پیام آذری
ارزآوری پایدار در گمرک و پایانه مرزی پلدشت
سه شنبه 14 آذر 1396 - 11:49:07 AM
ایرنا - اقتصادی - آذربایجان غربی
آذری آنلاین - ارومیه- آذربایجان غربی با 967 کیلومتر مرز مشترک با سه کشور جمهوری آذربایجان، ترکیه و عراق به ‌دلیل دارا بودن پنج پایانه و 9 گمرک مرزی ظرفیت قابل توجهی برای دسترسی به بازارهای جهانی و توسعه اقتصادی دارد و در این میان پایانه و گمرک پلدشت با وجود ظرفیت های صادراتی، ترانزیتی و گردشگرپذیری، نمود عینی بهره مندی از یک ظرفیت محلی برای ارزآوری پایدار در این استان مرزی است.
به گزارش ایرنا پلدشت در 47 کیلومتری غرب ماکو و شمالی ترین نقطه این استان واقع بوده که در سال 1388 از ماکو جدا شد و به جمع 17 شهرستان این استان پیوست؛ پایانه و گمرک مرزی پلدشت نیز در این شهرستان و در کنار رود مرزی ارس قرار گرفته که یکی از دروازه های ترانزیت کالا از ایران به اروپاست.
مسیر گمرک و پایانه مرزی پلدشت به مقصد کشورهای ارمنستان، جمهوری آذربایجان و قفقاز بسیار هموار بوده و وجود این مسیر مناسب، رونق مبادلات اقتصادی ایران با شمال آسیا و اروپا را موجب شده است.
نخستین گذرنامه در پایانه مرزی پلدشت در سال 1389 مهر خورد اما گذرنامه های محلی نیز در کنار گذرنامه های رسمی زمینه تردد مسافران را فراهم کرده است؛ این پایانه منحصربفرد به جرات تنها مرزی زمین کشور بوده که تردد خارجی ها در آن بیشتر از تردد ایرانیان است.
اتباع جمهوری آذربایجان به دلیل قرابت فرهنگی با مردم این منطقه و پایین بودن قیمت برخی از اقلام در مقایسه با نخجوان، آخر هر هفته برای خرید در پنجشنبه بازار پلدشت حاضر می شوند و سیاحت را به خرید ارزان گره می زنند.
"حسن مراد اف" 38 ساله در مورد دلیل سفرش به ایران از طریق این پایانه به خبرنگار ایرنا گفت: ارزان و با کیفیت بودن کالاهای ایرانی در مقایسه با آن سوی مرز موجب شده است تا برای خرید به صورت مستمر به ایران سفر کنم.
خانم "سرای" 29 ساله و کارشناس ارشد معماری اهل شهر نخجوان نیز گفت: ایران کشوری زیبا، آباد و توسعه یافته است و بنده برای سیاحت و درمان بیماری خود به همراه سه نفر از خانواده ام به ایران مسافرت کرده ام.
"نرگس خاتون" دیگر مسافر خارجی این پایانه نیز گفت: ما اغلب نیازهای لبنی، مصالح ساختمانی و ظروف سفالی و چینی خود به لحاظ ارزان بودن آنها از ایران تهیه می کنیم.
** افزایش 16 درصدی صادرات کالا از مرز پلدشت به کشور جمهوری آذربایجان
مدیر گمرک مرزی پلدشت گفت: در هشت ماهه منتهی به آذر ماه سال جاری صادرات کالا از مرز این شهرستان به کشور جمهوری آذربایجان 16 درصد افزایش یافته است.
اکبر احمدپور با بیان اینکه در این مدت بیش از پنج هزار و 238 تن انواع کالا به ارزش نزدیک به 6 میلیون دلار از طریق گمرک پلدشت به این کشور صادر شده است، اظهار کرد: افزایش میزان صادرات تا 10 میلیون دلار تا پایان سال جاری قبل پیش بینی است.
احمدپور عمده کالاهای صادراتی را انواع محصولات کشاورزی، ظروف پلاستیکی، ظروف چینی و سفال ساخت ایران، کشمش و محصولات لبنی اعلام کرد.
** پایانه پلدشت؛ تنها مرز زمین کشور که تردد مسافران خارجی 2 برابر مسافران ایرانی است
مدیرپایانه مرزی پلدشت نیز با بیان اینکه روزانه 120 تبعه جمهوری آذربایجان از طریق این مرز وارد کشور می شوند، گفت: پایانه مرزی پلدشت تنها مرز کشور بوده که تردد مسافران خارجی آن بیش از 2 برابر مسافران ایرانی است که بخش قابل توجهی از آنان برای بهره مندی از خدمات درمانی به ایران سفر می کنند.
ایرج آزادی افزود: در 8 ماهه منتهی به آذر سال جاری بیش از 28 هزار کامیون نیز از پایانه مرزی پلدشت خارج شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل از افزایش 16 درصدی برخوردار است.
وی اظهار کرد: در برخی از موارد به منظور کاهش بار ترافیک گمرک بازرگان- ماکو رانندگان ترکیه ای مرز پلدشت را برای خروج از کشورمان انتخاب می کنند.
به گزارش ایرنا گمرک و پایانه مرزی پلدشت اگرچه امروزه ظرفیتی برای ارزآوری به شمار می رود اما به نظر می رسد از ظریفت های این منطقه می توان بیش از این برای کسب درآمد استفاده کرد.
استقرار پزشکان متخصص در منطقه، توسعه بازارهای مرزی، ایجاد اقامتگاه ها و تفرجگاه های مناسب و توسعه فرهنگ گردشگری در منطقه می تواند افق روشنی پیش روی اقتصاد این منطقه قرار دهد.
7125/ 3072
** گزارش از : طاهره نوید آرین ** انتشار: علیرضا فولادی

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/23929/ارزآوری-پایدار-در-گمرک-و-پایانه-مرزی-پلدشت
بستن   چاپ