پیام آذری
دانشجویان باید بر حسب علاقه خود انتخاب رشته کنند
شنبه 2 شهریور 1398 - 10:49:32 AM
ایسنا
پیام آذری- کریم رحیم پور اظهار کرد: مرکز علمی کاربردی صنایع غذایی مراغه در سال 1379 در مراغه تاسیس شده و به صورت غیر دولتی و با کمک ها و حمایت های صاحبان صنایع، انجمن مدیران صنایع، ادارات استاندارد و صنایع و شعبه مراغه انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اداره می شود؛ همچنین بالغ بر 19 سال است که در حوزه صنعت غذا و نیازهای واحد های صنعتی در رشته های مهارتی مشغول فعالیت است. 

رحیم پور با اشاره به آمار دانشجویان و مدرسان این مرکز آموزشی، بیان کرد: بالغ بر هزار و 800 نفر تاکنون از این مرکز فارغ التحصیل شده اند که بیشتر آن ها در حال حاضردر واحد های صنعتی مشغول به کار هستند؛ همچنین تعداد دانشجویان این مرکز در حال حاضر 80  و تعداد مدرسان آن 28 نفر است. 

وی با اشاره به فضای آموزشی و امکانات این مرکز، گفت: مساحت این مرکز هزار و 650 متر مربع بوده که فضای آموزشی، اداری، آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، کارگاه کامپیوترو کارگاه برق و الکتریسیته را شامل می شود؛ همچنین ما با واحدهای صنعتی سطح شهر قراردادهایی را جهت بازدید دانشجویان و آموزش آنان در آن محیط های صنعتی امضا کرده ایم. 

رحیم پور افزود: این واحد های صنعتی شامل کارخانه های آرد اطهر، آرد سنبل، کاوه سودا، شهد سهند، شفانوش، توان ساز و مرکز آموزش فنی حرفه ای و آموزشکده فنی کشاورزی برادران مراغه بوده  که با آن ها تعامل داشته و از امکانات و فضای آن ها برای آموزش دانشجویان استفاده می کنیم. 

رئیس مرکز علمی کاربردی صنایع غذایی مراغه با اشاره به افتخارات کسب شده توسط این مرکز در حوزه های مختلف، اظهار کرد: انتخاب دانشجوی نمونه کشوری در سال 83 از این مرکز، کسب رتبه سوم استانی از لحاظ فرهنگی، برگزاری همایش ملی صنایع غذایی و فناوری های نوین، کسب مقام دوم استانی در رشته ورزشی شنا و انتخاب مدیر مرکز و تعدادی از دانشجویان به عنوان کارآفرینان نمونه در سال 85  و دریافت لوح تقدیر از استاندار آذربایجان شرقی از افتخارات این مرکز آموزشی است. 

وی افزود: مرکز ما در سطح ملی رشته کاردانی صنایع غذایی گرایش فرآوری خشکبار را طراحی و تبیین کرده، رشته صنایع غذایی گرایش آردسازی را در سطح کشور بازنگری و رشته کمپوت و کنسرو را در مهندسی صنایع غذایی در کشور در حال حاضر در دست بازنگری و بازبینی دارد. 

رحیم پور با بیان این‌که مرکز صنایع غذایی مراغه در حوزه صنایع غذایی به صورت تخصصی فعالیت می کند، بیان کرد: در هنگام راه اندازی این مرکز، مراکز آموزشی صنایع غذایی تنها در دو شهر مشهد و هشتگرد وجود داشته و پس از آن ها این مرکز سومین مرکز آموزشی صنایع غذایی در کشور و اولین آن در شمال غرب کشور است. 

وی با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد این مرکز آموزشی، گفت: مهمترین ویژگی مرکز ما کارآفرین بودن آن بوده و ورودی های آن همگی با روحیه کارآفرینی فارغ التحصیل شده و خود به ایجاد کسب و کار می پردازند؛ آموزش های ما علاوه بر این‌که بر مهارتی بودن استوار است، توانمندی راه اندازی یک واحد کسب وکار را نیز به دانشجویان آموزش می دهد. 

رحیم پور افزود: برخی از دانشجویان این مرکز واحد های صنعتی همچون محل نگهداری گندم در شهرستان هشترود، واحد های کره زنی و واحد های کوچک کسب و کار همچون شیرینی و شکلات را راه اندازی و برخی دیگر به عنوان مسئولان فنی در کارخانه جات مشغول به کار هستند. 

وی با اشاره به رشته های موجود در این مرکز آموزشی، اظهار کرد: مرکز علمی کاربردی صنایع غذایی مراغه در رشته های شیمی آزمایشگاهی گرایش غذایی و صنایع غذایی گرایش آردسازی در مقطع کاردانی و مهندسی فناوری صنایع غذایی آردسازی و مهندسی فناوری صنایع شیمیایی در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد. 

رحیم پور با اشاره به امتیازات ویژه مرکز علمی کاربردی صنایع غذایی مراغه برای پذیرفته شدگان  این مرکز آموزشی، بیان کرد: این مرکز آموزشی علاوه بر ارائه وام شهریه وزارت علوم، شهریه ها را به صورت اقساطی دریافت کرده و نیز تخفیفاتی را برای افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و همچنین نفرات ممتاز در زمینه های آموزشی و فرهنگی ارائه می دهد. 

وی افزود: همچنین این مرکز یک  صندوق قرض الحسنه داخلی داشته و  به هر دانشجو در طول هر سال تحصیلی بالغ بر یک میلیون تومان وام قرض الحسنه ارائه می کند. 

رئیس مرکز علمی کاربردی صنایع غذایی مراغه در خصوص فعالیت های این مرکز آموزشی در زمینه های کارآفرینی، اظهار کرد: این مرکز دارای دفتر کارآفرینی بوده، علاوه بر آن با مرکز رشد شهرستان مراغه تعامل خوبی داشته و همچنین در حال افزایش تعامل خود با دانشگاه های شهر های دیگردر زمینه های اشتغال زایی و پرورش و شکوفایی ایده های برتر دانشجویان هستیم. 

وی در خصوص اهمیت کسب اطلاعات لازم در خصوص رشته ها، قبل از انتخاب رشته، بیان کرد: بهتر است دانشجویان با بازدید از مرکز و آشنایی با اساتید و هیئت علمی آن با رشته ها و فضای آموزشی آشنا شده و تنها با هدف داشتن مدرک تحصیل نکنند. 

رحیم پور افزود: دانشجویان باید به رشته هایی که باعث افزایش ثروت جامعه در آینده می شود توجه کرده و موثر واقع شدن خود در جامعه از لحاظ اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه را نیز لحاظ کنند. 

رئیس مرکز علمی کاربردی صنایع غذایی مراغه در پایان خاطرنشان کرد: تاثیر یک مهندس صنایع غذایی بیشتر از یک پزشک در جامعه بوده چرا که یک پزشک  حداکثر در طول روز 100 نفر را درمان می کند در حالی که آن مهندس روزانه با تولید 2 هزار محصول سالم و غیر آلوده، از بروز 2 هزار بیماری جلوگیری کرده و از طرفی نیزدر رونق اقتصادی کشور موثر است. 

گفتنی است؛ ثبت نام دوره های کاردانی مراکز علمی کاربردی از بیست و هفتم مرداد ماه و کارشناسی، از دوم شهریور ماه آغاز می شود؛ علاقه مندان می توانند جهت ثبت نام به سایت سنجش به نشانی www.sanjesh.org مراجعه کنند. 

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/158881/دانشجویان-باید-بر-حسب-علاقه-خود-انتخاب-رشته-کنند
بستن   چاپ