پیام آذری
تمدن عاشورای حسینی فرهنگ غالب اسلامی
پنجشنبه 29 شهريور 1397 - 11:41:42
ایرنا - اجتماعی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - تبریز- عاشورا جاودانه شده چون دارای فرهنگ و تمدنی است که تاکنون توانسته در طول بیش از یکهزار و 400 سال سرمشق دوران ها و نسل ها باشد، تمدن های غیر اسلامی یا ضد اسلامی بسیاری تاسیس و منقرض شده اند اما تمدن عاشورایی و پرچم عشق به اباعبدالله حسین(ع) همچنان برافراشته است.
به گزارش ایرنا، تمدن سازی عاشورا و پاسخگویی به نیازهای فطری و انسانی بشر توانسته به حادثه عاشورا دوام ببخشد و تا به امروز به فرهنگ غالب اسلامی تبدیل شود.
استاد دانشگاه های تهران و کارشناس مسائل مذهبی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآوری کرد: تمدن و فرهنگ عاشورا می تواند معضلات و اختلالات امروز بشری را در حوزه فرهنگ و انسان سازی دنیای حاضر و دنیای اسلام رفع حل کند.
دکتر علی بابایی افزود: اگر نتوانیم عاشورا را طوری قرائت کنیم که نتواند پلی به دنیای امروز و مسائل کنونی بزند اساسا در تقریر و خوانش تمدن عاشورا موفق نخواهیم بود.
وی ادامه داد: اگر از عاشورا در مواجهه با دیگر تمدن ها پیامی را استخراج کنیم صف خودمان را در برابر تمدنی مثل تمدن غرب منسجم تر و روشن تر خواهیم کرد و در فهم فلسفه عاشورا دچار مشکل نخواهیم شد، چون فلسفه عاشورا مبتنی بر قیام در مقابل ظلم و برقراری عدالت و احیای دین حضرت رسول است.
وی تاکید کرد: اگر می خواهیم تمدن عاشورا در حسینیه ها و تکایا محصور نماند باید بتوانیم پیام اصلی و فلسفه عاشورا را به روز کرده و آن را به جوامع منتقل کنیم.
وی ادامه داد: عاشورا واقعه محصور در یک مقطع تاریخی نیست و به نظام تاریخ وابسته نیست، این واقعه مسائل امروز را هم پاسخ می دهد قدمت و کهن بودن فرهنگ و تمدن عاشورا این موضوع را ثابت می کند.
کارشناس مسائل فرهنگی و از وعاظ آذربایجان شرقی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: قیام سرخ حسین بن علی(ع) همچون سیلی خروشان در بستر تاریخ بشریت موجب پیدایش تحولات عظیم و سرنوشت سازی در فرهنگ و تمدن انسان شد.
حجت اسلام مهدی ارفعی افزود: بعد از واقعه غم بار عاشورا هر مسلمان آزاده ای سکوت در برابر طاغوت را شرم آور و همراهی با آن را گناهی بزرگ شمرد.
وی ادامه داد: عاشورا موجب تلاش در تقویت روحیه مبارزه جویی در برابر ظالمان شد و نهضت عاشورا مرگ شرافتمندانه را آغازگر زندگی عزتمندانه ترسیم کرد و یاد داد که برای کوبیدن طاغوت ها و مستکبران از همه امکانات باید استفاده کرد و فرهنگ و تمدن عاشورایی معرفی شد.
حجت الاسلام ارفعی بیان کرد: قهرمان کربلا با قبول توبه خطاکارانی چون " حرابن یزید ریاحی" بلند نظری و سعه صدر را به مجاهدان جبهه حق یاد داد و تایید کرد که ملاک حال فعلی افراد است.
وی یادآور شد: استفاده از ظرفیت اسرا کربلا برای روشنگری اهداف نهضت و افشاگری علیه ظالمان نحوه تبدیل تهدیدها به فرصت ها را آموزش داد.
وی ادامه داد: اباعبدالله حسین(ع) توکل و پیوند واقعی به خدا را که اصلی ترین رمز موفقیتش بود را به بشریت آموخت و پایه گذار تمدن عاشورایی شد.
احمد میرمحمدی استاد دانشگاه های تبریز و کارشناس مسائل مذهبی نیز گفت: عاشورا قیام تمدنی بر ضد قیام انحرافی است.
وی اظهار داشت: اسلام زمانی که از مکه ظهور کرد به نظام با هویت تمدن اسلامی تبدیل شد و تمدن قیام بر ضد بت پرستی و تمدن انحرافی را بنا گذاشت.
میرمحمدی گفت: اوج تعارض تاریخی و تعارض منطقی در دوره یزید و معاویه رخ داد یعنی انحراف تمدنی در دوره امام حسین (ع) اتفاق افتاد که منجر به قیام اباعبدالله حسین (ع) بر ضد انحرافات و منکرات شد.
وی همچنین در ادامه علل قیام عاشورا تاکید کرد: برای تحقق تمدن مبتنی بر کرامت انسانی و عدالت اجتماعی، امام حسین قیام کرد.
وی یادآور شد: البته می توان گفت ظرفیت تمدنی در منطق امامان معصوم وجود دارد و منحصر به امام حسین (ع) نیست و از عصر پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) اغاز می شود و به سایر امامان می رسد.
گزارش از : پیمان پاکزاد
3093/6183

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/90277/تمدن-عاشورای-حسینی-فرهنگ-غالب-اسلامی
بستن   چاپ