پیام آذری
fiogf49gjkf0d
عضو شوراي شهر: نظام بودجه بندي غيرمتمرکز مهمترين چالش شهرداري هاست
شنبه 15 آبان 1395 - 10:39:39 AM
ايرنا
آذري انلاين- علي شياري با بيان اينکه شوراي اسلامي بايد به سمت متقاعد کردن شهرداري ها براي تدوين لوايح متمرکز بودجه حرکت کند، افزود: در حال حاضر به دليل غيرمتمرکز بودن بودجه ريزي، بسياري از نيازهاي شهري در مناطق مختلف ناديده گرفته مي شود و توان شهرداري هاي مناطق با يکديگر قابل قياس نيست.
وي اظهار کرد: اين در حالي است که با تهيه و تدوين نظام بودجه ريزي متمرکز مي توان نيازهاي اجتماعي، رفاهي و تفريحي شهروندان در نقاط مختلف شهر را طبق معيارهاي از قبل پيش بيني شده و به طور يکسان تامين نمود.
شياري، ايجاد فاصله بين مناطق مرفه نشين و حاشيه نشين را از ديگر مشکلات بودجه بندي غيرمتمرکز در شهرداري تبريز بيان کرد و يادآور شد: به طور مثال در چنين نظامي، بودجه سالجاري شهرداري منطقه دو تبريز معادل سه هزار و 500 ميليارد ريال است و منطقه اي ديگر مثل منطقه 10 درآمدي معادل 600 ميليارد ريال دارد که چنين وضعيتي نمي تواند توسعه متوازن مناطق مختلف را در پي داشته باشد.
وي ادامه داد: در چنين شرايطي ميزان درآمدها با هزينه هاي مناطق مختلف شهرداري به هيچ عنوان تطابق ندارد که بايد در جهت متمرکز سازي نظام بودجه بندي شهرداري ها اقدام شود تا نيازهاي اجتماعي مردم در محلات و مناطق مختلف شهر به طور يکسان پاسخ داده شود.
شياري، بودجه سالجاري شهرداري تبريز را 29 هزار ميليارد ريال اعلام و اظهار کرد: تاکنون که تنها چهار ماه به پايان سال فرصت باقي است، افزون بر 10 هزار ميليارد ريال کسري وجود دارد که بعيد است تا اتمام سالجاري بودجه مزبور به طور کامل تحقق پيدا کند.
وي، با تاکيد بر واقعي بسته شدن بودجه سالانه شهرداري ها، گفت: چنانچه نظام بودجه اي شهرداري بر اساس واقعيات موجود بسته شود، برنامه هاي از پيش تدوين شده شوراي اسلامي نيز به راحتي مي تواند قابليت تحقق داشته باشد، در غير اين صورت شرايط موجود بر بودجه هاي سالانه حاکم شده و هميشه شاهد محقق نشدن ارقام تعريف شده خواهيم بود.
اين عضو شوراي اسلامي شهر تبريز با بيان اينکه يکي از مهمترين منابع درآمدي شهرداري در کشورهاي مختلف جهان، کمک هاي دولتي است، از اينکه در کشور ما از حدود يک دهه قبل با تغيير برخي قوانين و مقررات، شهرداري ها موظف به تامين هزينه هاي خود شدند، ابراز تاسف کرد و گفت: چنانچه مساعدت هاي مالي دولت ها به شهرداري ها در ايران نيز تحقق پيدا کند، بسياري از تنگناهاي مالي مديريت هاي شهري قابل رفع خواهند بود.
شياري، شرايط شوراهاي دوره چهارم را متفاوت تر از دوره هاي پيشين دانست و اظهار کرد: افزايش تعداد اعضا يکي از عناصر مهم شرايط جديد در اين دوره بود که باعث به وجود آمدن تنوع ديدگاه ها شد که البته اين وضعيت برخي چالش هايي را نيز به دنبال داشت، اما در مجموع افزايش تعداد اعضا، مطالبات متنوعي را به صحن شوراها آورد.
وي، دوري از مسايل سياسي و جناحي را از ديگر ويژگي هاي شوراهاي دوره چهارم بيان کرد و افزود: در غياب فعاليت موثر احزاب سياسي، بحث رفاقت ها بيشتر در شورا حاکم بوده تا مسايل تنش زاي سياسي و جناحي.
شياري، انجام پروژه هاي مختلف عمراني، اجراي تقاطع هاي غيرهمسطح، توجه به فضاي سبز، افزايش بودجه هاي فرهنگي و حمل و نقل عمومي و نوسازي ناوگان اتوبوسراني و تاکسيراني را از نقاط مثبت و موثر شوراي دوره چهارم تبريز بيان کرد.
وي، حذف کميسيون توافقات را از دستاوردهاي مهم شوراي چهارم تبريز دانست و گفت: با اين اقدام بجا و موثر شوراي شهر، جلوي مساله بغرنج، نامناسب و رو به گسترش فروش تراکم در نقاط مختلف شهر گرفته شد تا رويه اي ثابت را نظام شهرسازي تبريز شاهد باشيم.
شياري، کمرنگ تر شدن موضوع مسيرگشائي را از نقاط منفي شوراي چهارم شهر تبريز دانست و با اشاره به اينکه اين موضوع مهم در توسعه شهري نيازمند هزينه هاي بالايي است، اظهار کرد: متاسفانه تعدادي از مديران شهري به مساله مسيرگشائي به عنوان پروژه هاي هزينه بر شهرداري نگاه مي کنند، در حالي که با بينش درازمدت نه تنها اين پروژه ها هزينه بر نيست، بلکه درآمدزا نيز مي باشد.
وي اضافه کرد: هرچند در ابتدا مسيرگشائي ها براي شهرداري هزينه هايي در پي دارد، اما با گذشته چند ماه با شروع ساخت و سازها درآمدهاي کلاني به منايع درآمدي شهرداري ها سرازير مي شود.
اين عضو شوراي اسلامي شهر تبريز در بخشي از گفت وگوي خود با ايرنا، به موضوع مهم و حياتي تبريز 2018 اشاره کرد و گفت: انتخاب تبريز به عنوان شهر نمونه گردشگري جهان اسلام در سال 2018 فرصتي بسيار مهم و مغتنم براي توسعه زيرساخت هاي گردشگري اين شهر است.
شياري، از فعاليت هاي صورت گرفته براي ميزباني شايسته تبريز از مسافران و گردشگران خارجي در دو سال آينده را ناکافي دانست و گفت: نبايد در اين زمينه چنان عمل کنيم که گردشگران ورودي به تبريز به کما رفته و از حضور خود در اين شهر پشيمان شوند.
وي از ايجاد کميته هايي در ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي خبر داد و در عين حال گفت: بايد توجه کرد با برگزاري جلسات و تصميمات پشت ميزها نمي توان به راهکاري موفق و موثر در موضوع تبريز 2018 دست يافت.
شياري، مشکلات ساختاري، کمبود اقامتگاه ها و هتل ها، نبود زيرساخت هاي لازم و کافي را از معضلات موجود در جذب گردشگران خارجي در تبريز بيان کرد و گفت: در فاصله باقي مانده تا سال 2018 نمي توان در اين حوزه هاي به دستاوردها و اهداف بزرگي دست يافت، که بر اين اساس بايد روي مباحث هويتي و فرهنگي تبريز براي جذب حداکثري گردشگران تمرکز کنيم.
وي با پيش بيني ورود دو ميليون نفر گردشگر خارجي و داخلي به تبريز در سال 2018 و بيان اينکه براي ميزباني از اين حجم مسافر نيازمند حداقل 27 هزار تخت هتل داريم، افزود: هم اکنون تنها هفت هزار تخت در تبريز وجود دارد که افزايش 20 هزار تخت در فرصت باقي مانده تا 2018 بسيار بعيد خواهد بود.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/4749/عضو-شوراي-شهر--نظام-بودجه-بندي-غيرمتمرکز-مهمترين-چالش-شهرداري-هاست
بستن   چاپ