پیام آذری
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی:
توسعه آموزش‌های مهارتی، شاهراه توسعه کشور است
چهارشنبه 14 شهريور 1397 - 14:13:35
پیام آذری - رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی تاکید کرد: توسعه آموزش‌های مهارتی‌ شاهراه توسعه کشور و یکی از علل موفقیت بسیاری از کشورهاست. 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، فرزان قالیچی، در مراسم افتتاحیه گردهمایی روسای واحدهای استانی دانشگاه‌های علمی کاربردی در تبریز اظهار کرد: تبریز شهر شهیدان محراب، شهر آزادی خواهان مشروطه، شهدای لشکر همیشه سرافزاز 31 عاشورا و شهیدان باکری، تجلایی و شفیع زاده، شهر شهریاران و فرهنگ و ادب و شهر اولین‌ها در بسیاری از عرصه‌هاست. 
وی گفت: در سالی که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 انتخاب شده است، این افتخار نصیب ما شد که میزبان گردهمایی روسای واحدهای استانی دانشگاه‌های علمی کاربردی در سال 97 باشیم و امیدواریم این گردهمایی، نتایج خوبی برای نیل به هدف کیفی سازی آموزش داشته باشد. 
وی عنوان کرد: ما اکنون در عصر پیچیدگی، آشفتگی و تغییرات ناپیوسته، زندگی می‌کنیم و پیش بینی سرعت تغییرات، ممکن نیست. نفوذ دانش در تمام عرصه‌های زندگی و یکپارچه شدن نظام‌های تولید دانش با نظام تولید فناوری و هم‌زیستی و همکاری این دو با هم، از ویژگی‌های عصر حاضر هستند. 
قالیچی ادامه داد: در دنیایی که تغییر تنها عامل ثبات است، نقش آموزش مهم بوده و دانشگاه‌ها نقش کلیدی دارند، چرا که تربیت کنندگان نوآوران، تغییر آفرین هستند. 
وی با ارایه تعریفی از دانشگاه کارآفرین بیان کرد: دانشگاه کارآفرین، نوعی از دانشگاه مدرن است که روی پای خود ایستاده تا در جهانی نامتعادل متعادل شود، افزایش توان رهبری به معنی به کارگیری ابزارهای مدیریتی به گونه‌ای که بتواند دانشگاه را به طور اثربخش اداره کند، متنوع ساختن دانشگاه، تحقیق و تدریس، هسته‌ی اصلی دانشگاه کارآفرین است تا بتواند فضایی ایجاد کند که ارزش‌های سنتی با توانمندی مدیریتی و ظرفیت‌های توسعه، ترکیب شود و دانشگاه به سوی انتقال دانش از دانشگاه به شرکت و تجاری سازی حرکت کند. 
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی تاکید کرد: ایجاد کسب و کار، تشکیل اجتماعات و شبکه‌های دانشجویی و فنون ارتباطات بین فردی، ایجاد مراکز کارآفرین با مشارکت موسسات بیرونی و انتقال از آموزش‌های سنتی متمرکز بر دوره‌های کارآفرینی رشد محور از دیگر ویژگی‌های دانشگاه‌های کارآفرین به شمار می‌آیند. 
وی در ادامه با بیان این که هم اکنون، بیکاری از مشکلات اصلی جامعه بود و باید تدابیری اثربخش برای حل آن ارایه شود، عنوان کرد: کیفی سازی و ارتقای آموزش‌های مهارتی و فنی در کشور می‌تواند در ایجاد اشتغال، پیامدهای اجتماعی و فرهنگی مثبت و ایجاد نشاط و پایداری امنیت تاثیر داشته باشد. 
وی اضافه کرد: تعداد زیادی از دانش آموختگان آموزش عالی نتوانسته‌اند کاری متناسب با تحصیلاتشان پیدا کنند، از این رو تصمیم به تاسیس دانشگاه‌های نسل سوم یکی از تصمیمات درست بود، چرا که ما نیاز داریم مشاغل غیردولتی افزایش پیدا کرده و هنرهای بومی و منطقه‌ای احیا شوند، متاسفانه عدم مدیریت علمی در دانشگاه‌ها در یک برهه، باعث شد تا دانشگاه از مسیر خود خارج شده و به کمیت گرایی روی بیاورد که خوشبختانه بر اثر تدابیر هیات رییسه، دانشگاه به مسیر اصلی خود یعنی تربیت نیروی متخصص و کیفی گرایی رود آورد، اما نظارت بر مراکز آموزشی باید به جدیت دنبال شود. 
قالیچی، موفقیت دانشگاه علمی کاربردی واحد آذربایجان شرقی در تربیت نیروی تخصصی کارآمد در چهار حوزه صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگی و هنری را از جمله دستاوردهای این واحد دانست و گفت: اولین واحد استانی ما درسال 75 تاسیس شد و اکنون با 33 واحد استانی و جمعیت دانشجویی بالغ بر 9 هزار نفر در 270 کد رشته محل با یک هزار استاد، در حال فعالیت است. 
گردهمایی روسای واحدهای استانی دانشگاه‌های علمی کاربردی به مدت دو روز 14 الی 15 شهریور ماه در تبریز در حال برگزاری است.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/84937/توسعه-آموزش‌های-مهارتی،-شاهراه-توسعه-کشور-است
بستن   چاپ