرساني به 10 روستاي اين شهرستان در دولت تدبير و اميد به اتمام رسيده و آبرساني مجتمع `نخود دره` نيز با 5 ميليارد و 200 ميليون ريال انجام شده است.
وي با بيان اينکه تامين آب شرب روستاي `قجور` نيز با سه ميليارد ريال در اين دولت انجام شد، افزود: مجتمع 11 روستايي اين شهرستان نيز با 12 ميليارد ريال در دولت يازدهم انجام شده است.
وي افزود: بيش از 35 کيلومتر از جاده هاي روستايي که بيشتر مسيرهاي سخت گذر را شامل مي شود براي اولين بار در سال 1395 با 40 ميليارد ريال آسفالت شده که در نوع خود حائز اهميت است.
وي با اشاره به اينکه بيشترين ميزان آسفالت راه هاي روستايي آذربايجان غربي در سال گذشته در تکاب اتفاق افتاد، گفت: اين امر نشان دهنده توجه ويژه دولت يازدهم به محروميت زدايي از اين شهرستان است و در سال 1396 نيز آسفالت 20 کيلومتر ديگر انجام مي شود.
وي با بيان اينکه بهسازي و آسفالت جاده روستايي ` يلقون آغاج `، 2 ميليارد و 900 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي انجام شد، گفت: بهسازي و آسفالت جاده روستايي `تپه بور` نيز با سه ميليارد و 200 ميليون ريال از محل اعتبارات استاني در اين دولت انجام شد.
وي به بهسازي جاده ` اغولبيک - قره بلاغ ` با 9 ميليارد و 500 ميليون ريال نيز اشاره کرد و گفت: بهسازي و آسفالت جاده ` يلقون آغاج - قلعه جوق - بدرلو ` با هفت ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار انجام شد.
وي ادامه داد: بهسازي و آسفالت جاده ` يارعزيز - ينگي کند` با 85 درصد پيشرفت فيزيکي و با 2 ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار انجام شد.
وي با اشاره به نبود سيلو قبل از دولت يازدهم در اين شهرستان گفت: سيلوي 30 هزار تني گندم نيز در سال 1395 با 50 ميليارد ريال اعتبار آغاز به کار کرد تا در بخش زيرساخت هاي کشاورزي تحول عمده اي حاصل شود.
وي با اشاره به اينکه در گذشته کشاورزان مجبور بودند تا گندم خود را در شهرستان هاي شاهين دژ، بيجار و سقز به فروش برسانند، گفت: اين اقدام حمل و نقل محصولات کشاورزي را دچار مشکل مي کرد و براي اقتصاد شهرستان نيز ضربه مي زد.
فرماندار تکاب بيان کرد: انتقال 24 هزار و 500 متر آب با هدف استفاده بهينه از آب زراعي موجود نيز در اين دولت از محل اعتبار احياي درياچه اروميه انجام شد.
به گفته ثقفي، فاز اول عمليات اجرايي طرح آبياري تحت فشار در اراضي پاياب و شبکه فرعي سد ساروق با 82 ميليارد ريال اعتبار که حدود 60 ميليارد ريال آن از محل اعتبارات درياچه اروميه است با 90 درصد پيشرفت فيزيکي همراه بوده و حدود 800 هکتار از يکهزار و 250 هکتار آن به اتمام رسيده است.
وي اعلام کرد: احداث چهار واحد خانه بهداشت روستايي با چهار ميليارد و 200 ميليون ريال در اين دولت انجام شده است.
** روند رو به رشد توسعه صنعتي و معدني تکاب در دولت تدبير و اميد
فرماندار تکاب اظهار کرد: 13 واحد توليدي در شهرک صنعتي وجود دارد که هفت مورد آنها راکد است که در حال رفع معارض هستند تا با 100 ميليارد ريال تسهيلات تا پايان سال 1396 به چرخه توليد بازگردند.
ثقفي با اشاره به اينکه فاز اول کارخانه توليد طلاي زراشوران در سال 1393 شمسي به بهره برداري رسيد، گفت: در حال حاضر 500 نفر در اين کارخانه طلا مشغول فعاليت هستند.
وي با بيان اينکه فاز دوم اين کارخانه طلا در آستانه افتتاح است، گفت: با ايجاد فاز دوم براي بين 250 تا 300 نفر ديگر نيز اشتغال زايي مي شود.
وي افزود: در دولت يازدهم کارخانه طلاي تخت سليمان آق دره با هدف استحصال شمش طلا با 100 ميليارد ريال احداث و توسعه يافت و براي 25 نفر اشتغالزايي مستقيم کرد.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر بيش از 100 نفر در کارخانه طلاي ` کاني کاران` در زمينه طلا فعاليت مي کنند، افزود: در آينده نزديک يک معدن به اين کارخانه تحويل دهيم تا اشتغالزايي آن 2 برابر شود.
وي بيان کرد: نخستين واحد فرآوري سنگ به عنوان واحد صنعتي و معدني با فناوري هاي مدرن در روستاي گنبد تکاب در سال 1395 با سه ميليارد ريال به بهره برداري رسيد تا زمينه اشتغال 50 نفر در اين کارخانه فراهم شود.
به گفته فرماندار تکاب قرار است در دولت دوازدهم 10 کارخانه سنگبري در اين شهرستان شروع به کار کرده و براي حداقل يکهزار نفر اشتغالزايي کند که مقدمات صدور پروانه فعاليت برخي از اين واحدها انجام شده است.
وي با اشاره به اينکه 98 درصد معادن سنگ تکاب تراورتن است، افزود: مرمريت و گرانيت از ديگر سنگ هاي اين شهرستان به شمار مي رود.
وي با اشاره به اينکه قبل از دولت يازدهم تنها 20 تريلي حمل سنگ معدني در اين شهرستان وجود داشت، گفت: با تشويق هاي فرمانداري و آگاه سازي مردم نسبت به اهميت مسئله و اعتبارات بانکي اين تريلي ها در دولت يازدهم به 80 دستگاه افزايش يافت.
** توسعه روزافزون زيرساخت هاي بهداشتي و درماني تکاب
فرماندار تکاب با اشاره به اينکه بيمارستان فعلي تکاب 64 تختخواب دارد، افزود: سازمان گسترش و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران /ايميدرو/ يک کلينيک تخصصي در کنار اين بيمارستان تاسيس مي کند تا تعداد تختخواب هاي بيمارستاني تکاب به 100 افزايش يابد و براي اين طرح 120 تا 150 ميليارد ريال اعتبار نياز است.
ايرج ثقفي با بيان اينکه قبل از دولت يازدهم تجهيزات بيمارستان شهداي تکاب فرسوده بود، افزود: 90 درصد تختخواب ها، تجهيزات آزمايشگاهي و اتاق عمل در اين دولت نوسازي شده است.
فرماندار تکاب با اشاره به عمليات اجرايي احداث درمانگاه تخصصي تکاب که با 16 ميليارد ريال اعتبار در حال اتمام است، افزود: اين طرح به زودي به بهره برداري مي رسد و از مهمترين دستاوردهاي طرح تحول سلامت و از خدمات عمده دولت يازدهم به شمار مي رود.
به گفته وي اجراي خوب و موفقيت آميز طرح تحول سلامت در تکاب منجر به تجهيز بيمارستان درمانگاه ها و مراکز درماني و خانه هاي بهداشت روستايي شد.
وي ادامه داد: 2 آمبولانس در حال حاضر در اين شهرستان وجود دارد که در فصل سرما براي خدمات رساني به بيماران استفاده مي شود.
فرماندار تکاب در ادامه بهسازي و آسفالت راه هاي مواصلاتي اين شهرستان را يادآور شد و گفت: فاز اول احداث و بهسازي هفت کيلومتر جاده تکاب - شاهين دژ با 49 ميليارد ريال از محل اعتبارات ملي انجام شد.
ايرج ثقفي افزود: بهسازي و آسفالت پنج کيلومتر جاده تکاب - ايرانخواه با 12 ميليارد ريال هزينه در زمان حاضر 95 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
وي اضافه کرد: آسفالت معابر، کوچه ها و اصلاح ميادين اين شهرستان با 78 درصد پيشرفت فيزيکي در زمان حاضر، 23 ميليارد ريال هزينه در پي داشته است.
وي با اشاره بر اينکه سه هزار تن قير توسط دولت به تکاب تحويل داده شده است، اظهار کرد: حدود 70 درصد خيابان ها شهري در سال 1395 آسفالت شد و تا پايان سال 96 تمام خيابان هاي تکاب به اتمام مي رسد.
وي اعلام کرد: احداث 12 باب مدرسه شهري و روستايي با 35 ميليارد ريال اعتبار نيز در زمان حاضر 85 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
به گفته وي اولين هتل سه ستاره تکاب با 22 اتاق، سينما و تالار پذيرايي با 800 نفر ظرفيت که 12 سال مشکل داشت با 30 ميليارد ريال تسهيلات در هفته دولت سال جاري افتتاح مي شود.
ثقفي افزود: در حال حاضر سه مسافرخانه و يک هتل در اين شهرستان به گردشگران ارائه خدمات مي کند.
** افزايش مشارکت هاي سياسي و اجتماعي مردم تکاب در دولت يازدهم
فرماندار تکاب گفت: پس از 9 دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي براي نخستين بار يک نماينده از شهرستان تکاب در انتخابات مجلس دهم راهي خانه ملت شد و در اين انتخابات ميزان مشارکت بالا، نشانه ارتقا اميدواري جامعه بود و اين مهم در دولت يازدهم محقق شد.
ثقفي افزود: تفکيک حوزه انتخابيه پس از آغاز به کار مجلس دهم اتفاق افتاد و در اين زمينه دولت يازدهم تلاش هاي بسياري انجام داد.
وي اظهار کرد: بعد از انقلاب براي اولين بار در دولت دکتر روحاني زمينه تفکيک حوزه انتخابيه تکاب فراهم شده است تا مشارکت هاي اجتماعي و سياسي در اين شهرستان افزايش يابد.
ثقفي بيان کرد: تمام روستاهاي بالاي 20 خانوار براي اولين بار در انتخابات اخير در دولت يازدهم داراي شورا شدند.
وي با اشاره به اينکه قبل از دولت يازدهم هيچ سازمان مردم نهادي در اين دولت وجود نداشت، گفت: مجوز تشکيل چهار سمن در دولت تدبير و اميد در راستاي افزايش مشارکت هاي اجتماعي در حال صدور است.
وي با بيان اينکه قبل از دولت تنها يک حزب غيرفعال در تکاب وجود داشت، افزود: در حال حاضر چهار حزب فعال در اين شهرستان وجود دارد.
وي با اشاره به اينکه در سال هاي 1385 تا 1390 جمعيت اين شهرستان حدود چهار هزار نفر کاهش پيدا کرده است، گفت: افزايش جمعيت 2 هزار نفري در مقايسه با سرشماري 1390 تا 1395 در ابن شهرستان رقم خورد که نشانگر افزايش اميد در جامعه است.
** انتخاب تکاب به عنوان شهرستان پايلوت در اقتصاد مقاومتي
فرماندار تکاب با اشاره به اينکه يکي از گام هاي مهم دولت تدبير و اميد در بدو تحويل دولت بازگرداندن سيستم برنامه ريزي و عقلانيت در برنامه ريزي هاي کلان کشوري بود، گفت: ايجاد ثبات در تصميم گيري و دوري از تصميم هاي غيرکارشناسي، ايجاد هماهنگي بين مسئولان و مردم، توجه به منافع ملي و راه گشايي از درآمدهاي ارزي و فروش نفت از ديگر اقدام هاي دولت يازدهم بوده است.
ايرج ثقفي با اشاره به اينکه اين شهرستان در سال 1395 براي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي به عنوان شهرستان آزمونه انتخاب شد، اظهار کرد: بيش از 40 طرح و برنامه اقتصاد مقاومتي براي اجرا در تکاب در حوزه هاي راه، کشاورزي، صنعت، معدن، تجارت و ميراث فرهنگي تصويب شده است.
وي با اشاره به اينکه تکاب يک شهرستان معدني به شمار مي رود و وجود کارخانه هاي سنگبري در آن مي تواند اقتصاد آن را دچار تحول جدي مثبت بکند، گفت: راه اندازي 10 کارخانه سنگبري جزو اين 40 طرح اقتصاد مقاومتي است و اگر در هر کارخانه 100 نفر مشغول به کار شوند براي 1000 نفر اشتغالزايي مي شود.
وي افزود: عملياتي شدن اين طرح ها اشتغالزايي و تحول اقتصادي در بخش هاي مختلف اين شهرستان محروم را به همراه خواهد داشت.
وي گفت: تکاب از برخي زيرساخت ها محروم و عقب مانده است و برخي مزيت هاي گردشگري و معدن و کشاورزي دارد.
وي افزود: براي رفع محروميت و رهايي از عقب ماندگي و استفاده از ظرفيت هاي آن، اين شهرستان به درستي به عنوان پايلوت انتخاب شده است.
وي گفت: با استفاده از اعتبارهاي اقتصاد مقاومتي مي توان 40 طرح در بخش هاي مختلف اجرا کرد تا در سال هاي آينده الگويي براي ديگر شهرستان هاي استان در زمينه توسعه باشد.
وي افزود: با برنامه ريزي مدون مي توان بعد از يک دهه محروميت زدايي، اشتغالزايي را در اين شهرستان شاهد بود.
وي با اشاره به اينکه سالانه حدود پنج تن طلا در تکاب توليد مي شود، اظهار کرد: کارخانه هاي طلا و جواهرسازي بايد در اين شهرستان رونق پيدا کند.
وي با اشاره به اينکه 58 معدن ثبت شده در تکاب وجود دارد که از اين ميان 30 معدن فعال است، ادامه داد: حل مشکلات معادن بايد در اولويت برنامه هاي اين شهرستان قرار بگيرد به طوري که اگر توليد معادن هشت تن شود اشتغالزايي 2 برابر مي شود.
وي گفت: اگر طلاي تکاب را به صورت خام و فله اي به فروش برسانيم، سود خيلي کمي عايد منطقه مي شود و بايد راه اندازي کارگاه هاي طلاسازي در دستور کار قرار گيرد.
وي همچنين بيان کرد: اين شهرستان در زمينه توليد عسل نيز ظرفيت هاي کم نظيري دارد و صنايع تبديلي و بسته بندي اين محصول مي تواند در رونق اقتصادي منطقه مفيد باشد.
وي با اشاره به اينکه مسيرهاي چهارگانه تکاب را به چهار استان متصل مي کند و رسيدگي به آنها حائز اهميت است، گفت: از مسير شاهين دژ - تکاب - مياندوآب به آذربايجان غربي، از مسير بيجار به کردستان و زنجان، از مسير دندي و تخت سليمان به زنجان و از مسير ايران خواه و سقز به کردستان متصل مي شويم.
وي باتاکيد بر بهسازي راه هاي ارتباطي اين شهرستان اظهار کرد: بهسازي و آسفالت راه هاي روستايي و شهري تکاب به 40 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد و اين ميزان، 50 درصد اعتبار تکاب را شامل مي شود.
فرماندار تکاب همچنين به ظرفيت فرش افشار اين شهرستان اشاره کرد و گفت: مردم با شناخت فرش افشار در قالب کارگاه ها و جشنواره ها با اعتبار فرش آشنا مي شوند و کسب درآمد از قاليبافي را کسر شان نخواهند دانست.
وي افزود: کارگاه هاي جديد با نقشه هاي منطبق با ذائقه هاي مخاطبان بايد عملي شود چون نقشه هاي تکاب سنتي مانده است.
وي درباره نحوه حمايت از فرش بافان نيز گفت: در نظر داريم فرش تکاب را بيشتر در نمايشگاه هاي تهران به فروش برسانيم تا در سراسر جهان شناسايي شود.
وي با اشاره به اينکه ميراث فرهنگي نبايد مديريت پروازي کند، گفت: ميراث ظرفيت هاي تکاب را شناسايي کند در حالي که در حال حاضر در اين شهرستان تنها 2 کارمند در اداره ميراث فرهنگي وجود دارد.
وي افزود: کارشناسان سرمايه گذاري و گردشگري بايد در اين شهرستان مستقر شوند و ظرفيت هاي تخت سليمان را براي سرمايه گذاري ارزيابي کنند.



http://www.Azari-Online.ir/fa/News/9841/توسعه-روستايي-ره-آورد-دولت-يازدهم-در-تکاب
بستن   چاپ