پیام آذری
رئیس مرکز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مطرح کرد:
عدم وجود طرح های غربالگری همگانی برای تشخیص زود هنگام سرطان پستان
چهارشنبه 14 شهريور 1397 - 14:13:45
ایسنا - علمی - آذربایجان غربی
پیام آذری - رئیس مرکز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: از هر 100 هزار زن در سن باروری در سطح آذربایجان غربی 4.2 مورد در اثر ابتلا به سرطان پستان جان خود را از دست می دهد.
حمیدرضا فرخ اسلاملو در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی، مرگ و میر مادران باردار در اثر عوارض زایمان را مهم ترین شاخص سنجش سلامت ماداران دانست و افزود: کشور ما دراین حوزه بسیار خوب عملکرده است و با کاهش زایمان در منزل، افزایش سطح سواد عمومی و توسعه یافتگی میزان مرگ و میر مادران باردار از 200 مورد در هر 100 هزار مادر به 20 مورد کاهش داشته است که مطابق با برنامه های سازمان جهانی بهداشت در راستای کاهش مرگ مادران باردار است.
وی با بیان اینکه با وجود کاهش مرگ و میر مادران باردار در اثر عوارض زایمان در 4 دهه گذشته، عوامل خطرآفرین و تهدید کننده سلامت مادران نسبت به دهه های گذشته بشدت افزایش داشته است خاطرنشان کرد: در جامعه کنونی سرطان پستان به عنوان اصلی تری عامل مرگ و میر زنان در سن بارداری(15 تا50سال) مطرح است و در آذربایجان غربی نیز از هر 100 هزار زن در سن باروری 4.2 مورد به دلیل ابتلا به سرطان پستان جان خود را از دست می دهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با تاکید براینکه باوجود شیوع بالای سرطان پستان در کشورهای توسعه یافته میزان مرگ زنان در اثر این بیماری بسیار پایین تر است بر عدم وجود طرح های غربالگری همگانی برای تشخیص زود هنگام تاکید کرد و افزود: علی رغم شروع طرح های غربالگری بیماری های شایع زنان این طرح ها تعمیم یافته نیستند و باید طرح های غربالگری به صورت دوره ای برای تمام زنان بالای 20 سال کشور اجرا شود.
رئیس مرکز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مهم ترین عامل تهدید کننده سلامت زنان در سن یائسگی را پوکی استخوان در زنان بالای 50 سال برشمرد و اظهار کرد: زنان ایرانی به طور متوسط 10 سال زودتر از سایر زنان جهان به پوکی استخوان دچار میشوند و با این وجود نگاه جامعه ما به پوکی استخوان به گونه ای است که این عارضه را برای سنین بالا طبیعی می دانند و باید اینگونه نگاه عمومی جامعه به پوکی استخوان اصلاح شود.
وی با انتقاد از طرح تحول سلامت با تاکید بر اینکه در این طرح ضمن افزایش کمیت مراقبت ها به کیفی سازی توجه شایسته ای نشده است خاطرنشان کرد: گسترش ظرفیت ها و امکانات بیمارستانی و انجام پیشگیری ها در سطح بالا هرچند امری لازم است اما نباید به عنوان اولویت اصلی مورد توجه قرار گیرد بلکه ارائه پیشگیری های سطح پایین و جلوگیری از افزایش ورودی بیمارستان ها به عنوان اولویت مطرح باشد.
فرخ اسلاملو تاکید کرد: پوکی استخوان به عنوان یکی از 4 قاتل اصلی زنان ایرانی مطرح است با این حال هیچ گونه طرح های غربالگری و برنامه های پیشگیرانه ای در این راستا اجرا نمیشود.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/84948/عدم-وجود-طرح-های-غربالگری-همگانی-برای-تشخیص-زود-هنگام-سرطان-پستان
بستن   چاپ