پیام آذری
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی:
ضرورت مطالبه گری دانشجویان برای ارتقای کیفیت آموزش در دانشگاه
شنبه 28 مهر 1397 - 13:32:08
ایسنا - علمی - اردبیل
پیام آذری - رئیس دانشگاه محقق اردبیلی از شتاب خرید تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد و گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی در ارائه خدمات برای داخل و خارج از دانشگاه پیشرو است.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، عزیز حبیبی در نشست با دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی گفت: آزمایشگاه مرکزی با محوریت دانشگاه با اولویت کارهای پژوهشی اساتید داخل دانشگاه در زمان های خالی و با توجه به اهداف از پیش تعیین شده به متقاضیان بیرون دانشگاه نیز خدمات ارائه می نماید. 
وی افزود: در همین راستا آزمایشگاه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی با هدف استفاده بهینه از دستگاه­ های تحقیقاتی در زمینه های مختلف آموزشی و پژوهشی دانشگاه و تلاش در جهت متمرکز نمودن و ساماندهی امکانات و تجهیزات پیشرفته مورد نیاز رشته های مختلف، بهره ­وری بهینه از امکانات موجود، صرفه جویی در هزینه کرد پروژه­ ها، انجام پژوهش ­ها در مسیری با حداقل چالش ­ها، ایجاد ارتباط گسترده در بین محققان و دسترسی اعضای هیات علمی، پژوهشگران و دانشجویان به فضاها و امکانات پژوهشی و پرهیز از انحصاری شدن دستگاه ­ها و تجهیزات موجود و خدمات رسانی به موسسات خارج از دانشگاه راه اندازی شده است. 
حبیبی تصریح کرد: تجهیزات موجود در یک آزمایشگاه مرکزی ماهیتاً تجهیزات آنالیزی هستند که در تمام دانشگاه های کشور به صورتی است که تجهیزاتی را خریداری می کنند که برای آنالیز دستگاهی استفاده شود؛ چراکه این دستگاه ها اغلب بین رشته ­ای هستند؛ مثل دستگاه GC-MS که هم رشته­ های کشاورزی از آن استفاده می­کنند، هم شیمی و هم پزشکی. 
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: البته در شرایط کنونی نه تنها هزینه خرید تجهیزات بسیار زیاد است، بلکه فرایند خرید آن نیز بسیار سخت است. لذا این آزمایشگاه تلاش دارد امکانات مورد نیاز اساتید را فراهم و در اختیار همه همکاران قرار دهد. 
وی گفت: فرایند انتخاب تجهیزات مورد نیاز برای خرید نیز به این صورت است که روسای دانشکده ها اولویت­های تجهیزاتی دانشکده ها را به همراه طرح توجیهی در شورای تجهیزات طرح می کنند و بر اساس اینکه چند دانشکده یا چند نفر از اساتید متقاضی یک دستگاه خاص هستند و اینکه آیا امکان سرویس دهی به سایر افراد داخل و خارج دانشگاه وجود دارد، نسبت به انتخاب دستگاه اقدام می شود و آزمایشگاه مرکزی در اسرع وقت تیم علمی برای مشخصات فنی و مدل دستگاه را انتخاب کرده و فرایند خرید را با همکاری عوامل مالی دانشگاه شروع می کند. 
رئیس شورای آزمایشگاه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: تا کنون دستگاه های GC-MS، BET، CHNSO، Potantiostat،AFM ، Nanodrop، Real-time PCR با این فرایند انتخاب و خریداری شده اند. برای هر یک از تجهیزات نیز یک نفر از اساتید به عنوان مشاور فنی دستگاه انتخاب می ­شود.
حبیبی ضمن قدردانی از فعالیت های کارشناسان آزمایشگاه ها، گفت: دستگاه هایی که در سطح دانشگاه از طریق آزمایشگاه مرکزی خدمات پژوهشی ارائه می دهند اغلب فعال بوده و با تمام ظرفیت کار می­کنند. در خصوص دستگاه ­هایی هم که نیاز به سرویس و یا تعمیر داشته ­اند اقدامات مقتضی صورت گرفته است. 
حبیبی گفت: برای گروه های آموزشی که ماهیتاً به گونه ­ای هستند که از تجهیزات موجود در آزمایشگاه مرکزی استفاده نمی ­کنند تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا تجهیزات مورد نیاز این گروه­ ها پس از انتخاب و تهیه در محل آزمایشگاه خود گروه ­ها مستقر شود. برای نمونه دستگاه اکچویتور برای دانشکده فنی و مهندسی، دستگاه تخته نیرو برای دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی و دستگاه آنالیز پوشش تاجی برای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: مرکز محاسبات سریع(HPC) نیز برای تمام همکارانی که در زمینه شبیه سازی فعالیت می کنند در نظر گرفته شده است. 
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: در سال 1397 تجهیزات تفرق نور پویا(DLS)، AFM، PG، Forceplate، Flourecent Microscope، Laipen، Actuator خریداری شده که تعدادی از آنها نصب و راه اندازی شده و تعدادی نیز در حال انجام است. برای این تجهیزات به همراه تعدادی لوازم جانبی در مجموع 18 میلیارد و 122 میلیون و 579 هزار ریال هزینه شده است. 
وی با اشاره به برخی کاربردهای این دستگاه ها، افزود: از جمله کاربردهای دستگاه تفرق نور پویا(DLS) می توان به طراحی و تولید ذرات حامل انواع قارچ کش ها، علف کش ها، اسانس ها، تولید پوشش های خوراکی محافظ بر سطح میوه ها، و مواد دارویی پیشرفته اشاره کرد. همچنین از این دستگاه در صنایع غذایی، دارویی، سرم سازی، تصفیه آب، پتروشیمی و غیره استفاده می شود. 
حبیبی تاکید کرد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، علوم و فنی و مهندسی دانشگاه محقق اردبیلی و سایر دانشگاه های استان اردبیل قبلا آنالیزها را به دانشگاه های اصفهان، تهران و شیراز ارسال می کردند که با خرید این دستگاه مشکلات مربوطه رفع شد. 
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به کاربردهای دستگاه پتانسیواستات/گالوانواستات، افزود: این دستگاه ها به ارزش دو میلیارد و 236 میلیون و 680 هزار ریال خریداری شده و از کاربردهای این دو دستگاه می توان به الکتروشیمی، تست و مشخصه یابی باتری ها، پیل سوختی، مطالعات رفتار خوردگی آلیاژها و فلزات و نیز پوشش های فلزی و آلی(امکان استفاده از آب دریای مصنوعی و یا هر محلول مورد نظر به عنوان محلول آزمون)، تعیین حساسیت به خوردگی حفره ای، آزمون خوردگی نمونه های خاک و مواد کاهنده زمین مطابق با استاندارد IEC62561-7 و تعیین مقاومت پلاریزاسیون، آزمایش های ولتامتری، تحقیقات بایولوژی، تصویر برداری سطح، انجام آزمون در محلول شبیه سازی شده شرایط بدن (SBF) برای قطعات فلزی و ایمپلنت های مورد استفاده در بدن انسان، آزمون پلاریزاسیون شامل جریان خوردگی، پتانسیل خوردگی، سرعت خوردگی، شیب های تافل آندی و کاتدی و خروجی آزمون امپدانس الکتروشیمیایی نیز سه منحنی Bode، Nyquist و Bode Phase اشاره کرد. 
وی با اشاره به خرید دستگاه تخته نیرو (Force Plate) به ارزش یک میلیارد و 925 میلیون ریال، گفت: ارزیابی کیفیت کفش­ های ورزشی، ابزارهای ارتودیک و کفی های کفش بر کاهش میزان نیروهای وارده بر بدن در طی فعالیت های مختلف روزانه از کاربردهای این دستگاه می باشد. 
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به خریداری دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی(AFM) به ارزش سه میلیارد و 598 میلیون ریال، تصریح کرد: استفاده در بیوشیمی(تصویربرداری از مولکول های بیولوژیکی، اجزای سلولی، سلول ها و بافت ها)، شیمی، مهندسی شیمی، علم مواد و نانوبیوتکنولوژی(تصویربرداری از پلیمرها، نانوساختارها و سایر مواد) فیزیک و بیوفیزیک(اندازه گیری نیروی بین نوک سوزن AFM و سطح نمونه) و بررسی زبری انواع سطوح از قبیل غشا، رنگ، سطح فلزات، تاثیر عوامل مختلف بافت گیاهان، تعیین ضریب اصطکاک سطوح و غیره از کاربردهای مهم این دستگاه می باشد. 
رئیس شورای آزمایشگاه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دستگاه بارگذاری سیکی(Actuator) به مبلغ یک میلیارد و 471 میلیون و 500 هزار ریال خریداری شده و طی یک ماه آینده تحویل و نصب خواهد شد، خاطرنشان کرد: تعیین نوع و مقاومت عناصر سازه های مختلف چون میلگرد، دال ها، ستون ها، تیرها و اتصالات و غیره، انجام دادن آزمایش های کششی، فشاری و خمشی بر روی انواع عناصر سازه­ ای، انجام آزمایش بر روی سازه با مقیاس واقعی و کوچک شده، انجام آزمایش و تعیین نوع خرابی بر روی انواع اعضای باربر فولادی و بتنی از جمله مواردی است که جک های بارگذاری توانایی ارائه خدمات به آنها را دارند. 
حبیبی با بیان اینکه دستگاه Producer: PSI (Photon Systems Instruments) LaiPen LP 110 برای آنالیز پوشش تاجی به ارزش 490 میلیون و 659 هزار ریال خریداری شده و طی یک ماه آینده تحویل و نصب خواهد شد، گفت: تعیین ساختار و مشخصات پوشش گیاهی با استفاده از تابش خورشیدی با سنسور نوری از زوایای مختلف، اندازه‌گیری سطح تاج پوشش گیاهی در مقیاس پلات و تک گونه‌ های گیاهان زراعی و مرتعی(مساحت تک‌ بعدی سطوح پوشش گیاهی در واحد مساحت برحسب مترمربع در مترمربع)، استفاده از درصد تاج پوشش در محاسبات برآورد میزان فرسایش خاک، برآورد سطح آستانه پوشش گیاهی در اشکوب های تحتانی پوشش جنگلی، مناسب برای مطالعات پوشش گیاهی، رشد، تولید پوشش تاجی، شادابی جنگل، میزان تاج پوشش، آلودگی هوا، مدلسازی تخریب ناشی از حشرات، سنجش از دور و مطالعه چرخه کربن از جمله موارد کاربردی این دستگاه می باشد. 
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دستگاه میکروسکوپ فلورسنس نیز به ارزش یک میلیارد و 182 میلیون و 650 هزار ریال خریداری شده و طی یک ماه آینده تحویل و نصب خواهد شد، افزود: مشاهده ارگانیسم های زنده و بافت ها در ظروف و فلاسک های سلولی، بررسی نحوه حرکت، تولید مثل، مشاهده ساختارهای درونی سلول با نور فلورسنت، ردیابی سلول های های بنیادی، مطالعه تمایز سلولی، پژوهش های حوزه کشاورزی (برای مثال: بررسی پاسخ استرسی در گیاهان)، پژوهش های نانوزیست فناوری و زیست فناوری، پزشکی ترمیمی و بازساختی، تشخیص بیماری و غیره از جمله کاربردهای این دستگاه هستند. 
ضرورت مطالبه گری دانشجویان برای ارتقای کیفیت آموزش در دانشگاه
حبیبی همچنین در دیدار با نمایندگان تشکل های دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دانشجویان همانطوریکه در بحث های مختلف مطالبه گری می کنند، باید در مورد مباحث آموزشی نیز مطالبه جدی داشته باشند، افزود: از دانشجویان انتظار می رود در ارزیابی ها دقت لازم را داشته باشند. 
وی تاکید کرد: دانشجویان برای ارتقای کیفیت آموزش در دانشگاه، باید علاوه بر مشارکت، مطالبه گر باشند.
حبیبی ارتقای انضباط آموزشی و کیفیت فعالیت های آموزشی و پژوهشی را از برنامه های اصلی دانشگاه محقق اردبیلی عنوان کرد و افزود: برنامه ما این است که دانشگاه محقق اردبیلی در چهار سال آتی جزو 30 دانشگاه برتر کشور شود.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه جلسات عمرانی دانشگاه هر هفته به صورت منظم برگزار شده و روند پیشرفت پروژه های عمرانی با جدیت پیگیری می شود، تصریح کرد: در بحث خوابگاه های دانشجویی نیز احداث خوابگاه دانشجویی برادران با زیربنای چهار هزار و 200 متر مربع در پنج طبقه و خوابگاه دانشجویی خواهران با زیربنای سه هزار و 200 متر مربع در چهار طبقه در دستور کار قرار دارد؛ بدین صورت که مطالعه طرح خوابگاه برادران به اتمام رسیده و آبان ماه سالجاری کلنگ زنی خواهد شد و مطالعه طرح خوابگاه دانشجویی خواهران نیز در حال انجام است.
وی ادامه داد: همچنین عملیات احداث فاز سوم دانشکده فنی و مهندسی نیز با زیربنای چهار هزار و 800 متر مربع به زودی آغاز خواهد شد.
ضرورت تلاش برای افزایش فعالیت های علمی و پژوهشی در دانشگاه
حبیبی همچنین در نشست هم اندیشی با اعضای هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی به ضرورت تلاش برای افزایش فعالیت های علمی و پژوهشی در دانشگاه تاکید کرد و گفت: چاپ کتب فاخر علمی، برگزاری کرسی های نظریه پردازی، ثبت اختراع و چاپ مقالات در مجلات معتبر در ارتقای رتبه و جایگاه دانشگاه موثر هستند. 
وی با بیان اینکه طرح های بین سازمانی برای حل مسائل و مشکلات اجتماعی باید در اولویت همکاران قرار گیرد، افزود: همچنین باید تلاش کنیم پایان نامه های دانشجویان را نیز به سمت پژوهش های کاربردی سوق دهیم. 
حبیبی نقش اساتید در ارتقای جایگاه دانشگاه را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: اساتید علوم انسانی باید در اجرای طرح های بین سازمان نقش بیشتری داشته باشند. 
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه ما به عنوان مسئولان وظیفه فراهم کردن بسترها و توسعه آزمایشگاه ها و کارگاه ها را عهده دار هستیم، گفت: انتظار می رود همکاران نیز در خصوص شاخصه های ارتقای دانشگاه اهتمام ویژه داشته باشند. 
وی رقابت سازنده را بسیار مهم دانست و افزود: بدین منظور انتخاب پایان نامه برتر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری همه ساله در هفته پژوهش در آذرماه انجام خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/96835/ضرورت-مطالبه-گری-دانشجویان-برای-ارتقای-کیفیت-آموزش-در-دانشگاه
بستن   چاپ