پیام آذری
اسقف اعظم خلیفه گری ارامنه آذربایجان:
اقلیت های مذهبی در ایران آزادانه مراسم دینی را بجا می آورند
شنبه 23 تير 1397 - 22:06:28
ایرنا - فرهنگی - آذربایجان غربی
پیام آذری - ارومیه- اسقف اعظم خلیفه گری کل ارامنه آذربایجان گفت: اقلیت های مذهبی ساکن ایران آزادانه و بدون محدودیت مراسم های مذهبی خود را بجا می آورند.
گریگور چیفچیان روز شنبه در حاشیه مراسم سالانه ارامنه جهان در قره کلیسای چالدران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری، منعی در اجرای مراسم مذهبی برای اقلیت های دینی در ایران وجود ندارد.
وی با تقدیر ویژه از مسوولان نظام جمهوری اسلامی که امکان اجرای مراسم دینی برای اقلیت های مذهبی فراهم کرده اند، اضافه کرد: بستر لازم برای اجرای این مراسم در کشور برای مسیحیان با آزادی کامل فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه مراسم عبادی سالانه قره کلیسا منحصر به این مکان مذهبی و تنها برای زیارت این کلیسا نیست، ادامه داد: همه مسیحیان و به ویژه ارامنه جهان آیین های عبادی خود را همزمان با مراسم باداراک انجام می دهند.
چیفچیان بیان کرد: در قره کلیسا علاوه بر باداراک، مراسم زیارتی نیز در محل شهادت تاتائوس در این کلیسا انجام می شود.
وی با بیان اینکه اهمیت قره کلیسا به اجرای مناسک دینی تنها در این سه روز منحصر نمی شود، افزود: در طول سال آیین های مذهبی در این کلیسای مهم برگزار می شود.
اسقف اعظم خلیفه گری کل ارامنه آذربایجان با تاکید بر اینکه قره کلیسا یک مکان مقدس نظیر مکان های مذهبی سایر ادیان است، بیان کرد: این کلیسا یک مکان تاریخی صرف نیست و باید در طول سال مورد احترام قرار بگیرد.
چیفچیان از رسانه ها خواست تا حرمت و شان مذهبی این عبادتگاه را تببین کنند زیرا در طول سال و در برخی مناسبت ها افرادی با دید یک اثر باستانی با قره کلیسا رفتار می کنند و با برخی رفتارها، حرمت آن را به صورت شایسته بجا نمی آورند.
به گزارش ایرنا مراسم مذهبی باداراک به صورت سالانه با حضور ارامنه از کشورهای ارمنستان، سوریه، لبنان، هلند، فرانسه، اتریش، آلمان، کانادا و دیگر کشورهای جهان برگزار می‌ شود و یکی از هفت ‌آیین مقدس در تمام فرقه‌های مسیحیت است. 
قره‌ کلیسا در 20 کیلومتری شمال شرقی چالدران و بر روی مزار تاتائوس، یکی از حواریون حضرت مسیح(ع) احداث شده است و تاریخچه ساخت آن به عنوان اولین کلیسای جهان مسیحیت بر اساس اسناد موجود به بعد از شهادت تاتائوس مقدس توسط جانشین پادشاه ارمنستان برمی‌گردد. 
بعد از شهادت حواری حضرت مسیح (ع) او را در محل کنونی کلیسای تاتائوس به خاک سپرده اند و بعدها روی قبر او نمازخانه کوچکی ساخته اند؛ این نمازخانه در قرن هفتم میلادی به کلیسای بزرگ و مجللی تبدیل شده است.
بنای قره‌کلیسا (کلیسای تاتائوس مقدس) جزو 9 اثر ثبت شده جهانی ایران و 2 اثر ثبت شده جهانی آذربایجان غربی است و بیشتر صاحب‌ نظران آن را قدیمی‌ترین کلیسای جهان می دانند. 
بازدیدکنندگانی از کشورهای فرانسه، ارمنستان، چین، نروژ و سنگاپور در مراسم باداراک امسال شرکت کرده اند.
7129

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/62345/اقلیت-های-مذهبی-در-ایران-آزادانه-مراسم-دینی-را-بجا-می-آورند
بستن   چاپ