پیام آذری
پایگاه اطلاع رسانی تبریز بیدار:
جهش ویروس ترافیک تبریز با صدور مجوز به مراکز درمانی
شنبه 29 ارديبهشت 1397 - 18:10:08
ایرنا - اجتماعی - آذربایجان شرقی
آذری آنلاین - تبریز - پایگاه اطلاع رسانی تبریز بیدار در گزارشی با عنوان " جهش ویروس ترافیک تبریز با صدور مجوزهای بی حساب و کتاب مراکز درمانی! " به معضل ترافیک حاصل از ایجاد مراکز درمانی در شهر پرداخته است.
به گزارش این پایگاه خبری، وضعیت بغرنج امروز ترافیک تبریز در اطراف مراکز درمانی خصوصی آینده ی نه چندان روشن را برای ترافیک شهر اولین ها ترسیم می کند چرا که همین مجوزهای بی حساب و کتاب است که به رشد ویروسی مجموعه های ترافیک زا کمک می کند.
ترافیک به عنوان یک پدیده مولد جوامع شهری در سالهای اخیر تبدیل به یکی از مشکلات اجتماعی در جوامع امروزی و در شهرهای بزرگ شده است، معضلی که این روزها نه تنها در کلانشهرها، بلکه در دیگر مناطق شهری نیز گریبان انسان ها را گرفته و با گسترش روز افزون شهرنشینی و تعداد خودروها در خیابان ها و جاده ها، این مسئله به معضلی بزرگ و لاینحل مبدل شده است.
همچنین کمبود خیابان ها و جاده های مناسب، تقاطع ها و چراغ های راهنمایی متعدد و البته رانندگی بی مسئولیت برخی از شهروندان، تنها بخشی از عوامل زمینه ساز این مشکل به شمار می آیند.
هرچند طی سالهای گذشته تلاش ها و هزینه های زیادی برای احداث و تعریض خیابان ها و جاده ها در اکثر نقاط کشور و به خصوص در کلان شهرهایی مثل تهران و اصفهان و مشهد و تبریز شده اما همچنان معضل ترافیک یکی از اولویت های اصلی مدیریت شهری است.
** وقتی مجوز های بی مورد زندگی مردم را مختل می کند
در کنار عوامل اجتماعی و فرهنگی و مشکلاتی هم چون بافت قدیمی خیابان ها و معابر در محلات سنتی، بعضا یک تصمیم و یا مجوز اشتباه از سوی مسئولین شهری این معضل را برای مردم صد چندان سخت تر می کند.
احداث اداراتی که ارجاعات مردمی زیادی دارند، ساخت یک مجموعه درمانی یا تفریحی در مسیر پر تردد و یا ساخت مجتمع های مسکونی در منطقه نا مناسب از دیگر عواملیست که ترافیک در شهر ها را تشدید می کند و به نوعی می توان گفت مسئولین شهری با تصمیمات و صدور مجوز های اشتباهشان به تشدید ترافیک کمک رسانی می کنند. تبریز یکی از شهرهاییست که نمود این مشکل در آن به وفور دیده می شود.
** 2 کیلومتر یک ساعت!
شاید تا به حال بعد از ظهر ها مسیرتان به خیابان آزادی و سمت آبرسانی افتاده است. مسیر 2 کیلومتری که عصر ها شاید بعضا یکی دو ساعت باید پشت ترافیک آنجا معطل شد. در این مسیر نه خیابان کم عرض است و نه مشکل مسیر گشایی و جود دارد و از طرفی پل رو گذر باقر خان (آبرسانی) هم که به بلوار چایکنار متصل می شود باید فشاری روی این مسیر نباشد اما تصمیمات اشتباه در دوره زمانی چند ساله ای از سوی مسئولین شهری این مسیر را به یکی از گره های کور ترافیکی شهر تبریز تبدیل کرده است.
وجود کلینیک شیخ الرئیس و گلگشت در خیابان آزادی به خودی خود در دهه گذشته ترافیک زا بوده اما حالا در این چند سال اخیر با صدور مجوز ساخت چند ساختمان پزشکی و کلینیک جدید که همگی پر تردد هستند مشکل ترافیکی سه راه گلگشت تبریز، یک بحران شهری خلق کرده است.
** پارکینگ منازل مهمتر است یا مراکز پرتردد!
مشخص نیست در شرایطی که برای صدور پروانه ساخت یک منزل مسکونی در شهر، شهرداری به تعداد واحدها و طبقات، محل پارکینگ را مورد بررسی قرار می دهد و تمام مجوز ها را مشروط به داشتن پارکینگ مناسب می کند حالا مجوزهای پر شمار برای ساخت کلینیک ها و ساختمان های درمانی بلند مرتبه صادر کرده بدون آنکه توجهی به تامین پارکینگ آنها کرده باشد.
حالا با توجه به نبود پارکینگ، همراهان بیماران کنار خیابان ها به دنبال محل پارک هستند و با توجه به محل محدود پارک خودرو در کنار خیابان ها معمولا شاهد پارک خودرو به صورت دوبله و سوبله هستیم و این مسئله خود مشکلات دیگری هم به همراه دارد.
برای بررسی بیشتر موضوع، پای صحبت های یکی از اصناف همان خیابان نشستیم. علیرضا جوان حدودا 35 ساله ایست که به گفته خودش نزدیک 9 سال می شود که حرفه اش لوستر فروشی است و مغازه اش هم کمتر از 50 متر از سه راهی گلگشت فاصله دارد.
** پارکینگ ترافیک کاه یا ترافیک زا؟!
علیرضا می گوید بهترین زمان برای کاسبی و زمان پر تردد مشتری عصر هاست که درست همان زمان جلو مغازه های ما محل پارک دولبه خودرو ها و ترافیک سنیگ می شود.
او هم از نبود پارکینگ کلینیگ ها گلایه دارد و همین مسئله را مشکل اصلی ترافیکی این مسیر معرفی می کند. اشاره ای به ساختمان بلند مرتبه نیمه ساخته ای می کند و می گوید به ما گفته اند که اینجا قرار است پارکینگ طبقاتی شود.
** ترافیک تبریز
البته فروشنده جوان به خود پارکینگ طبقاتی هم معترض است. می گوید بیماران برای درمان می آیند برای خرید که نمی آیند به خواهند مسیر پیاده را طی کنند.
معمولا همراهان بیمار راننده هستند و باید بیمار را مقابل کلینیک پیاده کند و بخواهد مجدد به پارکینگ برگردد و در صف ورود بایستد این خود ترافیک زا خواهد بود.
او احداث پارکینگ های اختصاصی و در نظر گرفتن محوطه در زمان ساخت را بهترین و تنهاترین راه حل می داند.
علیرضا، حالا که کم کم یخش هم آب شده و شوخ تر حرف می زند خاطراتی هم از مسافران آذربایجانی در ایامی که به تبریز می آمدند و اتفاقاتی که می افتاد نقل می کند و آخر سر هم پیگیر انتشار این گزارش است.
با علیرضا خداحافظی می کنیم و به سمت سه راهی گلگشت می رویم. مرد میانسالی منتظر تاکسی است، بعد از سلام و احوال پرسی موضوع را مطرح می کنیم.
چند پلاستیک پر که ظاهرا میوه هستند را در دستانش دارد با چشمانش به ترافیک خیابان اشاره می کند و می گوید، نیازی به گفتن نیست همه چیز را که می بینید.
حاج محمد از اهالی کوی دانشگاه است که می گوید مجبورم همین مسیر را هر روز عصر طی کند و ماندن در ترافیک یکی دو ساعته و نبودن تاکسی به خاطر مسیر پر ترافیک کار همیشگیش است.
** چرا گلگشت و 17 شهریور پر ترافیک ترین نقطه شهر هستند؟
او با بودن کلینیک های پر تعداد در این محل مخالف است. حاج محمد با دستش که به خاطر پر بودن، تا نصفه بالا می آید اشاره ای هم به ساختمان های بلند مرتبه می کند و می گوید، این برج های پزشکی را اگر هر کدام را در کنار یکی از شهرک ها می ساختند چه اتفاقی می افتاد.
چرا همه کلینیک ها یا در گلگشت است یا در هفده شهریور و همین دو محل دو نقطه اصلی ترافیکی شهر محسوب می شود. می گوید، به نظرتان این خود شهرداری و مسئولین وقت و قعلی که مجوزهای ساخت این ساختمان ها را داده اند ایجاد کنندگان ترافیک ها نیستند که حالا در جایگاه حل کنندگان مسئله می ایستند؟
** مسئولین خود مشکل درست نکنند حل ما مشکلات پیشکش!
گرم صحبت هستیم که تاکسی بوق می زند و از شیشه نصفه بازش راننده می گوید "کوی دانشگاه، قبرستان " حاج محمد سریع خداحافظی می کند و سوار می شود. از شیشه نیمه باز تاکسی می گوید، بنویسید که مسئولین برای ما مشکل درست نکنند ما حل مشکلاتمان را نخواستیم.
ساعت می گوید که چیزی به افطار نمانده و همچنان ترافیک سنگین و زندگی مردم هم با همه اختلالاتی که خود بشر به وجودش آورده در جریان است. با همه اعتراضات هر سال چنیدن مجوز ساخت کلینیک ها و مجموعه هایی که با عنوان کمک به حال مردم اما در مسیر ها و مکان های نامناسب که خود زندگی مردم را مختل می کنند صادر می شود. فراموش نکنیم بلوار آزادی در کنار بلوار نیایش دو شاهراه اصلی تبریز هستند که شرق و غرب شهر را به هم وصل می کنند اما حالا قارچ گونه شاهد رشد مجموعه های ترافیک زا آن هم بدون پارکینگ در این مسیر ها هستیم که مشخص نیست با کدام اصول شهرسازی مجوز آن ها صادر می شود.
با راه اندازی کامل یکی ، دو مجموعه بزرگ تازه احداث شده درمانی در بلوار نیایش (کمربندی میانی) که به نوعی تنها مسیر کاهنده ترافیک سه راه گلگشت محسوب می شود به نظر باید شاهد شدت گرفتن این ترافیک هم باشیم.
** جهش ویروس ترافیک تبریز با صدور مجوزهای بی حساب و کتاب مراکز درمانی!
البته این تنها گوشه ای از معضلات ترافیکی تبریز در منطقه گلگشت و حوالی آن بود در حالی که وضعیت در دو خیابان 17 شهریور و پاستور وضعیت به مراتب بغرنج تر است. وضعیت بحرانی امروز ترافیک تبریز در اطراف مراکز درمانی خصوصی آینده ی نه چندان روشن را برای ترافیک شهر اولین ها ترسیم می کند چرا که همین مجوزهای بی حساب و کتاب است که به رشد ویروسی مجموعه های ترافیک زا کمک می کند.
ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که متاسفانه صدور مجوزها تنها به مراکز درمانی خصوصی محدود نمی شود و تاثیر ترافیک حواشی رستوران ها، مراکز آموزشی و ... هم قابل توجه است.
8023/518

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/50765/جهش-ویروس-ترافیک-تبریز-با-صدور-مجوز-به-مراکز-درمانی
بستن   چاپ