پیام آذری
سمفونی دست سازها
چهارشنبه 30 مرداد 1398 - 11:37:05 AM
ایسنا

پیام آذری- دومین جشنواره ملی گردشگری و ششمین جشنواره صنایع دستی در ارومیه پس از 4 روز به کار خود پایان داد ، در این نمایشگاه فعالان و هنرمندان رشته‌های مختلف صنایع دستی با زمینه‌های متنوع فعالیت در این حوزه، حضور یافتند. در تمام غرفه‌ها حضور ویژه استان‌ها را می‌توان دید که صنایع دستی شهر خود را از پته‌دوزی‌های زیبای کرمان و سوزن‌دوزی‌های سیستان و بلوچستان گرفته تا گلیم‌های آذربایجان شرقی، سفال‌های همدان و خاتم‌کاری و منبت‌کاری‌های اصفهان به نمایش گذاشتند.

با عبور از بین غرفه ها گلیم های زیبای اردبیلی چشمک زنان تماشگران را به سوی خود جذب می کنند.

یک تولید کننده گلیم باف اردبیلی اضافه کرد: 30سال است که دراردبیل مشغول گلیم بافی هستم و شغل پدری ام است. گلیم به عنوان کالای لوکس جز کالاهای اساسی محسوب نمی‌شود و مردم قدرت خرید چندانی ندارند.

این گلیم باف اردبیلی با بیان اینکه مردم شناخت چندانی از گلیم ندارند، افزود: تبلیغات و برگزاری نمایشگاه‌ها در شناخت و بازاریابی موثر است اما کافی نیست و دولت باید حمایت بیشتری از هنرمندان بکند. 

          

یکی از هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه در رشته حصیربافی از گیلان با بیان اینکه 15 سال است در این حرفه مشغول است گفت:  طی چند روز حضورم در نمایشگاه   روزی بالای یک میلیون فروش دارم هرچند سال قبل هم در نمایشگاه در ارومیه شرکت داشتم اما امسال استقبال چندانی نشد.

وی علت را زمان برگزاری نمایشگاه عنوان کرد و افزود: شاید نمایشگاه روزهای اخر برج برپا شده و مردم تمایل چندانی برای خرید اکسسواری و حصیر و سبد ندارند.

بانویی از هرمزگان با لباس زیبای محلی و نقاب بندری اش در غرفه عرضه محصولات استان خود  با بیان اینکه 32 سال است که در این حرفه مشغول است و 17 سال سابقه کار نمایشگاهی دارد؛ وضعیت بد اقتصادی را عدم تمایل مردم به خرید صنایع دستی عنوان کرد و گفت: مردم علاقه زیادی به هنر دست دارند اما مشکلات اقتصادی اجازه خرید را نمی دهد.

وی با بیان اینکه سوزن دوزی و گلدوزی های رو بالشی ها و رومیزی ها هنر دستان زنان بندری است افزود: در شهرهای بزرگ مثل تهران تمایل به خرید بیشتر از شهرهای کوچک است.

بانوی کرمانشاهی از غرفه داران دیگر این نمایشگاه با بیان اینکه 10 سال است با وجود اینکه در رشته مدیریت فارغ التحصیل شده بخاطر علاقه زیادش، به ملیله دوزی  و دوخت لباس محلی روی اورده افزود: در کشورهای دیگر از جمله عراق نیز نمایشگاههای زیادی شرکت کردم.

وی با بیان اینکه استقبال خوبی از لباسهای محلی کرمانشاه در ارومیه شده و مردم به روسری های پولکی و زیورالات با توجه به تنوع اقوام در آذربایجان غربی علاقه نشان دادند گفت: طی روزهای برپایی نمایشگاه فروش خوبی داشته است و در مقایسه با سال قبل که در این نمایشگاه حضور داشت فروش رضایت بخشی دارد.

محمدی بازدید کننده ای از ارومیه در این نمایشگاه افزود: امسال ششمین سال است که از نمایشگاه صنایع دستی در ارومیه بازدید می کنم و هرسال از صنایع دستی استانهای مختلف خرید کردم.

وی برگزاری چنین جشنواره و نمایشگاههایی را بسیار مفید در معرفی اداب و رسوم و صنایع دستی استانهای مختلف عنوان کرد و گفت: افرادی که امکان سفر به استانهای مختلف را ندارند از طریف برپایی اینگونه نمایشگاهها می توانند علاوه بر خرید صنایع دستی با اداب ورسوم و موسیقی و رقص محلی استانهای مختلف اشنا شود.

جلیل جباری مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در حاشیه برگزاری این نمایشگاه با بیان اینکه از 18 استان در جشنواره ملی گردشگری و 30 استان در ششمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان، 20 واحد بومگردی و 13 چادر عشایری حضور دارند گفت: در مجموع تعداد  160 غرفه در ابعاد مختلف برای برگزاری دومین جشنواره ملی گردشگری و ششمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در نظر گرفته شده که برای اجرای برنامه های فرهنگی – هنری نیز فضای روبازی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه گروههای هنری استانها براساس برنامه زمانبندی ، به اجرا و نمایش آئین و رسوم خود پرداختند گفت: جانمائی و چیدمان غرفه ها از نظم و ارتباط محتوایی برخوردار است به گونه ای که بازدیدکنندگان می توانند اشرافیت کامل و درستی نسبت به جشنواره و نمایشگاه داشته باشند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: با توجه به اینكه در این نمایشگاه هنرمندان برتر و شاخص از سراسر كشور حضور یافتند و جدید ترین محصولات و تولیدات خود را ارائه کردند، این نمایشگاه  فرصت بسیار خوبی برای عموم شهروندان و علاقه مندان به صنایع دستی است كه از آنها بازدید كرده و با قیمت مناسب اقدام به خرید كنند.

جباری با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه 100 نفر از هنرمندان و تولیدگران صنایع دستی کشور شرکت کرده اند تصریح کرد: در این نمایشگاه طیف متنوعی از انواع رشته های صنایع دستی از رشته ها و تولیدات مربوط به چوب گرفته تا انواع محصولات هنری و تولیدی از جمله شیشه گری ، فلزکاری، رودوزی، چرم، گلیم،  وسایل تزئینی و غیره ارائه شده است.

جباری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امسال با افزایش دو برابری حضور استان ها مواجه هستیم افزود: سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، کردستان، گلستان، اصفهان، همدان، خوزستان، زنجان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کرمان، مرکزی و گیلان از جمله استان های غرفه دار در این نمایشگاه هستند.

 وجود سازه ای سیاه و زیبا که با پشتی های قرمز و گلیمی با طرحهای سنتی چیده شده بودند هر بازدید کننده ای را به وجد می آورد و در محوطه نمایشگاه جلوه خاصی به نمایشگاه داده بود.سیاه چادرهایی از استانهای مختلف که سوغات شهرهای خود را برای فروش عرضه می کردند.

ریتا خضر زاده معاون گردشگری آذربایجان غربی در خصوص چادرهای عشایری در نمایشگاه با بیان اینکه 8 استان و 5 گروه عشایری از خود آذربایجان غربی نیز در جشنواره حضور دارند گفت: امسال چادرهای عشایری از سراسر کشور و سطح استان در این جشنواره حضور دارند، علاوه بر آن عشایر شاهین‌دژ، اشنویه، مهاباد، نقده و دو گروه از ارومیه در قالب پنج گروه عشایری در جشنواره گردشگری شرکت کرده اند.

معاون گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه برپایی چادرهای عشایری در جشنواره ملی گردشگری جلوه زیبا و خاصی به این جشنواره داده است عنوان کرد: کردستان، اردبیل، خراسان رضوی، ایلام، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و خوزستان ازجمله استان‌های شرکت‌کننده در این جشنواره ملی هستند.

  دومین نمایشگاه و جشنواره ملی گردشگری و ششمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی آذربایجان‌غربی از 26 تا 29 مرداد ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی ارومیه واقع در پارک جنگلی این شهر برگزار شد هدف از برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی، معرفی هرچه‌ بیشتر ظرفیت‌های استان و معرفی قابلیت‌های استان به مردم بود که امید است با برگزاری پرشور چنین جشنواره هایی این قابلیتها ،آداب و رسوم، فرهنگ و هنر مردم آذربایجان به اقصی نقاط صادر شود و رونقی اقتصادی برای استان بدنبال داشته باشد.


http://www.Azari-Online.ir/fa/News/158523/سمفونی-دست-سازها
بستن   چاپ