پیام آذری
درد مضاعف پشت چشمان بی سو
دوشنبه 23 مهر 1397 - 16:46:53
ایرنا - اجتماعی - اردبیل
پیام آذری - اردبیل- حمید عصای سفید خود را جمع کرده و با آهی از ته دل می گوید: درد ما نابینایی نیست، درد ما جامعه ای است که هنوز باور ندارد که ما می توانیم بدون نیاز به دیگران سرپای خود ایستاده و محتاج این و آن نباشیم.
حمید ادامه می دهد: نیاز ما این نیست که کسی دستان ما را گرفته و از این سوی خیابان به آنسوی خیابان ببرد، ما از همان کودکی چگونگی کنار آمدن با این مشکلات را آموخته ایم ، مشکل ما عدم درک ما و مشکلات اساسی زندگیمان از سوی مسئولان و بینایان جامعه است.
رحمت دیگر روشندل اردبیلی نیز می گوید: در این جامعه پر از مشکل نیاز ما داشتن زندگی شرافتمندانه و بدون نیاز به دیگران است، ما نمی خواهیم تا آخر عمر سربار خانواده باشیم.
وی افزود: تامین کار با توجه به تخصص هایی که ما داریم حقی است که قانون برای ما مشخص کرده اما همچنان برخی مسئولان اداری از تحقق این حق مسلم خوداری می کنند.
به گفته وی ، با اینکه دارای تحصیلات دانشگاهی با رتبه مطلوب هستم اما دریغ از پیدا شدن یک شغل ، حتی حاضرم بعنوان اپراتور تلفن مشغول کار شوم اما اپراتوری را نیز از ما دریغ می کنند.
در گفت وگوی خبرنگار ایرنا با تنی چند از نابینایان، بیکاری، نگاه توام با ترحم مردم ، بی توجهی به نیازهای معلولان در مبلمان شهری ، عدم مناسب سازی ساختمان های اداری و عمومی، کاستی های آموزشی ، کمبود امکانات فرهنگی و رفاهی، کمبود امکانات ورزشی و .. از جمله مشکلات این قشر از جامعه ذکر شد.
مدیرعامل انجمن نابینایان استان اردبیل هم در زمینه مشکلات نابینایان گفت: عدم اشتغال و بیکاری یکی از عمده‌ترین مشکلات روشندلان اردبیل است.
علی محمد پور افزود: یکهزار و 100روشندل عضو این انجمن با داشتن معلولیت های شدید، متوسط و خفیف از مسئولان و خیرین انتظار حمایت جدی برای رفع مشکلات خود را دارند.
وی اظهار داشت: عمده مشکل روشندلان اردبیلی بیکاری است و اگر نرخ بیکاری در اردبیل برای سایر افراد 40 درصد باشد برای روشندلان بیش از 80 درصد است.
او با اشاره به وجود 821 روشندل در شهرستان اردبیل بیان کرد: از این تعداد در شهرستان اردبیل 12 نفر و در کل استان کمتر از 20 نفر مشغول کار بوده و مابقی بیکار هستند.
بهزاد ستاری مدیرکل بهزیستی استان اردبیل نیز گفت: بیشتر روشندلان این استان دارای مدرک دانشگاهی اما بیکار بوده و انتظار می رود دستگاههای اجرایی براساس قانون جامع حمایت از معلولان سهم سه درصد اشتغال معلولان و سهم 25 درصد نا بینایان در استخدام را رعایت کنند.
او بیان کرد: متاسفانه این قانون در ادارات به خوبی اجرا نمی شود و مدیران می بایست اشتغال معلولان ونابینایان را بیشتر مد نظر قرار دهند.
ستاری با اشاره به تلاش دولت برای رفع مشکل بیکاری معلولان گفت: بهزیستی تامین 50 درصد حقوق معلولان شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی را متقبل شده و پرداخت می کند.
او افزود: همچنین بیمه افراد معلول شاغل در کارگاه ها و کارخانه های تولیدی را نیز به طور کامل بهزیستی پرداخت می کند.
رئیس هیات مدیره انجمن نابینایان اردبیل هم گفت: یکی از مشکلات نابینایان رفت و آمد آنها در شهربوده و مناسب سازی زیر ساخت ها برای معلولان در تمامی شهرها ضروری است.
فاطمه جدی افرود: یکی دیگر از مشکلات روشندلان استان در زمینه تحصیلی است و در انتخاب منشی سر جلسه امتحان برای آنها باید دقت بیشتری شود.
محمد پورمدیرعامل انجمن نابینایان استان اردبیل هم با بیان اینکه علی رغم چندین سال پیگیری هنوز ساختمان انجمن نابینایان استان استیجاری است، اضافه کرد: هر سال با تغییر مکان انجمن مشکلات زیادی در رفت ‌و ‌آمد روشندلان به وجود می‌آید و مسئولان باید برای تامین یک محل ثابت برای این قشرتلاش کنند.
جواد زنجانی فرماندار اردبیل نیز با اشاره به اینکه خدمت به این قشر نباید از روی ترحم باشد، افزود: دستگاه های مرتبط باید به وظیفه ذاتی و قانونی خود در قبال نابینایان و کم بینایان به درستی عمل کنند.
وی بیان کرد: تنها با حرف و شعار نمی توان مشکلات نابینایان و کم بینایان را حل کرد بلکه باید با صداقت و در عمل به این قشر خدمت کرد.
وی با اشاره به اینکه نابینایان و کم بینایان نیز مانند سایر مردم حق شهروندی دارند، اضافه کرد: در برنامه ریزی های شهری و اجرای طرح ها حق و حقوق این قشر نباید نادیده گرفته شود.
وی اظهار داشت: فعل نمی توانم در قاموس نابینایان و کم بینایان و معلولان معنا ندارد چرا که پیشرفت های این قشر در زمینه های هنری، موسیقی، ورزشی، علمی و فعالیت اجتماعی بیانگر این موضوع است.
زنجانی از حمایت ویژه دولت از معلولان خبر داد و گفت: با این اوصاف هر‌چند نگاه مردم و مسئولان به معلولان کمی تغییر کرده و بهتر شده است اما برای رسیدن به وضع ایده آل همچنان فاصله زیاد است.
براساس آمارهای موجود 52 هزار نفر دارای معلولیت در استان اردبیل شناسایی شده که 20 هزار نفر از این افراد ازجمله بیش از هزار نابینا وکم بینا تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.
6130/6016

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/95259/درد-مضاعف-پشت-چشمان-بی-سو
بستن   چاپ