پیام آذری
طنین آزادی ادیان از ناقوس نخستین کلیسای جهان به گوش رسید
دوشنبه 25 تیر 1397 - 7:19:32 AM
ایرنا
پیام آذری - ارومیه- شصت و چهارمین آیین مذهبی مسیحیان جهان در قره کلیسای چالدران با عنوان " باداراک" طی روزهای اخیر برگزار شد و بار دیگر طنین آزادی پیروان ادیان الهی ساکن در ایران از ناقوس نخستین کلیسای مسیحیان جهان به گوش رسید.
  حدود چهار هزار و 700 نفر از مسیحیان ایران و چندین کشور خارجی از جمله نروژ، فرانسه، ارمنستان، چین و سنگاپور در این آیین مذهبی سالانه شرکت کردند و این آزادی را از نزدیک به نظاره نشستند.
کشیش کلیسای «اوهانس» مقدس ایروان که پدرش اهل خوی و مادرش اهل ارومیه بوده و در ارمنستان به دنیا آمده، معتقد است که برگزاری آزادانه این آیین به اتحاد مسیحیان جهان کمک می کند.
«دیرای سارهادیان» که سال گذشته با یک گروه 14 نفری و امسال با گروهی 13 نفری در آیین باداراک شرکت کرده، گفت: در هیچ جای دنیا آیین های اقلیت های مذهبی به این شیوه برگزار نمی شود در حالی که در ایران، مسوولان علاوه بر مشارکت در برگزاری آیین در مرمت مکان های مذهبی هم پیشگام می شوند.
یک بانوی روزنامه نگار فرانسوی هم که برای روزنامه لاکروی /La Croix/ با 2 صفحه مذهبی قلم می زند، گفت: ساختمان این کلیسا شاهکار معماری جهان مسیحیت محسوب می شود اما متاسفانه از نگاه گردشگران اروپایی پنهان مانده است.
«سلین هویو» /Celine Hoyeau/ با اشاره به اینکه این دومین حضورش در قره کلیساست، اضافه کرد: مسیحیان با آزادی کامل آیین های مذهبی خود را در ایران بجا می آورند و با حضور در قره کلیسا این موضوع را از نزدیک مشاهده کردم.
وی با بیان اینکه در حال نگارش مجموعه مقالاتی درباره کلیساهاست، ادامه می دهد: انتشار این مقاله به شناساندن این اثر مهم باستانی و مذهبی به علاقه مندان کشورهای مختلف کمک می کند.
عکاس خبری آلیک /موج در زبان ارمنی/ نیز با اشاره به اینکه این روزنامه به زبان ارمنی و با هشت دهه قدمت در ایران منتشر می شود، گفت: این روزنامه فعالیت اجتماعی ارامنه کشور و سایر موضوعات مهم ایران و جهان را به صورت منظم پوشش می دهد.
«آدیس عیسی قلیان» با اشاره به اینکه مسیحیان ایران از بدو انقلاب تاکنون در برگزاری مناسک خود مشکلی نداشته اند، اضافه کرد: بهانه جویان در سایر کشورهای جهان اغلب شرایط اقلیت های مذهبی را مورد حمله و سواستفاده قرار می دهند و حضور رسانه ها در چنین مراسم های مذهبی مهمی می تواند بهانه های آنان را از بین ببرد.
اسقف اعظم خلیفه گری کل ارامنه آذربایجان نیز معتقد است که اقلیت های مذهبی ساکن ایران آزادانه و بدون محدودیت آیین های مذهبی خود را بجا می آورند.
«گریگور چیفچیان» اضافه کرد: بر اساس رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری منعی در اجرای مراسم مذهبی برای اقلیت های دینی در ایران وجود ندارد.
وی با تقدیر ویژه از مسوولان نظام جمهوری اسلامی که امکان اجرای مراسم دینی برای اقلیت های مذهبی فراهم کرده اند، ادامه داد: بستر لازم برای اجرای این مراسم در کشور برای مسیحیان با آزادی کامل فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه مراسم عبادی سالانه قره کلیسا منحصر به این مکان مذهبی و تنها برای زیارت این کلیسا نیست، بیان می کند: همه مسیحیان و به ویژه ارامنه جهان آیین های عبادی خود را همزمان با مراسم باداراک انجام می دهند.
رییس شورای خلیفه گری کل ارامنه آذربایجان نیز معتقد است که اجرای مراسم مذهبی در قره کلیسا به الگوی برگزاری آیین های زیارتی برای مسیحیان در کشورهای مختلف دنیا تبدیل شده است.
«روبیک جانانه» با بیان اینکه اجرای موفق آیین های دینی قره کلیسا در اجلاس ارامنه جهان در سال جاری مطرح شد، اضافه کرد: کلیساها و مکان های زیارتی مسیحیان کشورهای دنیا از تجارب برگزاری مراسم باداراک استفاده می کنند.
وی ادامه داد: سرمشق شدن باداراک در نتیجه ایجاد امکانات حمایتی توسط نظام جمهوری اسلامی و تعامل سازنده مسوولان است.
وی با اشاره به اینکه مراسم قره کلیسا با تامین امکانات هرساله باشکوه تر از سال های قبل برگزار می شود، بیان کرد: مسوولان استانی و شهرستانی امکانات رفاهی، امنیتی و انتظامی را برای زایران به صورت مطلوب فراهم می کنند.
وی با اشاره به اینکه امسال استفاده از تلفن به صورت مطلوب در محل اسکان زائران فراهم شده بود، اضافه می کند: کارکنان برق، آب، آتش نشانی و پزشکی و شهرداری برای اجرای هر چه بهتر این مراسم همکاری مطلوبی انجام دادند.
وی با اشاره به اینکه اقلیت های مذهبی مثل یک خانواده در کنار هم زندگی می کنند و آیین های خود را انجام می دهند، گفت: در ایران تبعیضی در اجرای آیین های مذهبی برای پیروان ادیان الهی وجود ندارد و «باداراک» نیز با آزادی کامل برگزار می شود.
کریم حسین زاده، فرماندار چالدران نیز گفت: بیش از 100 نفر از نیروهای آتش نشانی، اورژانس، هلال احمر، آب و فاضلاب روستایی، پلیس راهنمایی رانندگی و نیروهای امنیتی و خدمات رسان جهت حفظ آرامش و رفاه زایران قره کلیسا مشارکت کردند.
ریشه این آیین بین المللی به آخرین شامی برمی‌گردد که مسیح (ع) در شب دستگیری خود توسط سربازان رومی با حواریون خورده و از آنجا که یکی از آنان با نام تاتاووس مقدس در قره کلیسا دفن شده، این کلیسای باستانی از اهمیت ویژه ای برای ارامنه برخوردار است.
ارامنه بر این عقیده هستند که تعمید فرزندانشان در نخستین کلیسای مسیح و محل شهادت حواری آن حضرت با خیر و برکت همراه است و گروه دیگری نیز فرزندان 15 تا 20 ساله خود را با نذر و نیت در آنجا غسل می دهند.
روزهای توقف خانواده ها در قره کلیسا برای برگزاری آیین باداراک متفاوت است؛ آنان طبق رسم باید سه روز در آنجا بمانند ولی کسانی که از راه دور به آنجا رفته اند، گاهی بیش از سه روز می مانند و خانواده هایی هم که راهشان نزدیک است، شاید در روز دوم به این کلیسای باستانی بروند.
بنای قره‌کلیسا (کلیسای تاتائوس مقدس) جزو 2 اثر ثبت شده جهانی آذربایجان غربی است و بیشتر صاحب‌ نظران آن را قدیمی‌ترین کلیسای جهان می دانند.
قره‌ کلیسا در 20 کیلومتری شمال شرقی چالدران و بر روی مزار تاتائوس، یکی از حواریون حضرت مسیح(ع) احداث شده است و تاریخچه ساخت آن به عنوان اولین کلیسای جهان مسیحیت بر اساس اسناد موجود به بعد از شهادت تاتائوس مقدس توسط جانشین پادشاه ارمنستان برمی‌گردد.
بعد از شهادت حواری حضرت مسیح (ع) او را در محل کنونی کلیسای تاتائوس به خاک سپرده اند و بعدها روی قبر او نمازخانه کوچکی ساخته اند؛ این نمازخانه در قرن هفتم میلادی به کلیسای بزرگ و مجللی تبدیل شده است.



http://www.Azari-Online.ir/fa/News/62473/طنین-آزادی-ادیان-از-ناقوس-نخستین-کلیسای-جهان-به-گوش-رسید
بستن   چاپ