پیام آذری
مدیرکل ورزش و جوانان استان در گفت و گو با ایرنا/
ورزش قهرمانی آذربایجان شرقی متناسب با ظرفیت ها نیست
شنبه 29 ارديبهشت 1397 - 14:19:15
ایرنا - ورزشی - آذربایجان شرقی
آذری آنلاین - تبریز- مدیرکل ورزش وجوانان آذربایجان شرقی با اشاره به تلاش این مجموعه برای ارتقای شاخص های ورزشی استان در حوزه های مختلف گفت: افتخارات این خطه در ورزش قهرمانی به هیچ وجه با ظرفیت های آن همخوانی ندارد.
ایوب بهتاج که از اواخر پارسال، سکان هدایت اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی را عهده دار شده است، روز شنبه با حضور در ایرنا تبریز، به گفت و گوی صمیمی با خبرنگاران این مرکز درباره زوایای پیدا و پنهان ورزش این خطه قهرمان پرور نشست.
بهتاج که نوستالژی تحصیل در دومین سال آغاز به فعالیت رشته تربیت بدنی دانشگاه تبریز در سال 1367 را در ذهن دارد و از مرور آنها تبسم بر لبانش می نشیند، در گپ دوستانه با ایرنا، به بررسی نقاط قوت و ضعف، باید ها ونبایدها و رویکردهای جدید اداره کل ورزش و جوانان استان برای پویایی بیشتر ورزش همگانی و قهرمانی پرداخت.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی که روزگاری نه چندان دور از چهره های بنام رشته های دو و میدانی و وزنه برداری در بخش قهرمانی بود و رتبه های کشوری را در کارنامه فعالیت های ورزشی خود دارد، در گفت و گو با ایرنا از عزمش برای تعامل و هم افزایی حداکثری با همه نهادها و سازمان های مرتبط با موضوع ورزش به منظور ارتقای شاخص های ورزشی استان در سطوح ملی و فراملی سخن گفت.
او که در کنار فعالیت های ورزشی حرفه ای و مربیگری تیم های ملی، تحصیل در رشته تربیت بدنی را در مقطع دکتری به پایان برده است، از آرزوهایش برای تحویل دادن قهرمان های ملی و کسب مدال های المپیکی توسط ورزشکاران آذربایجان شرقی نیز صحبت کرد.
مشروح گفت وگوی ایرنا با مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در زیر ارایه می شود؛
س – در دوره جدید مدیریت ورزش و جوانان آذربایجان شرقی، اصلی ترین رویکرد شما چیست و اولویت کاری شما در بخش ورزش همگانی است یا قهرمانی؟
ج – باور ما این است که در ورزش، بعد همگانی و بعد قهرمانی از هم جدا نیستند و در تقسیم بندی رشته های ورزشی رشته هایی وجود دارند که اگر بعد همگانی را در آنها توسعه دهیم به استعدادیابی و در نهایت به قهرمانی دست می یابیم؛ در مقابل رشته هایی هم مثل وزنه برداری وجود دارند که به دلیل ماهیت و ساختار ورزشی شان نمی توان گفت به صورت همگانی این رشته ها را دنبال می کنیم، زیرا طبق قوانین و تجهیزات موجود نمی توان در یک سالن به 70 نفر تمرین داد و این روال در همه استان ها حاکم بوده و این رشته ورزشی با هدف قهرمانی انجام می گیرد.
معتقد هستم ورزش در دو بخش همگانی و قهرمانی مکمل یکدیگرند؛ در بعد همگانی بحث انگیزه مردم ملاک می باشد، زیرا انگیزش مردم و انتشار خبرهای مربوط به قهرمانی ورزشکاران عزیز کشورمان، نوجوانان و جوانان را با شور و نشاط به سوی انجام ورزش های همگانی سوق می دهد.
هدف گذاری اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی بر مبنای ارتقای سطح سلامت مردم استان است و در این راستا هیچ نهادی نمی تواند به تنهایی دراین امر موفق شود، لذا با ایجاد تحول در جامعه و نگرش شهروندان باید همه دستگاه ها و خانواده ها و حتی سرپرست خانواده ها با صرف زمان و هزینه که نوعی سرمایه گذاری می باشد، برای تحقق این هدف تلاش کنند.
طبق هماهنگی هایی که با شهرداری تبریز انجام گرفته، سعی می کنیم در پارک هایی که شهروندان به پیاده روی و انجام ورزش مشغول هستند، مسیرهای سنگ فرش و آسفالت را به چمن مصنوعی تبدیل کنیم؛ با انجام این کار دو هدف را دنبال می کنیم، نخست اینکه شهروندان با استقبال زیاد به ورزش همگانی روی خواهند آورد و دوم اینکه در امر سلامت جامعه شهری به موفقیت می رسیم.
س – با توجه به شناخت نسبی و عملی جناب عالی از وضعیت ورزش آذربایجان شرقی، مزیت های نسبی و نقاط ضعف ورزش استان کدامند؟
ج- بنده مقطع کارشناسی تحصیلاتم در رشته تربیت بدنی را در دانشگاه تبریز گذرانده ام، در این شهر ورزش و مربیگری کرده ام و به همین دلیل نیز شناخت نسبی از وضعیت ورزش آذربایجان شرقی دارم.
در مورد وجود ضعف های ورزش استان باید بگویم که در همه اداره های کل ورزش و جوانان کشور ضعف هایی وجود دارد، اما خوشبختانه بخش خصوصی در آذربایجان شرقی بسیار چشمگیر است و ما نیز تلاش می کنیم با هم افزایی با مجموعه هایی مانند شهرداری تبریز، شورای اسلامی شهر تبریز، و باشگاه هایی همچون تراکتورسازی، گسترش فولاد و حتی مس سونگون برای ارتقای بیشتر سطح ورزش آذربایجان شرقی بکوشیم.
ضعف آن چنانی در ورزش آذربایجان شرقی وجود ندارد، ولی احساس می کنم که به نسبت جمعیت، در بخش قهرمانی نتوانسته ایم آن طور که باید خودمان را نشان دهیم؛ برای رفع این ضعف هم باید تغییر کلی در روند فعالیت هیات های ورزشی استان انجام دهیم تا جوانان این خطه را که ظرفیت های قهرمانی بی بدیل هستند به سرمنزل مقصود برسانیم.
ما برنامه های خود را در حوزه ورزش آذربایجان شرقی در 2 بخش کوتاه مدت و میان مدت تنظیم کرده ایم؛ ما برای مسابقات آسیایی جاکارتا که جزو برنامه های کوتاه مدت است با تلاش فراوان همکاران، ورزشکاران و حمایت های مالی مشغول هستیم؛ برای برنامه های میان مدت نیز که مسابقات 2020 هدف گذاری شده است، امیدوارم نمایندگان استان کسب مدال های رنگین و حتی مدال زرین کسب کنند.
س – تقویم برنامه های ورزشی ملی و بین المللی در ارتباط با تبریز 2018 چیست؟
ج – در این راستا در بخش جوانان طی چند روز اخیر شاهد برگزاری نخستین کارگاه توانمند سازی سمن های گردشگری کشور به میزبانی تبریز بودیم که همزمان سمینار مدیران هم برگزار شد و معاون وزیر ورزش و جوانان کشور حضور یافته و از میزبانی تبریز تمجید کرد، ضمن اینکه در هفته های آتی تبریز میزبان مسابقات قرآنی خواهد بود که امیدوارم میزبانی شایسته برای این مسابقات باشیم.
تبریز در هفته های ابتدایی سال 2018 میزبان مسابقات جهانی کشتی بود و در سال جاری شمسی نیز مسابقات «سوپر سیکس» والیبال نشسته جهان و رقابت های اسنوکر قهرمانی آسیا در این شهر برگزار شد.
برای هشتم تیر ماه جاری نیز میزبان مسابقات والیبال نوجوانان قهرمانی آسیا و انتخابی جهانی با حضور 18 کشور هستیم؛ البته برای اولین بار است که در ایران این تعداد تیم خارجی در این مسابقات حضور پیدا می کنند و مسابقات از این حیث از حساسیت بالایی برخوردار است؛ البته تا پایان سال جاری 10 برنامه ورزشی دیگر تدارک دیده شده است و امکان افزایش این تعداد نیز وجود دارد.
برای برگزاری این مسابقات با توجه به استاندارد نبودن سالن های سرپوشیده شهید پورشریفی و شهید اقدمی، باید تا بیست و پنجم خرداد جاری این دو سالن را هم از لحاظ کف پوش و هم از لحاظ نور و دیگر لوازم جانبی تجهیز می کنیم که خوشبختانه این کارها را نیز با سرعت انجام داده ایم و یک فرآیند یک ساله را در مدت دو ماه و نیم به سرانجام می رسانیم.
س – چه اقدامی برای بهبود استقبال کمرنگ مردم از مسابقات ورزشی در تبریز در دست اجرا دارید؟
ج – من استقبال کم مردم از مسابقات ورزشی را ضعف نمی دانم و از آن با عنوان قوت ورزشی یاد می کنم؛ همان طور که در مدت برگزاری مسابقات والیبال نشسته و اسنوکر شاهد بودیم، استقبال قابل قبولی از طرفداران این ورزش ها روی سکو های سالن ورزشی صدرا شاهد بودیم و به یقین می توانم بگویم که اگر در استان های دیگری این مسابقات برگزار می شد، این تعداد هوادار به سالن نمی آمد و این نشان از بلوغ ورزشی و میزان علاقه مندی شهروندان تبریزی به مسابقات ورزشی دارد، هر چند معتقدم برای استقبال بیشتر مردم از مسابقات ورزشی باید برنامه ریزی شود.
البته نباید این نکته را نیز فراموش کرد که استقبال از مسابقات ورزشی با تعداد ورزشکاران آذربایجان شرقی در عرصه های قهرمانی رابطه مستقیم وجود دارد، ما تمام سعی مان این است که با ایجاد تغییرات و هرچه بهتر کردن سالن های ورزشی باعث ایجاد شور و انگیزه برای حضور شهروندان در سالن های ورزشی شویم.
س – ارزشیابی جناب عالی از فعالیت هیات های ورزشی استان چیست و چه برنامه ای برای هم افزایی هیات های ورزشی در زمینه تشویق جوانان به ورزش دارید؟
ج – با 2 رویکرد اصلاح روند آموزش و برگزاری جلسات هم اندیشی با هیات های ورزشی می توان در مسیر توانمند سازی هیات های استان قدم برداشت؛ هر چند ورزش آذربایجان شرقی در زمینه آموزش رتبه دوم کشور را دارد، اما می توان با برگزاری کلاس های مربیگری و داوری به جایگاهی از این بالاتر هم دست یافت.
دومین رویکرد، برگزاری جلسات تخصصی با خود هیات های ورزشی استان می باشد؛ به عنوان نمونه طی جلسه ای که با هیات شمشیر بازی استان داشتیم قرار بر این شد که با هماهنگی و یا عقد قراردادی با حمایت مالی اداره کل ورزش و جوانان و تشدید فعالیت خود هیات شمشیر بازی به اهداف آتی این هیات ورزشی دست یابیم.
اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی با برگزاری مسابقات ورزشی آسیایی و جهانی در امر گردشگری هم تاثیرگذار بوده است، زیرا تعداد زیادی ورزشکار خارجی در قالب مسابقات آسیایی و منطقه ای به تبریز می آیند.
در مسابقات پیش روی والیبال نوجوان قهرمانی آسیا در تبریز نیز بیش از 500 ورزشکار خارجی حضور پیدا خواهند کرد و این یک برگ موفق در دفتر گردشگری تبریز 2018 می باشد.
روشی که برای این منظور در پیش خواهیم گرفت این است که از پنجم خرداد ماه تا زمان برگزاری مسابقات والیبال نوجوانان قهرمانی آسیا، تبلیغات و اطلاع رسانی برگزاری مسابقات را شروع می کنیم و با اینکه مسابقات از هشتم تیر ماه جاری آغاز می شود؛ تبلیغات را به روزهای پایانی موکول نخواهیم کرد و از رسانه ها انتظار داریم در این راه اداره کل ورزش و جوانان را حمایت کنند.
س – با توجه به محدودیت تعداد سالن های ورزشی سرپوشیده تبریز آیا استانداردسازی سالن های ورزشی هر سال تکرار می شود؟
ج – باید بگویم که برای برگزاری مسابقات آسیایی و جهانی رشته های مختلف ورزشی مجبور به استاندارد سازی سالن های ورزشی هستیم و برای دستیابی به این منظور ابتدا کف سالن ها را با استفاده از کف پوش آلمانی استاندارد می کنیم.
یکی از ویژگی های این کف پوش، چوبی بودن و حالت ارتجاعی آن به دلیل ضخامت شش هفت سانتی متری آن می باشد؛ دیگر ویژگی بارز این کف پوش این است که موقع برخورد ورزشکار به زمین هیچ اتفاقی بر وی نخواهد افتاد؛ امروزه بیشتر بازیکنان خارجی و داخلی برای عقد قرارداد با تیم های ورزشی کشورمان، نوع کف پوش سالن باشگاه را معیار قرار می دهند.
س – نگرش اداره کل ورزش و جوانان استان نسبت به فعالیت باشگاه های ورزشی چیست؟ به عنوان مثال این روزها بحث انحلال باشگاه پتروشیمی که از طلایه داران مسابقات دوچرخه سواری کشور و قهرمان چند دوره آسیا می باشد، مطرح است، نظر شما چیست؟
ج – ما نیز پیگیری این موضوع هستیم و نامه نگاری هایی نیز در این خصوص با وزیر محترم ورزش و جوانان کشور انجام داده ایم. از آنجا که تصمیم دولت بر این بوده که نهاد های دولتی در امر باشگاه داری ورود نکنند، از نظر قانونی نمی توان باشگاه پتروشیمی را مکلف به حضور و فعالیت در امر ورزش کرد، ولی می توان این سوال را مطرح کرد که چرا این مجموعه تا به امروز در عرصه ورزش حضور داشته و با این سابقه درخشان اکنون می خواهد کنار برود. ما سعی داریم با مدیریت باشگاه پتروشیمی نشستی داشته باشیم تا چنانچه مشکلی در این رابطه وجود داشته باشد و بتوانیم آن را برطرف کنیم، اقدام عملی انجام دهیم.
س – در مورد جذب حامی برای هیات های ورزشی استان، اداره کل ورزش و جوانان استان چه اقداماتی را می تواند انجام دهد و در خصوص اختصاص بودجه به هیات های ورزشی چه رویکردی دارید؟
ج – اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی با توجه به وجود 51 هیات ورزشی نمی تواند در امر جذب حامی مالی (اسپانسر) اقدام کند، ولی روسای هیات های ورزشی با توجه به اختیاراتی که دارند، می توانند راسا اقدام و نسبت به شرایط رشته ورزشی خود اسپانسر انتخاب کنند؛ اداره کل ورزش و جوانان استان نقش تسریع کننده و هم افزا در این زمینه دارد و حتی در روند تامین خواسته های بخش خصوصی، اجازه باقی ماندن تبلیغات محیطی شرکت های حامی آنها تا یک سال در سالن های ورزشی و ورزشگاه ها را می دهیم.
در خصوص بودجه هیات های ورزشی نیز باید بگویم با توجه به محدودیت مالی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی، این موضوع را نمی توان کتمان کرد که بودجه هیات ها ناچیز است.
البته با توجه به ماهیت ورزش، شما هر چه قدر هم منابع مالی در این حوزه هزینه کنید، باز کم می آورید و انتقادها خواهد بود. هیات های ورزشی استان باید بودجه اختصاص یافته را مدیریت کنند تا از برنامه های ورزشی خود عقب نیافتند و اداره کل ورزش و جوانان استان در این راه کنار آنهاست.
س – عملکرد اداره کل ورزش و جوانان استان در خصوص افزایش هماهنگی های لازم با عوامل انتظامی استان و شهر تبریز در باب ورود تماشاگران به مراکز ورزشی چگونه است؟
ج – باید در نظر داشته باشیم که ورود تماشاگران به سالن های ورزشی و ورزشگاه ها هر چه قدر بدون تنش و به راحتی انجام پذیرد به همان نسبت از ایجاد حواشی و انتقادهای بی مورد جلوگیری خواهد شد، لذا تمام سعی و تلاش ما بر این است که شهروندان و تماشاگران ورزشی با خیال راحت در این مراکز حضور داشته باشند؛ برای بهبود این روند هماهنگی هایی نیز انجام دادیم تا هواداران تا حد امکان با وسیله های شخصی و یا اتوبوس های تعیین شده به نزدیک ترین نقطه به سکوهای ورزشی بروند و پیاده روی کمتری داشته باشند.
در مورد ورزشگاه یادگار امام تبریز هم به دنبال این هستیم که برای بهبود وضعیت از هر سه ورودی این ورزشگاه استفاده شود و جا دارد در این ارتباط از زحمات و همراهی یگان انتظامی و تلاش های معاون فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی تشکر کنم.
س – با توجه به جمعیت بانوان کشور و استان که نیمی از جمعیت فعال جامعه را تشکیل می دهند، در زمینه حضور بانوان آذربایجان شرقی در میادین ورزشی چه اقداماتی صورت گرفته است؟
باید توجه داشته باشیم که بانوان در حاشیه ورزش قرار ندارند؛ با جلساتی که با روسای هیات های ورزشی استان برگزار شده، بر این باور هستیم که حضور بانوان در سمت نایب رییسان هیات های ورزشی باید به حضور گسترده تر بانوان در عرصه های ورزشی منجر شود و اداره کل ورزش و جوانان استان نیز در این راه حمایت بلامانع خود را انجام خواهد داد؛ متاسفانه با بازدید هایی که انجام دادیم متوجه شدیم که در بعضی مواقع عامل اصلی کمرنگی حضور بانوان در میادین ورزشی فعالیت کم خود بانوان می باشد.
برای بهبود این روند، طی جلسه ای که با هیات شمشیر بازی داشتیم، معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان را به تهران اعزام کردیم تا با پنج فدراسیون ورزشی صحبت کنند و بر اساس تفاهم نامه ای که با فدراسیون شمشیر بازی انجام دادیم، برگزاری اردوی استانی شمشیر بازی با حضور مربی خارجی و همچنین برگزاری مسابقات بین المللی شمشیربازی بانوان در آذربایجان شرقی مدنظر است.
بار دیگر تاکید می کنم که به همه هیات های ورزشی استان تذکر داده ام که چنانچه در بحث آموزش بانوان ضعفی داشته باشند، اطلاع دهند تا با دعوت از مربیان خوب و باتجربه تیم ملی و خارجی برای رفع آن بکوشیم.
9853/518

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/50727/ورزش-قهرمانی-آذربایجان-شرقی-متناسب-با-ظرفیت-ها-نیست
بستن   چاپ