پیام آذری
آلرژی و تغذیه در فصل بهار
دوشنبه 17 ارديبهشت 1397 - 14:02:26
آذری آنلاین - حساسیت فصلی یکی از مشکلاتی است که با آغاز فصل بهار و گرده افشانی گیاهان، بسیاری از افراد را درگیر می‎کند، به منظور کاستن از شدت حساسیت‎های فصلی، پیروی از یک سری رژیم‌های غذایی خاص ضروری است. 
دکتر «حسن فرهاد غیبی»، متخصص تغذیه در گفت‎وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، در این خصوص اظهار کرد: فصل بهار، فصل بیداری طبیعت بوده و با آغاز گرده‎افشانی گیاهان، برخی افراد دچار آلرژی می‎شوند، رعایت برخی رژیم‎های غذایی می‎تواند در کاهش شدت و پیشگیری از حسایت فصلی موثر باشد. 
وی با تاکید بر خودداری از استفاده از مواد غذایی کهنه و انبار شده بیان کرد: برخی میوه‎های خارج از فصل مانند مرکبات، در فصل بهار نیز در بازار موجود هستند، اما ویتامین‎های این میوه‎ها به خصوص ویتامین C بسیار کم شده و ارزش غذایی چندانی نخواهند داشت، از این رو توصیه‎ می‎شود از میوه و سبزیجات تازه در این فصل استفاده شود. 
وی با بیان این که برای پیشگیری از حساسیت فصلی و کاستن از شدت آن نیاز به تقویت سیستم ایمنی بدن است، گفت: ویتامین‎های A، C و زینک، نقش مهمی را در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می‎کنند و استفاده از برخی گوشت‎ها، سبزیجات تازه و محصولات لبنی تا حد زیادی این مواد را برای بدن تامین می‎کنند.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: مصرف منابع غذایی و میوه‎هایی که منبع ویتامین هستند، گام موثری در پیشگیری از آلرژی به شمار می‌آید، ویتامین A در محصولاتی به رنگ‎های زرد، قرمز و نارنجی یافت شده و بتاکاروتن موجود در این محصولات در بدن، تبدیل به ویتامین می‎شوند.
وی در ادامه با اشاره به حساسیت برخی از افراد به میوه‎هایی مانند خربزه گفت: این افراد می‎توانند با جایگزین کردن سایر میوه‎ها و مصرف غذا بر حسب هرم غذایی، رژیم غذایی متعادل و مناسبی داشته و از حساسیت نیز پیشگیری کنند.
فرهاد غیبی در پایان خاطرنشان کرد: توصیه می‎کنیم افراد، حدالامکان از میوه‎های نوبرانه استفاده نکنند، چرا که اکثر این میوه‎ها نارس بوده و علاوه بر تحمیل هزینه‌‏ی زیاد به خریدار، از ویتامین‎های چندانی نیز برخودرا نیستند، از این رو مصرف آن به خصوص توسط گروه‎های پرخطر، کودکان و سالمندان، توصیه نمی‎شود. 
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/48456/آلرژی-و-تغذیه-در-فصل-بهار
بستن   چاپ