پیام آذری
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی مطرح کرد
راه‌اندازی 70 مرکز نوآوری در جوار مراکز علمی و کاربردی
چهارشنبه 14 شهريور 1397 - 14:13:30
پیام آذری - رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی با تاکید بر این‌که ایجاد مراکز نوآوری در دانشگاه های جامع علمی کاربردی کشور سرعت گرفته است، گفت: نزدیک 70 مرکز نوآوری در کنار مراکز جامع علمی کاربردی راه‌اندازی شده و امید است تا پایان سال هر مرکز یک مرکز نوآوری در حوزه تخصصی داشته باشد. 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، محمدحسین امید در گردهمایی روسای واحدهای استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی در تبریز اظهار کرد: تیم مدیریتی دانشگاه برای سال‌ 97_98 کامل شده و امید است برنامه‌های دانشگاه را به طور موثر در چارچوب برنامه راهبردی دانشگاه جامع علمی کاربردی دنبال کنیم. 
وی افزود: طی 26 سال در هیچ دوره‌ای چنین جمع یکدست و یکپارچه‌ای که اغلب از اساتید برجسته‌ی دانشگاه‌های مادر استان‌ها هستند، مسئولیت واحدهای استانی دانشگاه را برعهده نگرفته بودند. 
امید بیان کرد: در شروع فعالیت ها از سال 95 چند شعار محوری "ساماندهی دانشگاه و برگرداندن به ریل اصلی، توسعه کیفی فعالیت ها، امور مدرسان، برنامه های درسی و تثبیت وضعیت دانشگاه" در دستور کار قرار گرفت و اکنون نتایج بسیار خوبی در این حوزه ها حاصل شده است. 
وی با بیان این‌که دانشگاه جامع علمی کاربردی به سمت دانشگاه نسل سومی "مهارت محور" حرکت می‌کند، گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاهی است که در اواخر سال 94 تردیدها و ابهاماتی نسبت به رسالت آن ایجاد شده بود اما اکنون رسالت آن مشخص شده و دانشگاهی مهارتی برای آموزش مهارت‌های خاص و منحصر به فرد است. 
وی با بیان این‌که دانشگاه جامع علمی کاربردی در مصوبات و ابلاغ های وزارت علوم نیز به عنوان متولی اصلی آموزش های مهارتی قلمداد شده است، افزود: ابلاغ شده که توسعه آموزش های مهارتی فقط باید از مسیر این دانشگاه انجام شود و حتی ورود سایر موسسات آموزش عالی نیز از مسیر دانشگاه جامع علمی کاربردی صورت گیرد. 
وی در مورد بازنگری و ساماندهی مدرسان دانشگاه نیز گفت: ساماندهی از سال 95 شروع و از سال 96 اجرایی شد و طی آن مدرسان از طریق فراخوان انتخاب شده و مدرسان قبلی نیز بر مبنای صلاحیت‌های علمی، عمومی و حرفه ای ارزیابی شدند. 
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان این‌که طی سال گذشته تمامی بررسی ها بر روی هشت هزار نفر از مدرسان انجام شده بود، گفت: طی یک سال گذشته تمام مدرسان قبلی دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند که نوید بخش دوره ای از اطمینان در رابطه با مدرسان است که صلاحیت های علمی، عمومی و حرفه ای قابل قبولی داشته باشند. 
وی بیان کرد: طی این ساماندهی در استان ها ریزشی برابر با 25 تا 30 درصد داشتیم و این تعداد از مدرسان امکان ادامه فعالیت را نداشته و در نتیجه از چرخه آموزش حذف شدند.
وی با اشاره به ابلاغ آیین نامه اختصاصی جذب دانشگاه جامع علمی کاربردی بعد از دوسال، افزود: اکنون یک سازوکار قانونی در رابطه با جذب مدرسان وجود دارد که کسی نمی‌تواند از آن عدول کند و مبنای جذب مدرسان فراخوان و ارزیابی بر اساس صلاحیت های علمی، عمومی و حرفه ای خواهد بود. 
امید در ادامه به آموزش‌های ضمن خدمت نیز اشاره کرد و افزود: در این رابطه آذربایجان شرقی با محوریت تبریز منطقه سه را پوشش می‌دهد. 
وی با اشاره به تعیین تسهیلات از منابع داخلی دانشگاه برای مراکز نوآوری گفت: با معاونت علمی ریاست جمهوری نیز هماهنگی‌هایی شده تا برای پردازش ایده های دانش آموختگان تسهیلاتی در نظر گرفته شود. 
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان‌ این‌که برای شروع سال سامانه های متعدد دانشگاه آماده به کار و قوی هستند، افزود: بعد از تلاش دو ساله، سطح بندی مراکز علمی کاربردی انجام شد و 550 مرکز سطح بندی شدند. البته نتایج سطح بندی خوشایند نیست اما مشخص شدن سطوح مراکز قدم موثری است. 
وی با بیان اینکه مراکز جامع علمی کاربردی طی این سطح بندی در "چهار سطح" طبقه بندی می‌شوند، گفت: در سطح یک مرکزی وجود ندارد اما 17 مرکز در "سطح دو" و 80 مرکز در "سطح چهار" قرار گرفتند و اگر مراکز سطح چهار نتوانند تا سطح بندی بعدی خود را به سطح سه ارتقا دهند از چرخه آموزش های مهارتی حذف خواهند شد. 
وی در ادامه گفت: مراکزی که در سطح یک قرار بگیرند امتیازاتی برایشان لحاظ می‌شود. 
امید ادامه داد: مراکزی باکیفیت هم داریم که اگر ورود دیتاها به صورت اتوماتیک و بهتر انجام گیرد حتما برای سال آینده سطح بندی‌شان تغییر خواهد کرد. 
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: به زودی تمامی دانش آموختگان این دانشگاه که برابر یک میلیون و 600 هزار نفر هستند به کتابخانه دانشگاه در سیستم یکپارچه هویتی دسترسی خواهند یافت. 
وی با بیان اینکه در فعالیت های بین المللی نیز اقدامات خوبی انجام شده است و برخی مراکز تلاش های بسیاری کردند، گفت: در بحث بین الملی‌سازی "استفاده از تجربیات برتر کشورهای پیشرفته، ایجاد مرکز بین الملی قدرتمند در تهران و در مراکزی که می‌توانند در این حوزه فعال باشند و همچنین پذیرش دانشجوی خارجی" که در برخی دانشگاه ها شروع شده است از جمله موارد مورد پیگیری است. 
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه به رونمایی از سامانه‌ی ارزیابی برنامه‌های دانشگاه اشاره کرد و گفت: تمامی ذی نفعان دانشگاه "مدرسان، دانش آموختگان، روسای دانشگاه‌ها دستگاه های اجرایی و.. بتوانند در برنامه های درسی دانشگاه پیشنهاد دهند. 
وی با بیان این‌که تمامی 800 برنامه دانشگاه مورد ارزیابی همگان قرار دارد، گفت: مصمم هستیم که برخی برنامه‌های درسی که اشباع شده را حذف کنیم و برنامه های جدیدی از طریق این سامانه‌ ایجاد کنیم. 
گفتنی است، این همایش به مدت دو روز از 14 الی 15 شهریور ماه با حضور روسای مراکز علمی کاربردی سراسر کشور به میزبانی تبریز برگزار می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/84932/راه‌اندازی-70-مرکز-نوآوری-در-جوار-مراکز-علمی-و-کاربردی
بستن   چاپ