پیام آذری
آزاده ارومیه‌ای: جای آب، کابل می‌خوردیم
شنبه 26 مرداد 1398 - 14:00:54
پیام آذری - ارومیه- چشم بسته و دست‌بسته نماز می‌خواندیم و سهمیه هر روزمان فقط یک لیوان آب بود؛ هر روز زیر رگباری از کابل‌های توپر و باتوم‌های برقی قرار می‌گرفتیم و سهمیه تکه نانمان را با دست‌های زخمی و آلوده بر دهان می‌گذاشتیم.

26 مرداد سالگرد ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی‌ بهانه‌ای است تا پای صحبت یکی از پرستوها و آزادگان جنگ تحمیلی که بی‌سیم‌چی شهید باکری بود بنشینیم و دوران اسارت را از زبان وی مرور کنیم؛ مهدی توتونچیان معتقد است در زمینه انعکاس و ثبت خاطره‌های آزادگان به خوبی عمل نشده و فیلم‌های مربوط به دوران اسارت نتوانسته است تا واقعیت‌ها را به تصویر بکشد.
وی ادامه داد: کشورهایی مثل آلمان و روسیه دوران جنگ خود را به بهترین شکل به تصویر کشیده و ثبت کرده‌اند و از این طریق به الگوسازی برای جوانان‌شان اقدام می‌کنند ولی در کشور ما چنین اتفاقی نیافتاده است.
«توتونچیان» به بیان خاطره‌هایی از دوران اسارت خود اشاره کرد و گفت: ما در عملیات والفجر طی سال 1364 اسیر شدیم و سه روز در یک چهاردیواری که یک پنچره کوچک داشت، به سر بردیم؛ هر روز ما را سوار ماشین کرده و پس از جابجایی در چند منطقه دوباره در محل قبلی پیاده می‌کردند تا القا کنند که تعداد اسرای ایرانی زیاد است. پس از آن به استخبارات بصره منتقل شدیم.
چشم‌بسته و دست‌بسته نماز می‌خواندیم
وی ادامه داد: دست ها و چشم هایمان را بسته بودند و تنها از طریق احساس خودمان تصور می‌کردیم که وقت نماز است؛ حتی دراین هنگام نیز سربازان عراقی وقتی متوجه می شدند نماز می خوانیم به طرفمان حمله می کردند.
یک لیوان آب سهمیه یک روزمان بود
این آزاده سرافراز دوران جنگ تحمیلی اضافه کرد: یک لیوان آب سهمیه یک روز ما در دوران اسارت بود و کسی حق استفاده بیشتر از این مقدار را نداشت و تنها یک دستشویی داشتیم که از شیر آن هم آب می خوردیم، هم برای دستشویی استفاده می کردیم و هم برای موارد دیگر و تنها یک دقیقه برای همه این‌ها فرصت داشتیم.
ضربات کابل خوشامدگویی بعثی ها به آزادگان
وی ادامه داد: هنگام عبور از کنار سربازان با کابل چنان ضربه محکمی به شکمم زدند که نیم ساعت بر زمین ماندم، درد چنان آزارم می داد که چیزی نمی دانستم سپس خون ادرار کردم و پس ازآن، کمی درد شکمم آرام گرفت.
وی بیان کرد: دیوار مرگ، تونل وحشت یا تونل مرگ به طول 10 متر بود که در آن سربازان عراقی با باتوم و کابل منتظر اسرا بودند و وقتی کسی وارد می شد از اول تا آخر تونل دست بسته کتک می زدند و اگر شانس با کسی یار بود انتهای تونل دری بود که باید باز می شد تا عبور کنی و گرنه کتک با کابل و سیم و باتوم ادامه می یافت.
این آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس گفت: تونل مرگ بزرگترین اتاق پذیرایی در اردوگاه بود، وقتی از ماشین پیاده شدیم دژبان های درشت هیکل بدنمان را هدف کابل هایی با فشار قوی قراردادند برایشان فرقی نمی کرد به کجای بدنت می خورد چیزی از عاطفه و انسانیت نمی دانستند می گفتند شما مجوس (آتش پرست ) هستید و می خواهیم شما را پاک کنیم.
ورود سیدالاسرا به اردوگاه، مرهمی بر زخم های آزادگان
وی اضافه کرد: 57 نفر را از اتاق‌ها انتخاب کرده و به اتاق روبروی فرمانده اردوگاه بردند و من در میان این 57 نفر بودم؛ دراین اتاق "حجت الاسلام ابوترابی فرد" حضور داشت و ورود و حضور او به اردوگاه و اتاق حال و هوای دیگری به ما بخشیده بود؛ ایشان از شخصیت و منش بالایی برخوردار بود که آرامش خاصی به ما می داد.
خبر رحلت امام؛ آب سردی بر پیکر بی جان اسرا
توتونچیان در خصوص روز انتشار خبر رحلت امام خمینی (ره) در اردوگاه اسرا چنین توضیح می دهد: در محوطه قدم می‌زدم؛ ساعت 8 صبح بود که بلندگو قرآن پخش کرد و پس از آن گفت به اطلاعیه ای که از طرف دفتر رهبر ایران رسید توجه کنید و پس از آن اخبار ساعت 8 و ارتحال امام را پخش کرد؛ با شنیده‌شدن این خبر اسرا مات و مبهوت به همدیگر نگاه کردند با بهت و حیرت گفتند که نه دروغ می گویند و بعضی به طرف بلندگو سنگ پرتاب کردند؛ اردوگاه سرد و ساکت شد و سربازهای عراقی وارد اتاق ها نشدند از هر اتاق صدای قرآن به گوش می رسید، در یک روز چندین بار قرآن را ختم کردند.
او افزود: هشت ساعت پس از رحلت امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری را به رهبری ایران تعیین کردند و این خبر کمی بغضمان را آرام کرد که علم انقلاب پابرجا ماند.
خاطرات آزادگان باید در مراکز علمی گفته شود
رزمنده دوران دفاع مقدس تاکید کرد: آزادگان باید در مراکز دانشگاهی و مدارس حضور یافته و به بیان خاطرات دوران اسارت بپردازند؛ حتی ساعتی به این مهم اختصاص داده شود زیرا شنیدن خاطرات و وقایع دوران اسارت از زبان خود آزاده تاثیرگذارتر از شنیدن از زبان دیگران است.
توتونچیان ادامه داد: آزادگان با حضور در آیین‌های ملی و مذهبی، همایش‌ها، برنامه‌های تلویزیونی در طول سال و بیان وقایع جنگ و دوران اسارت اجازه نخواهند داد دفاع مقدس ملت ایران خدشه دار شده و قربانی کج اندیشی برخی افراد شود.
وی افزود: جوان امروز و نسل آینده اگر با حقیقت جنگ و وقایع روی‌داده آشنا نشود، بدون تردید فریب تحلیل های نادرست دشمنان را خورده و رسالت خود را در قبال دفاع مقدس فراموش خواهد کرد.
این آزاده جنگ تحمیلی به رسالت رسانه ملی در تبیین وقایع جنگ اشاره کرد و گفت: برای تهیه و پخش سریال ها و فیلم های مختلف در مورد دفاع مقدس باید کالبد شکافی شده و پای صحبت آزادگان جنگ تحمیلی نشسته و با آنها مشورت شود و مهمتر از همه از خود آزادگان در ایفای بسیاری از نقش ها استفاده شود زیرا اگر چنین نباشد، ذهن جوان امروز خوب تغذیه نخواهد شد.
آزادگان زندگی مرفهی ندارند
وی با انتقاد از کسانی که با تبلیغات منفی خود به جامعه چنین القا کرده‌اند که آزادگان صاحب زندگی مرفهی هستند، گفت: چنین سخنانی، تبلیغاتی دروغین است زیرا آزادگان از امکانات و زندگی مرفهی برخوردار نیستند و چه بسا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
مهدی توتونچیان در 12 اسفند سال 1364 و در عملیات والفجر به اسارت دشمن درآمده و در سال 1369 پای به خاک وطن گذاشت.
در 26 مرداد سال 1369 شمسی نخستین گروه از آزادگان وارد کشور شدند و امسال، بیست و نهمین سالگرد این ورود باشکوه است.
8135/2093

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/158139/آزاده-ارومیه‌ای--جای-آب،-کابل-می‌خوردیم
بستن   چاپ