پیام آذری
ثبت آیین سنتی ننه چهارشنبه و دوشاب ملکان در فهرست آثار ناملموس کشور
شنبه 23 دي 1396 - 2:29:04 PM
ایرنا - علمی - آذربایجان شرقی
آذری آنلاین - تبریز - فرماندار شهرستان ملکان از ثبت معنوی آیین سنتی ننه چهارشنبه و دوشاب این شهرستان در فهرست آثار ناملموس کشور خبر داد.
محمدباقر خانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: آیین ننه چهارشنبه که آخرین چهارشنبه سال در روستاهای ملکان برگزار می شود، ریشه در باورها و اعتقادات مردم دارد.
وی افزود: در این آیین سنتی زنان روستایی محلی از خانه را برای کشیدن تصاویر انتخاب می کنند سپس با استفاده از آب و گچ و یا آرد نمادی از ماه،ستاره ،خورشید ،کوزه آب،چوپان و گوسفند را می کشند.
در این آیین ماه و خورشید و ستاره به عنوان نماد روشنایی و حرکت،آب به عنوان نماد پاکی و زندگی، چوپان به عنوان نماد نگاهدار گوسفندان تلقی شده و به نوعی نشان از حرکت و پویایی و امیدواری به آینده و سال بعد است.
فرماندار ملکان گفت: این آیین جزو آیین های مختص این شهرستان است که در تعدادی از روستاها در چهارشنبه آخر سال برگزار می شود.
خانی خاطر نشان کرد: به منظور حفظ و ماندگاری آن، آیین ننه چهارشنبه در فهرست آثار ملی و تاریخی به نام شهرستان ملکان به ثبت رسیده است.
وی همچنین از ثبت معنوی دوشاب ملکان در فهرست آثار ناملموس خبر داد و گفت: محصول دوشاب این شهرستان که با تولید بیش از 100 نوع انگور از جایگاه بسیار ارزنده ای در سطح کشور برخوردار است و یکی از قدیمی ترین سوغاتی های ملکان به حساب می آید، در فهرست آثار ناملموس قرار گرفت.
فرماندار ملکان افزود: با توجه به مطالعات باستان شناسی صورت گرفته در قلعه بختک لیلان، وجود تنورهای ویژه پخت دوشاب در این شهرستان به اثبات رسیده به گونه ای که قدمت شیوه تهیه سنتی دوشاب در این شهرستان به دوره های تاریخی باز می گردد.
خانی گفت: با توجه به مدارک و مستندات موجود و ارائه پرونده از سوی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی به کمیته تخصصی ثبت آثار کشور و پس از بررسی، شیوه سنتی تهیه دوشاب (شیره انگور) ملکان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسید.
شهرستان ملکان با 110هزار نفر جمعیت در فاصله 155کیلومتری تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/29994/ثبت-آیین-سنتی-ننه-چهارشنبه-و-دوشاب-ملکان-در-فهرست-آثار-ناملموس-کشور
بستن   چاپ