پیام آذری
روحاني: تثبيت وضعيت درياچه اروميه افتخار دولت يازدهم است/ اگر اقدامات دولت نبود، مردم غرب کشور ناچار به مهاجرت مي‌شدند
12 تير 1396 - 10:33:25 ق.ظ
استانداري آذربايجان غربي
آذري آنلاين - رييس‌جمهور گفت: اگر اقدام دولت يازدهم نبود، امروز در غرب کشور نه با طوفان گرد و غبار و شن بلکه با طوفان نمک مواجه بوديم و حدود 14 ميليون نفر از مردم ايران که در غرب کشور زندگي مي‌کنند، امروز ناچار به مهاجرت مي‌شدند.
حجت‌الاسلام حسن روحاني در همايش بين‌المللي مقابله با گرد و غبار عنوان کرد: خوشامد مي‌گويم خدمت همه ميهمانان گرامي، نمايندگان سازمان ملل متحد، وزرا، نمايندگان کشورهاي مختلف که از 43 کشور در اين کنفرانس شرکت کرده‌اند. به همه آن‌ها خيرمقدم عرض مي‌کنم و اميدوارم اين کنفرانس داراي نتايج مفيدي براي موضوع گرد و غبار و طوفان شن به همراه داشته باشد.
اهم اظهارات رييس جمهور را به نقل از خبرگزاري ها در زير مي خوانيد؛
* موضوع محيط‌زيست يکي از مسائل مهم براي سلامت جامعه براي توسعه جوامع ما و براي جلوگيري از مهاجرت‌هاي بي‌رويه است. براي آنکه ما بتوانيم با اين معضل به خوبي مواجه شويم و خطرات اين تهديد را مهار کنيم، هم نياز به برنامه‌ريزي داريم هم نياز به سرمايه‌گذاري و هم به همکاري منطقه‌اي و بين المللي نياز داريم دولت.
* دولت يازدهم يکي از اولويت‌هاي خود را در ايران اولويت محيط زيست‌قرار داد و حتي دولت به عنوان دولت محيط‌زيست نام‌گذاري شد، اولين تصميم دولت يازدهم تصميم زيست‌محيطي بود. اولين مصوبه اين دولت در رابطه با درياچه اروميه بود و اگر اقدام دولت يازدهم نبود، امروز در غرب کشور نه با طوفان گرد و غبار و شن بلکه با طوفان نمک مواجه بوديم و حدود 14 ميليون نفر از مردم ايران که در غرب کشور زندگي مي‌کنند، امروز ناچار به مهاجرت مي‌شدند.
* تثبيت درياچه اروميه يکي از افتخارات دولت يازدهم و الگوي مهم زيست محيطي براي منطقه و جهان است. چرا با معضل درياچه اروميه مواجه شديم؟ به خاطر شرايط آب و هوايي که يکي از عوامل آن است به دليل کاهش ريزش‌هاي آسماني اما مديريت صحيح نسبت به منابع آب، کشت‌هاي بي‌رويه و افقي و توسعه اين کشت‌ها و عدم در نظر گرفتن حق آبه درياچه‌ها و تالاب‌ها همه عواملي بود که دريچه اروميه مي‌رفت تا سال 95 خشک شود و با طوفان نمک مواجه شويم که کشاورزي و زندگي ما را به طور کامل تهديد مي‌کرد.
* دولت يازدهم کارهاي بسياري در زمينه محيط‌زيست انجام داده است، احياي هورالعظيم يکي از آن قدم‌ها بود که برداشته شد، امروز بيش از هشتاد درصد اين تالاب را آب فرا گرفته است. همچنين اقداماتي نيز براي درياچه هامون صورت گرفت که زندگي را به محيط‌زيست آن بازگرداند. البته اين بدان معنا نيست که اقدامات ملي براي محيط زيست کافي بوده، خير. بايد بيشتر تلاش شود. اما دولت يازدهم در حد توان خود کارهايي را انجام داده است.
* براي درياچه اروميه بيش از 3 هزار ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که تا پايان سال 95 حدود 2 هزار ميليارد تومان هزينه شده است، امروز مردم غرب کشور تقريبا در آسايش هستند. همانطور که نسبت به هورالعظيم اقدماتي انجام شد اين کارها در استان خوزستان، هامون و استان سيستان و بلوچستان هم بايد صورت بگيرد.
* طوفان‌هاي گرد و غبار کشورمان منشا داخلي دارد و حدود 2 ميليون متر مکعب بيابان باعث اين رويداد است، منشا خارجي با داخلي قابل قياس با داخل نيست و 80 درصد از کشورهايي مانند، عراق، سوريه، اردن، کويت، عربستان و ترکمنستان در منطقه ما منشا گرد و غبار هستند. گاهي در 24 ساعت 8 ميليون متر مکعب خاک و گرد و غبار جابه‌جا مي‌شود که زندگي، سلامت، کشاورزي، باغات و محيط‌زيست را مورد تهديد قرار مي‌دهد.
*در دهه‌هاي گذشته هم گرد و غبار داشتيم اما امروز نسبت به گذشته اين اقدامات به چند برابر افزايش يافته است. اگر در گذشته ده الي بيست روز شاهد اين پديده بوديم، امروز 120 روز اين وضعيت وجود دارد. سوال اينجاست راه چاره چيست؟ بايد چه کنيم؟ موضوع گرد و غبار از حد مسائل ملي فرا‌تر رفته است، امروز غرب شرق آسيا شمال آفريقا و بسياري ديگر از کشور‌ها درگير اين پديده هستند.










http://www.Azari-Online.ir/fa/News/6941/روحاني--تثبيت-وضعيت-درياچه-اروميه-افتخار-دولت-يازدهم-است--اگر-اقدامات-دولت-نبود،-مردم-غرب-کشور-ناچار-به-مهاجرت-مي‌شدند
بستن   چاپ