پیام آذری
fiogf49gjkf0d
چهره‌هاي پنهان پشت نقاب‌هاي سنگين آرايش
چهارشنبه 26 آبان 1395 - 10:55:57 AM
ايسنا

آذري انلاين- در کشوري با دين رسمي اسلام، برخي هويت ديني و تاريخي کشور را لکه‌دار کرده و با تقليد از هنرپيشه‌ها و سوپراستارهاي هاليوودي همواره با پوشش ستارگان سينما ور انظار عمومي ظاهر مي‌شوند.

البته اينکه انسان همواره گرايش فطري به زيبايي داشته و با رسيدگي به ظاهر خود سعي در ايجاد شادابي روح و طراوت جسم خود دارد، امري کاملا منطقي و پسنديده است.

هنجارها جزو ارزش‌هاي پذيرفته‌ و دروني‌‌شده‌ي هر فردي هست و تا حدودي اين هنجارها تحت تاثير ساير فاکتورها قرار مي‌گيرند و گرايش به زيبايي نيز در اين زمره قرار دارد.

منظور از رعايت هنجار، حذف واژه‌ي آرايش از زيبايي‌هاي زندگي نيست و تمايل به زيبايي و زيباتر شدن نيز همچون حرص و طمع سيري‌ناپذير نيست و تو گويي با نوشيدن آب شور سعي در برطرف کردن عطش خود داري.

خانواده ها از صحبت بيش از حد از اندام و زيبايي ديگران و مقايسه‌ي فرزندان خود با ديگران خودداري کنند و توجه فرزندانشان را از توجه بيش از حد به ظاهر خود منحرف کنند.

يک روانشناس اظهار کرد: با توجه به اينکه مردم تحت بمباران تبليغاتي در رسانه‌ها قرار گرفته‌اند، امروزه رسانه‌ها نقش بسيار مهمي را در الگودهي به مردم ايفا مي‌کنند.

فرانک رفيع‌زاده افزود: در تبليغات‌ رسانه اي شاهد حضور افرادي بي‌عيب و نقص با پوست شفاف، چهره و اندامي فوق‌العاده در محيط‍‌هايي رويايي هستيم که دغدغه‌اي جز فراهم کردن موضوع مورد تبليغ ندارند.

وي با اشاره به نقش رسانه‌ها در اين مورد گفت: تماشاي دايمي چهره‌هاي جذاب در تبليغات‌ها و شبکه‌هاي مجازي نوعي نياز کاذب در فرد ايجاد مي‌کند که داشتن چهره و اندام زيبا از آن جمله است و افراد و به خصوص نوجوانان و جوانان براي رقابت هر چه بيشتر در اين فضاي رقابتي تنگاتنگ و به منظور زيباتر شدن، دست به هر کاري مي‌زنند.

وي در خصوص نقش خانواده‌ها در آرايش افراد بيان کرد: خانواده‌ها و به خصوص مادرها، مي‌توانند سرمشق خوبي براي فرزندان خود باشند و بايد اين نکته را مورد توجه قرار دهند که از صحبت بيش از حد از اندام و زيبايي ديگران و مقايسه‌ي فرزندان خود با ديگران خودداري کنند و توجه فرزندانشان را از توجه بيش از حد به ظاهر خود منحرف کنند.

اين روانشناس عنوان کرد: نظام‌هاي ارزشي افراد تحت تاثير عوامل مختلفي قرار گرفته و عوض مي‌شود و به نظر من ملتي که کتاب نمي‌خوانند، توانايي تشخيص معيارهاي اخلاقي درست را از دست داده‌اند و و تغيير مثبتي را در زندگي اين افراد نخواهيم ديد.

  همه تمايل به برتري و بيشتر ديده شدن دارند

وي تاکيد کرد: نياز به زيبايي در ذات آدمي است و تاهل يا تجرد، مذهبي و غيرمذهبي نيز نمي‌شناسد و همه تمايل به برتري و بيشتر ديده شدن دارند و امروزه که معيار برتري ميان برخي افراد در آرايش و داشتن چهره‌ي زيبا است، هيچ کس نمي‌خواهد از اين غافله عقب بماند.

رفيع‌زاده با اشاره به راهکارهاي پيشنهادي گفت: اولين راهکار، محدود کردن تبليغات بي‌اماني است که ذهن نوجوانان و جوانان را شست‌شو داده و با تلقين اين که توجه بيش از حد به زيبايي ظاهري، راهکار موفقيت در زندگي و اجتماع است، آنان را به سمت هنجارشکني و انحراف از ساير ارزش‌ها سوق‌ مي‌دهد، است.

وي خاطرنشان کرد: آرايش بيش از حد در نزد برخي افراد، به نوعي زرنگي براي به چنگ آوردن همسر آينده محسوب مي‌شود و بسيار تحقيرآميز است که دختران جامعه‌ي ما با چنين نگرشي به ازدواج و انتخاب همسر آينده‌شان روي مي‌آورند و خود را اسباب لذت و تفريح مردان بي‌تعهدي قرار مي‌دهند که جز لذت ظاهري و لحظه‌اي هدف ديگري از آن رابطه ندارند.

جامعه به عنوان يک نهاد تربيتي، نقش مهمي در نظام‌هاي ارزشي افراد دارد

"موسي نيرومند"، جامعه شناس نيز در اين باره اظهار کرد: انسان موجودي مشاهده‌گر و هوشمند محسوب مي‌شود و ضروري است تا افراد ابتدا خود را ببينند و اگر فردي دچار خودکم‌بيني شود، به طبع به ديگران نگاه کرده و پيرو آنان خواهد شد.

وي افزود: در صورتي که تعادل زندگي فرد به هم بخورد، فرد با استفاده از مکانيسم‌هاي دفاعي سعي در برگرداندن تعادل حيات دارد و از جمله‌ي اين مکانيسم‌ها مي‌توان به پرخاشگري، اعتياد و آرايش بيش از حد نيز اشاره کرد.

وي با اشاره به اين که الگوبرداري‌هاي انسان در بزرگسالي تحت تاثير يادگيري‌هاي او در دوران کودکي و حتي قبل از آن دارد، گفت: با توجه به نظريه‌ي حس دور و نزديک، يادگيري‌ها و تمايلات افراد ريشه در دوران جنيني دارد و در صورتي که پدر و مادر در اين دوران و پس از تولد، با کودک ارتباط عاطفي خوب برقرار کنند و از زبيايي‌هاي او تعريف کنند ، در اين صورت کودک در بزرگسالي به دنبال پر کردن خلاهاي عاطفي در خارج از چارچوب خانواده نخواهند بود.

نيرومند تاکيد کرد:  در اين صورت يادگيري اجتماعي، جزو يکي از راه‌هاي اصلي براي الگوبرداري به شمار خواهد آمد و در کل پس از بنيان خانواده که مهم‌ترين نقش را در شکل‌گيري نظام‌هاي ارزشي افراد دارند، اجتماع نيز افراد را به جذب شدن به برخي ناهنجاري‌ها سوق مي‌دهند و تکميل شدن اين چرخه در قالب خانواده به حس دور معروف است.

وي عنوان کرد: برقراري ارتباط صميمانه و عاطفي والدين با فرزندان خود آنان را از نياز به محبت و تعريف و تمجيد ساير افراد بي‌نياز مي‌کند.

وي با اشاره به علت اصلي آرايش گفت: علت آرايش بيش از حد افراد اين مي‌تواند باشد که اين افراد خود را قبول ندارند و به دنبال تاييد ديگران هستند و با دستکاري صورت ظاهري خود سعي در پوشاندن کمبودهاي روحي و وجودي خود دارند.

بر اساس اين گزارش؛ در صورت بررسي آسيب‌شناسانه از زاويه‌اي ديگر، بدون شک اين مشکل ريشه در خانواده‌ها و کمبودهاي عاطفي افراد نيز دارد و خلاهايي که در بين اعضاي خانواده وجود دارد، به اين مشکل دامن زده است.

رعايت برخي چارچوب‌ها و سنت‌ها در خانواده‌ها منجر به ايجاد ديواري بين آن‌ها شده است و اعضاي خانواده تعريف از زيبايي‌هاي هم و يا محبت به هم را خلاف سنت‌ها دانسته و همواره اين گونه حس‌ها را در دل خود نگه داشته‌اند.

به عنوان مثال اگر پدري با لطافت پدرانه‌ي خود دست نوازش به موهاي دخترش کشيده و از زيبايي‌هاي وجودي او تعريف کند، شنيدن تعريف و تمجيد از زبان غريبه‌ها ديگر برايش عجيب نبوده و به عنوان يک امر عادي جلوه خواهد کرد.

اين نکته به خصوص در مورد نوجوانان که نياز به احساس امنيت در بستري امن و تعريف و تمجيد دارند، صادق است و بايد توجه داشت که با در نظر گرفتن اين اصول، مي‌توان از فاجعه‌ها و بي‌بند و باري‌هاي بعدي جلوگيري کرد.

پس بهتر است فرزندانمان را آنگونه که هستند بپذيريم و کانون گرم خانواده را بهترين بستر براي آموزش و پرورش آنان قرار دهيم.


http://www.Azari-Online.ir/fa/News/4790/چهره‌هاي-پنهان-پشت-نقاب‌هاي-سنگين-آرايش
بستن   چاپ