پیام آذری
95 درصد محصولات تولیدی اردبیل نشانگر رنگی تغذیه دارند
يکشنبه 22 مهر 1397 - 14:50:08
ایرنا - اجتماعی - اردبیل
پیام آذری - اردبیل - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: 95 درصد محصولات تولیدی استان دارای نشانگر رنگی تغذیه راهنمای سریع برای انتخاب غذای سالم است.
به گزارش ایرنا، دکتر محسن ارزان لو روز یکشنبه در آستانه روز جهانی غذا در نشست تولیدکنندگان مواد غدایی و لبنی استان افزود: پارسال حدود 90 درصد محصولات تولیدی در این استان نشانگر رنگی تغذیه راهنمای سریع برای انتخاب غذای سالم داشت.
وی با بیان اینکه همه محصولات غذایی و آشامیدنی باید دارای نشانگر رنگی تغذیه ای باشند، اظهار داشت: از طریق جدول نشانگرهای رنگی مصرف کننده میزان مصرف قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانسی فرآورده های غذایی را دریافت و رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می کند.
ارزان لو ادامه داد: در چارچوب برنامه های طرح تحول سلامت و سیاست های وزارت بهداشت در خصوص اطلاع رسانی و افزایش فرهنگ مصرف کنندگان مواد غذایی و آشامیدنی، سازمان غذا و دارو اقدام به تدوین دستورالعمل درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی کرده است.
وی با اشاره به اینکه جامعه سالم زیر بنای توسعه هر کشور و یکی از راه های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح است، اضافه کرد: در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم بصورت شفاف و قابل درک در مورد فرآورده های خوراکی و آشامیدنی به مصرف کننده ضروری است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با بیان اینکه درج نشانگرهای رنگی با هدف افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقا سلامت طراحی و تدوین شده است، گفت: برچسب گذاری غذا اصلی ترین وسیله تبادل اطلاعات ما بین تولید کننده و فروشنده غذا با خریدار و مصرف کننده می باشد.
ارزان لو افزود : رنگ قرمز در نشانگر تغذیه نشانه زیاد بودن، رنگ زرد یا نارنجی نشانه متوسط بودن و رنگ سبز نشانه کم بودن قند، نمک، چربی و یا اسید چرب ترانسی در مواد خوراکی است.
وی افزود: در 6 ماهه اول امسال 401 بار بازدید فنی و بهداشتی، 387 مورد نمونه برداری از واحدهای تولیدی مواد غذایی و 200 مورد نمونه برداری از محصولات خام کشاورزی استان مانند میوه و سبزیجات به منظور بررسی و پایش باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین انجام شده است.
ارزان لو اظهار داشت: در این مدت 54 مجوز صادرات، 64 پروانه بهداشتی، 43 شناسه نظارت و 36 پروانه مسئولیت فنی برای واحد های تولیدی استان صادر و 35 تذکرکتبی به واحدهای تولیدی استان داده شده و 21 واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی و یک کارگاه تولیدی نیز پلمپ شده است.
وی اضافه کرد: همچنین امسال در این مدت پنج هزارو 429 بار نمونه برداری از واحدهای تولیدی استان برای ارسال به آزمایشگاه ها انجام شده و 21 هزار و 716 آزمایش بر روی آنها صورت گرفته است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل قاچاق را تهدید برای سلامتی مردم عنوان کرد و گفت: پارسال در این استان مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی به ارزش پنج میلیارد و 300 میلیون ریال کشف و امحا شد.
ارزان لو افزود: بازرسان معاونت غذا و دارو تمام محصولات سلامت محور را در سطح عرضه مورد بررسی قرار داده و با متخلفان برخورد می کنند.
وی بازرسی مستمر از واحدهای تولیدی، معرفی واحدهای تولیدی متخلف به مراجع قضایی، بررسی و رسیدگی به شکایات مردمی، صدور پروانه بهداشتی و نظارت ، آموزش عموم مردم و آموزش کارشناسان فنی واحدهای تولیدی استان را از جمله فعالیت های معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان در طول سال ذکر کرد.
تجلیل از واحدهای نمونه تولیدی و کارشناسان نمونه فنی واحدهای تولیدی استان از دیگر بخش های این نشست بود.
6130/ 1257

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/95055/95-درصد-محصولات-تولیدی-اردبیل--نشانگر-رنگی-تغذیه-دارند
بستن   چاپ