پیام آذری
مدرس دانشگاه‌های اردبیل:
مبانی مبارزه با مواد مخدر باید از حالت کلیشه‌ای خارج شود
سه شنبه 28 فروردين 1397 - 15:47:53
آذری آنلاین - پژوهشگر اجتماعی و مدرس دانشگاه‌های اردبیل گفت: مقوله مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد باید از حالت کلیشه‌ای خارج شده و به صورت عملی وارد این امر شویم.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، داوود عبداللهی در هفتمین همایش صیانت و گفتمان‌سازی اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر در سالن ولایت سپاه استان اردبیل اظهار کرد: تا زمانی که مبارزه با مواد مخدر به صورت علمی و با همکاری و همیاری مردم صورت نگرفته نتیجه‌ای عائد ما نخواهد شد و باید با خروج از حال کلیشه‌ای و روش‌های کهنه مبارزه با مواد مخدر به صورت عملیاتی وارد مساله مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر در جامعه شویم.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌ سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد در بحث مقابله و مبارزه با اعتیاد در جامعه خاطرنشان کرد: مسئولان باید به صورت جدی با این امر برخورد کرده و برنامه‌های عملیاتی خود را به صورت مدون ادامه ارائه کنند تا بتوانیم نتیجه بهتری از این راهکارها به دست آوریم.
استاد دانشگاه‌های اردبیل با بیان اینکه هر 10 سال یک بار آمار و جمعیت معتادان کشور دو برابر می‌شود،افزدود: مبارزه بی‌امان با موادمخدر نباید به حالت کلیشه‌ای بوده و به صورت عادی و با روش‌های کهنه و منسوخ شده با آن برخورد شود چرا که امروز به همه ما و پژوهشگران ثابت شده است که روش‌های دوگانه‌ای و تاریخ گذشته هیچ‌کدام نمی‌توانند امر مبارزه با مواد مخدر را تسریع کرد و آن چه می‌تواند در این زمینه پژوهشگران و علمای اجتماعی را یاری رساند استفاده از روش‌های نوین در مبارزه با این طاعون قرن است.
عبداللهی ورود مردم به مسائل اجتماعی و به ویژه مبارزه با موادمخدر را از اصلی‌ترین گام‌های تاثیرگذار در این امر اعلام کرد و گفت: آسیب‌شناسی اجتماعی موادمخدر باید از درون جامعه و به صورت عملیاتی انجام شده و بتوانیم راهکارهای عملی را به صورت کلی و همه جانبه ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 22 دستگاه در امر مبارزه با موادمخدر دخیل هستند، از مسئولان استان و مدیران مرتبط با مبارزه با موادمخدر خواست تا تمام روش‌های نوینی را که می‌تواند در این عرصه یاریگر ما باشند را ارائه داده و نسبت به عملیاتی شدن آن اقدامات اساسی را انجام دهند.
پژوهشگر مسایل اجتماعی ارتباط و تعامل سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد را با مسئولان و لابی‌گری و ارتباط و تعامل آنان را با بخش خصوصی در این امر مهم ارزیابی کرد و افزود: هر قدر نهادهای مردمی تشکل‌های مردم نهاد ما در این رابطه قوی ظاهر شوند به همان میزان می‌توانند در جامعه موثر واقع شده و در امر مبارزه با مواد مخدر پیشگام باشند.
عبداللهی برخورد عقلانی و اجتماعی با معتادان و در کنار آنان معتادان رها شده از دام اعتیاد را بسیار مهم خواند و گفت: برخورد منطقی و درست با معتادان در جامعه ما باید به صورت نهادینه عملیاتی شود چرا که ایجاد اعتماد در بین معتادان یکی از عوامل اصلی گرایش نیافتن مجدد آنان به این دام است.
وی اصلاح نگرش جامعه نسبت به معتادان و بیمار تلقی کردن آنان را نیز در راستای ریشه‌کن شدن اعتیاد در جامعه بسیار مهم اعلام کرده و بیان داشت: برون‌سپاری از طریق سمن‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد و به کارگیری ظرفیت آنها در آسیب‌شناسی اعتیاد بسیار مهم است و هر قدر تشکل‌های مردم نهاد ما در این زمینه قوی‌تر ظاهر شوند به همان میزان می‌توانند در جامعه عنصری مهم برای مبارزه با موادمخدر تلقی گردند.
به گزارش ایسنا، هفتمین همایش صیانت و گفتمان‌سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در استان اردبیل با حضور 6 استان شمالغرب کشور در سالن ولایت سپاه حضرت عباس علیه‌السلام استان اردبیل برگزار و در کنار آن نمایشگاهی از توانمندی‌های سازمان‌های مردم نهاد در راستای مبارزه با موادمخدر گشایش یافت.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/44637/مبانی-مبارزه-با-مواد-مخدر-باید-از-حالت-کلیشه‌ای-خارج-شود
بستن   چاپ