پیام آذری
معاون پژوهش جامعه ‌المصطفی العالمیه واحد تبریز در گفت‌وگو با ایسنا:
جامعه ‌المصطفی، پیشرفته‌ترین سیستم آموزش زبان فارسی را دارد
چهارشنبه 17 مرداد 1397 - 17:26:53
پیام آذری - معاون پژوهشی جامعه ‌المصطفی العالمیه تبریز با بیان ظرفیت‌های علمی و آموزشی جامعه ‌المصطفی، گفت: این نهاد، پیشرفته‌ترین سیستم آموزش زبان فارسی را دارد. 
حجت‌الاسلام رحیم قربانی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که جامعه ‌المصطفی تبریز در هفت رشته‌ی علمی در مقطع کارشناسی دانش‌پژوه دارد، افزود: در کل کشور تنها مجموعه‌ی پیشرفته زبان آموزی (زبان فارسی) در جامعه ‌المصطفی است که در کمتر از هشت ماه زبان فارسی را در هر چهار پایه (خواندن، نوشتن، گفتگو، شنیدن) به هر مخاطبی از هر نوع ملیتی آموزش می‌دهد و حتی با برخی از مراکز دانشگاهی در راستای زبان آموزی(زبان فارسی) به دانشجویان خارجی تفاهم‌نامه دارد. 
وی با اشاره به کیفیت بالای آموزش زبان فارسی در جامعه ‌المصطفی العالمیه و با بیان این‌که جامعه المصطفی یک نهاد علمی، آموزشی و مذهبی است، متذکر شد: سطح آموزش در این نهاد حتی قوی‌تر از آموزش زبان فارسی در موسسات داخلی و خارجی مثل چامسکی بوده و افراد طی شش تا هشت ماه هر 4 پایه‌ی زبان فارسی را فرامی‌گیرند و در حال حاضر مراحل ثبت برند آموزش زبان فارسی با عنوان «المصطفی» طی می‌شود. 
وی با اشاره به دوره‌های آموزشی جامعه ‌المصطفی العالمیه گفت: دوره تمهیدی(آموزش زبان فارسی و معارف اسلامی) شامل سطح یک "کاردانی"، سطح دو "کارشناسی"، سطح سه "کارشناسی ارشد"، سطح چهار "دکتری" و سطح پنج "اجتهاد" است. 
وی افزود: جامعه ‌المصطفی العالمیه در حوزه‌ی علوم اسلامی، تنها دانشگاهی است که فوق دکتری برگزار می‌کند و از نظر حوزوی نیز تنها مجموعه‌ای است که دوره‌ی اجتهاد برگزار کرده و مدرک رسمی اجتهاد می‌دهد. 
وی با اشاره به این‌که دوره‌ی معارف بعد از دوره‌ی زبان آموزی برگزار می‌شود، گفت: طلاب بعد از گذراندن این دوره‌ها وارد مرحله کارشناسی می‌شوند که این بازه‌ی زمانی پنج سال و نیم به طول می‌انجامد (4 سال کارشناسی، یک و نیم سال زبان آموزی و معارف). 
وی با بیان این‌که تدریس علوم در جامعه ‌المصطفی العالمیه به زبان فارسی بوده و روش زبان آموزی نیز به صورت تصویری است، گفت: این نهاد از 120 کشور دانش پژوه دارد، حتی از کشورهای بسیار دورافتاده‌ای که حتی نام و زبانشان را نمی‌دانیم اما به گونه‌ای زبان فارسی را یاد می‌دهیم که به راحتی صحبت کرده و مقاله می‌نویسند و در حال حاضر در بیش از 60 کشور جهان نمایندگی فعال دارد(مانند آفریقای جنوبی، آلبانی، آلمان، افغانستان، اندونزی، اوگاندا، ژاپن، ساحل عاج، سوئد، برزیل، بلغارستان، انگلستان، بنگلادش، بوسنی و هرزگوین، بنین، پاکستان، تانزانیا، تایلند، توگو، دانمارک، سنگال، سوریه، سیرالئون، عراق، غنا، مالزی، میانمار، مالی، مالاوی، نروژ، نیجریه). 
وی افزود: جامعه ‌المصطفی العالمیه بیش از 50000 دانش پژوه مرد و زن را از 122 ملیت، تحت تعلیم و تربیت خود داشته است و تاکنون، بیش از 25000 نفر از آنان دانش آموخته شده و در کشورهای خودشان در موقعیت‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی به فعالیت علمی و دینی می‌پردازند. 
وی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم جامعه ‌المصطفی در کشور گفت: جامعه ‌المصطفی در چندین کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی با مجوزهای خود آن کشورها کالج دارد که اندونزی، مالزی، انگلیس، آفریقای جنوبی، هلند جزوی از این کشورها هستند. 
قربانی با بیان این‌که کالج جامعه ‌المصطفی در بعضی از کشورها با حمایت‌های مالی خود شیعیان آن کشور تاسیس شده و اداره می‌شود، افزود: این نهاد در روسیه، آمریکای لاتین و برخی کشورها نیز موسسات آموزشی و تحقیقاتی دارد. 
وی به واحدهای جامعه ‌المصطفی در داخل کشور نیز اشاره کرد و گفت: سازمان مرکزی جامعه ‌المصطفی در شهر مقدس قم مستقر است و مجتمع‌های آموزشی، مراکز پژوهشی و مدارس علمی زیادی تحت پوشش دارد و همچنین در شهرهای مختلفی مثل مشهد، گرگان (ویژه اهل سنت)، تهران و تبریز دارد. 
معاون پژوهشی جامعه ‌المصطفی العالمیه تبریز به فعالیت‌های دانشگاه بین‌المللی جامعه الصطفی و دانشگاه علوم اسلامی آن نیز اشاره کرد و افزود: در دانشگاه علوم اسلامی نزدیک 35 رشته شامل "روانشناسی اسلامی، حقوق اسلامی، علوم قرآن، فقه، اصول، تاریخ، تفسیر و درایت و علوم مختلف" ارائه شده و در دانشگاه بین‌المللی المصطفی نیز که با مجوز وزارت علوم فعالیت می‌کند، چهار هزار نفر دانشجو در رشته‌های "علوم سیاسی، حقوق و رشته‌های بدون مضاف به اسلام" آموزش دیده و مدرک بین‌المللی دریافت می‌کنند تا بتوانند در سطح دنیا فعالیت کنند. 
معاون پژوهشی جامعه ‌المصطفی العالمیه تبریز با بیان این‌که نمایندگی جامعه ‌المصطفی العالمیه در تبریز در سال 92 با هدف تربیت طلاب و دین پژوهان منطقه ترکی و آذری زبان شمال غرب تاسیس شد، گفت: در این دانشگاه طلابی از کشورهای آذربایجان، روسیه، ترکیه و عراق حضور دارند. 
وی با بیان این‌که جامعه ‌المصطفی العالمیه تبریز فعالیت‌هایش را از 92 با حدود 200 دانش پژوه شروع کرده است، گفت: هم‌اکنون نیز با آموزش علوم اسلامی و مذهبی به خواهران و برادران فعالیت‌هایش را ادامه می‌دهد. 
وی با تاکید بر این‌که متن دروس جامعه ‌المصطفی العالمیه حوزی است و با مجوز وزارت علوم، مدرک بین‌المللی ارائه می‌کند، یادآور شد: کلیه فعالیت‌های جامعه ‌المصطفی تبریز جدای از حوزه علمیه تبریز بوده و وظیفه‌ی جامعه ‌المصطفی تبریز تربیت طلاب بین‌المللی است و طلاب این مجموعه از اتباع کشورهای ترکی و آذری زبان منطقه شمالغرب هستند. 
قربانی با اشاره به حضور طلابی از کشورهای آذربایجان، روسیه، ترکیه، قزاقستان، عراق، و ترکیه در جامعه ‌المصطفی تبریز، تاکید کرد: ساختمان جامعه ‌المصطفی واحد تبریز متعلق به حوزه‌های علیمه استان بوده که امام جمعه وقت (آیت‌الله مجتهد شبستری) آن را در اختیار جامعه ‌المصطفی قرار دادند اما برنامه‌های علمی آموزشی و تربیت دینی طلاب آن متفاوت از حوزه‌های علمیه داخل است؛ چرا که نظام آموزشی آن منطبق با استانداردهای وزارت علوم بوده و محتوای حوزوی را در قالب نظام دانشگاهی به دانش‌پژوهان خود آموزش می‌دهد. 
وی تاکید کرد: جامعه ‌المصطفی العالمیه واحد تبریز صرفا اقدام به پذیرش طلاب شیعه کرده و اگر مراجعه کننده‌ای از اهل سنت هم باشد، به واحد اهل سنت (گرگان) ارجاع می‌شود. 
قربانی با اشاره به فعالیت‌های قرآنی جامعه ‌المصطفی واحد تبریز نیز گفت: با هماهنگی مهد قرآن کریم استان، هر روز کلاس آموزش قرآن برگزار می‌شود و در بین طلاب این واحد حافظان و قاریان قرآن بسیاری وجود دارد. 
وی در ادامه به برگزاری اردوهای تربیتی و علمی، بازدیدها و برنامه‌های ورزشی(کوهنوردی، فوتبال و...) جامعه ‌المصطفی تبریز اشاره کرد و افزود: جامعه ‌المصطفی واحد تبریز سال گذشته در فستیوال ورزشی دانشگاه تبریز دو رتبه (رتبه اول و دوم رشته‌ی فوتسال) را به خود اختصاص داد و هر سال صعود گروهی به قله سهند و سبلان را در برنامه‌های فرهنگی ورزشی خود دارد. 
وی به جشنواره‌های برگزار شده در این نهاد بین المللی اشاره کرد و افزود: برگزاری جشنواره‌های علمی شیخ طوسی و جایزه علمی المصطفی از رویدادهای مهم المصطفی است. 
معاون پژوهشی جامعه ‌المصطفی العالمیه تبریز با بیان این‌که جامعه ‌المصطفی ظرفیت بسیار بالایی در گردشگری علمی در راستای تربیت و آموزش طلاب خارجی دارد، گفت: این مجموعه در بحث گردشگری و همچنین معرفی تبریز به سایر ملیت‌ها نیز ظرفیت‌های بسیاری دارد و با برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی و تخصصی در حوزه علوم اسلامی و انسانی در شهرهای مختلف به ویژه تبریز، دانش‌پژوهان خود از کشورهای مختلف را به استان آذربایجان شرقی و اردبیل و ارومیه می‌آورد و در همین سال 2018 رویداد مهمی تحت عنوان همایش بین المللی «فقه گردشگری» را در آبان ماه 97 برگزار می‌کند که اطلاع رسانی لازم در این رابطه به زودی منتشر خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/74473/جامعه-‌المصطفی،-پیشرفته‌ترین-سیستم-آموزش-زبان-فارسی-را-دارد
بستن   چاپ