پیام آذری
ارتقاي ايران به رتبه نهم صادرات سيب درختي جهان
چهارشنبه 28 تير 1396 - 8:28:27 AM
ايرنا
آذري انلاين- عباس پاکپور در جلسه زنجيره توسعه صادرات سيب ملي ايران در اروميه افزود: ميزان صادرات سيب درختي کشور در اين سال حدود 353 هزار تن بوده است.
وي بيان کرد: سيب ايران در سال 2016 به مقصد کشورهاي عراق، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، امارات متحده عربي، هند، روسيه، کويت، عمان و بحرين صادر شده است.
وي با اشاره به اينکه صادرات ايران در اين سال از نظر ارزشي زير ميانگين جهاني بوده و رتبه چهاردهم را به خود اختصاص داده است، بيان کرد: قيمت سيب ايران از نظر ارزشي 27 درصد کمتر از ميانگين جهاني بوده و اين موضوع نيازمند آسيب شناسي است.
مديرکل دفتر توسعه صادرات معاونت بازرگاني وزارت جهاد کشاورزي نيز در اين نشست گفت: تشکيل زنجيره هاي بخش کشاورزي منجر به اشتغال و ارزش افزوده بيشتر مي شود و کاهش ضايعات محصولات کشاورزي را در پي دارد.
شاهرخ شجري افزود: همچنين با ايجاد زنجيره ها از رقابت منفي بين توليدکنندگان و صادرکنندگان خرد که به اقتصاد کشور آسيب مي زند، جلوگيري مي شود و مجموع اين اتفاق ها باعث مي شود تا نقش بخش کشاورزي به صورت بسيار مطلوبي خود را نشان دهد.
وي بيان کرد: در اين راستا سعي شده که هشت کارگروه محصولي در سطح وزارت جهاد کشاورزي تشکيل شود که شامل زنجيره سيب، خرما، کشمش، زعفران و محصولات گلخانه اي است.
شجري اضافه کرد: مدل هاي مختلفي در زنجيره سيب مطالعه و تجربيه هاي متعددي بررسي شده است و با استفاده از اين رويکردها مدلي ارائه شده که اجراي آن به زودي در کشور آغاز مي شود.
وي اضافه کرد: در اين اقدام سه استان برتر در توليد سيب درختي از جمله آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي و تهران انتخاب شدند و ساير استان ها نيز در آينده به اين زنجيره اضافه مي شود.
شجري بيان کرد: استان ها هم اکنون ليست هيات موسس زنجيره توسعه صادرات سيب ملي ايران را اعلام کرده اند و پيش نويس آئين نامه آن نيز آماده سازي شده است.
رئيس جهاد کشاورزي آذربايجان غربي نيز در اين نشست گفت: 38 درصد از سيب درختي کشور در آذربايجان غربي و اغلب آن در شهرستان اروميه توليد مي شود.
اسمعيل کريم زاده افزود: بيشتر مساحت باغ هاي سيب درختي کشور متعلق به آذربايجان غربي است و اين استان چهار درصد اراضي کشاورزي، چهار درصد جمعيت و 6 درصد توليد کشاورزي کشور را برعهده دارد.
رئيس جهاد کشاورزي آذربايجان غربي ادامه داد: ميزان توليدات کشاورزي استان سال قبل 6.2 ميلون تن بوده و 46 نوع محصول در استان کاشت و برداشت شده است.
وي گفت: آذربايجان غربي در توليد سيب، چغندر قند و عسل داراي رتبه اول کشور است
کريم زاده افزود: مرز ارتباطي با کشورهاي منطقه از توانمندي هاي استان است و با اساتفده از اين ظرفيت مي توان محصولات کشاورزي را به سرعت به خارج از کشور صادر کرد.
ايران سالانه 3.5 ميليون تن سيب درختي توليد مي کند و اغلب توليد کشور که حدود 70 درصد است به کشورهاي عراق، افعانستان و پاکستان صادر مي شود.
صادرات سيب درختي ايران به کشورهاي آسيايي و حوزه خليج فارس بسيار ضعيف است که نيازمند تلاش توليد کنندگان و صادرکنندگان کشور در راستاي تسخير بازارهاي اين کشورهاست.
هم اکنون 15 درصد صادرات سيب جهان متعلق به چين با يک ميليون و 323 هزار تن، رتبه دوم ايتاليا با يک ميليون و 49 هزار تن، رتبه سوم لهستان با يک ميليون و 9 هزار تن، رتبه چهارم آمريکا با 777 هزار تن، رتبه پنجم شيلي با 764 هزار تن، رتبه ششم فرانسه با 572 هزار تن، رتبه هفتم آفريقاي جنوبي با 510 هزار تن، رتبه هشتم نيوزيلند با 381 هزار تن و رتبه نهم متعلق به ايران با 353 هزار تن صادرات سيب درختي است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/7219/ارتقاي-ايران-به-رتبه-نهم-صادرات-سيب-درختي-جهان
بستن   چاپ