پیام آذری
با حضور استاندار آذربايجان غربي:
نخستين نمايشگاه معدن و صنايع وابسته در منطقه آزاد ماکو گشايش يافت
چهارشنبه 18 مرداد 1396 - 8:22:56 AM
استانداري آذربايجان غربي
آذري آنلاين - نخستين نمايشگاه تخصصي و صادراتي معدن، صنايع معدني، سنگ هاي تزئيني، ماشين آلات و صنايع وابسته منطقه آزاد ماکو با حضور استاندار آذربايجان غربي گشايش يافت.
استاندار آذربايجان غربي روز سه شنبه در آئين افتتاح اين نمايشگاه گفت: بعد از نفت، معدن بزرگترين ذخيره توسعه و استقلال کشور است که در اقتصاد مقاومتي سهم دارد
وي با اشاره به اينکه در آذربايجان غربي 45 نوع ماده معدني کشف شده است، افزود: تاکنون 68 نوع ماده معدني در جمهوري اسلامي ايران کشف شده و بررسي ها نشان مي دهد که بيش از 90 درصد مواد معدني موجود در کشورمان، قابليت صادراتي دارند که از جمله مي توان به سنگ آهن،کروميت، سنگ سرب و روي، سنگ مس در کنار عناصر نادر خاکي اشاره کرد.
وي ادامه داد: آذربايجان غربي با دارا بودن معادن غني همچون طلا، مس، آهن، تيتانيوم، معادن سنگ و شن و ماسه جزو استان هايي است که قابليت و پتانسيل هاي لازم براي سرمايه گذاري در حوزه معدن را دارد.
وي اظهار داشت: تلاش براي حفظ منابع طبيعي و محيط زيست مولفه اي اثر بخش در تثبيت توسعه پايدار به شمار مي رود که از بدو شروع به کار دولت تدبير و اميد با استقرار دفتر زمين شناسي در مرکز استان اقداماتي در اين خصوص صورت مي گيرد.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اينکه استفاده از روشهاي سنتي براي اکتشاف و بهره برداري از معادن، تخريب منابع طبيعي اين استان را در بر دارد، ادامه داد: فعالان بخش صنعت بايد خود را به تجهيزات نوين و روز جهان مجهز کنند و فعاليت هاي معدني را علمي و صنعتي کنند و با استفاده از علوم روز و تجهيزات پيشرفته کمترين آسيب ها را به عرصه هاي ملي و طبيعي وارد کنند.
سعادت يکي از مشکلات بخش معدن را خام فروشي مواد استحصالي از معادن برشمرد و گفت: خام فروشي و عدم فراوري مواد معدني در منطقه باعث شده است که بسياري از محصولات معدني منطقه آزاد ماکو با نام شهرهاي ديگر عرضه شود.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اينکه سياست دولت ايجاد ارزش افزوده در کشور و جلوگيري از خام‌فروشي است، ادامه داد: براي جلوگيري از خام‌فروشي و افزايش اشتغال بايد در صنايع معدني استان سرمايه‌گذاري شود.
وي پتانسيل هاي صادراتي معدني منطقه آزاد ماکو را پراهميت برشمرد و افزود: روابط تجاري بين کشورهاي هم مرز با منطقه به دليل منافع مشترک اقتصادي، امنيت منطقه را نيز تامين مي کند و از اين نظر اقتصاد باعث امنيت منطقه اي نيز مي شود.
وي ادامه داد: زيرساخت هايي همچون فرودگاه، پايانه صادراتي و جاده ها براي صادرات محصولات به خارج از کشور در منطقه آزاد ماکو فراهم شده و راه آهن ماکو – ترکيه نيز احداث مي شود.
در اين مراسم حسن الهوردي زاده، مديرمرکز نمايشگاه ها و همايش هاي منطقه آزاد ماکو نيز گفت: شرکت کنندگان دراين نمايشگاه در زمينه انواع سنگ هاي معدني، تزييني، تجهيزات و ماشين آلات، ابزار آلات سنگبري و فرآوري، معادن سنگ و تکنولوژي استخراج، تجهيزات و ماشين آلات سنگبري، خدمات و صنايع وابسته حضور يافته اند.
وي هدف از برگزاري اين نمايشگاه را تحقق اقتصاد مقاومتي با تکيه بر اشتغال و حمايت از توليد ملي، ايجاد فضاي رقابتي جهت ورود به بازارهاي جديد، ارايه ظرفيت ها و معرفي معادن منطقه، اخذ سفارش از مشتريان جديد، کانال هاي توزيع و ايجاد نمايندگي، تبادل اطلاعات و تجربه ها عنوان کرد.
وي ابراز اميدواري کرد نمايشگاه بين المللي منطقه آزاد ماکو در آينده نزديک به ويترين تجارت بين المللي ايران در دروازه اروپا تبديل شود.
نمايشگاه معدن و صنايع وابسته از تاريخ 17 مرداد بمدت 4روز از ساعت 17 الي 23 براي بازديد علاقمندان در محل دائمي نمايشگاه منطقه آزاد ماکو داير خواهد بود.
منطقه آزاد ماکو به واسطه وجود معادن مس، سيلس، منگنز، تراورتن، آهن و غيره، بهشت معدني شمال آذربايجان غربي است و راه اندازي صنايع بالا دستي و پايين دستي اين منطقه را به منطقه اي مهاجر پذير تبديل کرده است.
اين منطقه به عنوان يکي از هفت منطقه آزاد کشور به لحاظ محدوده جغرافيايي منطبق بر شهرستان هاي ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزي بازرگان بوده و در دولت تدبير و اميد به الگويي براي اقتصاد مقاومتي تبديل شده است.










http://www.Azari-Online.ir/fa/News/7592/نخستين-نمايشگاه-معدن-و-صنايع-وابسته-در-منطقه-آزاد-ماکو-گشايش-يافت
بستن   چاپ