پیام آذری
سود فروش سوخت مرزنشینان عید قربان واریز می‌شود
سه شنبه 22 مرداد 1398 - 19:00:32
پیام آذری - بیرجند - مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان جنوبی گفت: سود حاصل از فروش سوخت مرزنشینان استان همزمان با عید قربان به حساب سرپرست خانوارهای مرزنشین واریز می‌شود.

حسین موهبتی روز شنبه در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات استان خراسان جنوبی در مرز ماهیرود که با حضور معاون رئیس جمهوری در امور مجلس برگزار شد افزود: از سال 94 تا بهمن 97 حدود 43 میلیون لیتر سوخت مرزنشینان به فروش رسیده که هفت میلیارد و 400 میلیون تومان عواید حاصل از آن به حساب سه بخش و 45 روستای مرزنشین استان واریز شده است.
وی با بیان اینکه از بهمن ماه پارسال تاکنون موضوع سوخت مرزنشینان شتاب گرفته است گفت: در این مدت 27 میلیون لیتر از سوخت مرزنشینان به فروش رسید و درآمد آن به حساب مرزنشینان واریز شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: براساس مصوبه هیات دولت در سال 90، بخشی از سود حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی به روستاهای مرزی که در شعاع 20 کیلومتری از مرز واقع شده‌اند، پرداخت می‌شود.
وی تصریح کرد: تاکنون از محل فروش سهمیه سوخت مرزنشینان خراسان جنوبی 150 میلیارد تومان به دولت کمک شده است.
موهبتی با اشاره به آثار اجتماعی سود حاصل از فروش سوخت به مرزنشینان یادآور شد: این موضوع سبب شد امروز شاهد مهاجرت معکوس مرزنشینان به روستاهای مرزی و تثبیت جمعیت در این مناطق باشیم.
وی گفت: شعاع مرز 20 کیلومتر در نظر گرفته شده است اما حریم امنیتی دارد و در برخی نقاط از 2 تا 10 کیلومتر افزوده می‌شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان جنوبی افزود: این موضوع باعث شده 20 روستای دیگر به طرح مربوطه اضافه شوند که در مراحل بعدی افراد بیشتری از سود حاصل از فروش سوخت در استان منتفع خواهند شد.
وی پیشنهاد داد: حدود 25 تا 30 درصد از سود حاصل از فروش سوخت مرزنشینان برای تکمیل زیرساخت‌های اقتصادی در مناطق مرزنشین استان اختصاص یابد.
مرز ماهیرود شبانه‌روزی شود
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی هم گفت: صادارت استان در چهار ماه ابتدای امسال 94 میلیون دلار بوده است و در سال اخیر و امسال شاهد روند کاهش شدید صادرات هستیم.
محمدعلی خاشی افزود: سال 96 میزان خروجی کالا از گمرکات استان 900 میلیون دلار بود که پارسال به 615 میلیون دلار کاهش یافت.
وی بیان کرد: مشکلاتی از قبیل محدودیت صادرات چهار قلم کالای اساسی استان به کشور افغانستان، محدودیت‌های داخلی در بحث پیمان سپاری ارزی، صادرات بسیاری از واحدهای تولیدی در استان را متوقف کرده است.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی خواستار شبانه روزی شدن مرز ماهیرود شد و گفت: این موضوع از چند سال پیش در دستور کار قرار گرفته اما هنوز اجرایی نشده و این مرز تنها روزها فعال است.
وی یکی از مهمترین زیرساخت‌های شبانه روزی شدن مرز ماهیرود را تامین نیروی انسانی دانست و بیان کرد: درخواست داریم دولت اجازه جذب 100 نفر نیروی بومی برای این منطقه را صادر کند.
خاشی با اشاره به جایگاه ویژه مرز ماهیرود در توسعه صادرات یادآور شد: با توجه به بادهای 120 روزه و گرد و خاک شدید در منطقه مرز ماهیرود درخواست داریم دولت به مباحث پرسنلی و پرداخت حقوق نیروها در مرز ماهیرود توجه ویژه داشته باشد.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی هم گفت: از دولت و مجلس درخواست داریم شعاع مرزنشینی در استان به منظور استفاده جمعیت بیشتر مرزنشین از مواهب آن از جمله عواید حاصل از فروش سوخت افزایش یابد.
نظر افضلی خواستار توسعه استخدام در پایانه مرزی ماهیرود از بومی‌های نهبندان و سربیشه شد و افزود: تعریض و احداث باند دوم جاده سربیشه - ماهیرود و استفاده از پتانسیل‌های توریسم درمانی استان با توجه به مرز مشترک زیاد با افغانستان نیز مورد توجه واقع شود.
وی با تاکید بر لزوم حذف برخی ممنوعیت‌های صادراتی از قبیل صادرات خوراک دام عنوان کرد: استان‌های مرزی از جمله خراسان جنوبی در این زمینه نیاز به مساعدت و همکاری مسئولان بالادستی دارد.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بودجه‌های پایین در حوزه آبرسانی به روستاهای مرزی و عشایری گفت: با انتقال و توسعه شبکه آبرسانی به این روستاها می‌توان برای ترویج کشاورزی و مهاجرت معکوس به این مناطق گام‌های اساسی برداشت که مستلزم اختصاص بودجه‌های مناسب و مکفی است.
رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی هم گفت: منطقه ویژه اقتصادی استان از محدود مناطق ویژه کشور است که 100 درصد توسط منابع بخش خصوصی راه‌اندازی شده است.
مرتضی صفدری‌زاده افزود: بخش خصوصی تاکنون 28 میلیارد و 700 میلیون تومان برای منطقه ویژه و 38 میلیارد تومان برای ایجاد انبارهای اختصاصی توسط شرکت‌ها مختلف سرمایه‌گذاری کرده است.
وی بیان کرد: براساس اطلاعات به دست آمده، کشور سه میلیارد دلار صادارت به 27 کشور اروپایی داشته که به همین اندازه به افغانستان نیز صادارت انجام شده اما با کشورهای اروپایی با مشکلات از قبیل بلوکه شدن منابع و پرداخت نشدن مواجه هستیم که صادرات به افغانستان این مشکلات را ندارد.
رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید بازار صادراتی ایران به افغانستان مورد توجه ویژه قرار گیرد اضافه کرد: از این طریق می‌توان به صادرات 10 میلیارد دلاری دست یافت چرا که رقبای ما در افغانستان مزیتی ندارند و کالای ایرانی برای تجار افغان به صرفه‌تر است.
وی یادآور شد: استان خراسان جنوبی می‌تواند از طریق افزایش صادارت به افغانستان و توسعه تجارت، عقب افتادگی‌های خود را جبران کند که این اتفاق دور از ذهن نیست.
صفدری‌زاده تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی بسط و گسترش تجارت را به تمام معنا ایجاد کرده است لذا برای توسعه همکاری‌ها اعلام آمادگی می‌کنیم.
فرماندار سربیشه هم گفت: 70 درصد مردم این شهرستان روستایی و عشایری هستند و یکی از خواسته‌های مردم بهره‌مندی از عواید بازارچه مرزی است.
محمد محمدی با بیان اینکه سهم مردم شهرستان از راه مرزی ماهیرود تنها تصادفات و گرد و خاک است افزود: حتی عواید گمرگی به شهرستان و استان برنمی گردد که این موضوع گلایه‌های مردمی را در پی دارد.
وی بیان کرد: پرداخت عواید سوخت مرزنشینان در بازگشت جمعیت به روستاها و مهاجرت معکوس موثر بوده است.
فرماندار سربیشه گفت: درخواست می شود شعاع مرزنشینی در خراسان جنوبی مشابه استان‌های دیگر به 50 کیلومتر افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی هم خواستار واردات دام از افغانستان به استان شد و گفت: در این زمینه مشکل قرنطینه بهداشتی از طرف کشور افغانستان وجود دارد، از طرفی قوانین کشور افغانستان نیز اجازه خروج و صادارت دام را ممنوع کرده است.
غلامرضا قوسی اظهار داشت: برای رونق واردات دام در بازارچه‌های مرزی باید امکانات و زیرساخت‌ها برای قرنطینه دام، کشتارگاه، سردخانه و صنایع فرآوری و بسته‌بندی فراهم شود.
وی بیان کرد: برای بحث واردات و صادرات به افغانستان یکی از محدودیت‌ها این است که این کشور برند یا استاندارد مشخصی برای محصولات کشاورزی اعلام نمی‌کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی خواستار اجرای کشت فراسرزمینی در کشور افغانستان شد و گفت: کشت فراسرزمینی توسط استان تاکنون در کشور اوکراین موفق‌آمیز بوده است هرچند مشکلاتی در بحث انتقال ارز و محصولات تولیدی وجود دارد.
وی ادامه داد: با توجه به هم مرزی خراسان جنوبی با افغانستان، حاصلخیزی اراضی این کشور، منابع آبی و شرایط آب و هوایی انتظار داریم برای کشت فراسرزمینی در این کشور پیگیری‌های لازم انجام شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان‌ جنوبی هم گفت: عملیات عمرانی مرز ماهیرود از سال 89 آغاز شد و تا سال 95 ساختمان مسافربری آن به بهره‌برداری رسید.
جعفر شهامت با بیان اینکه تمام زیرساخت‌های مرز در عرصه 20 هکتاری فراهم شده است تصریح کرد: در حوزه ترانزیت عملکرد در مرز ماهیرود رو به کاهش بوده که بخشی به خاطر اعمال محدودیت‌های صادراتی از جانب کشور افغانستان است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر روزانه 55 دستگاه کامیون در این مرز تردد می‌کنند که پارسال 90 کامیون بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان‌ جنوبی گفت: مجموع تردد کامیونی ما با کشور افغانستان 900 تا یکهزار و 500 دستگاه از بازارچه‌هاست اما در مرز ماهیرود توانایی سه تا چهار برابری تردد کامیون ها فراهم است.
وی اظهار داشت: در چهار ماه ابتدای امسال هفت هزار و 340 نفر اتباع ایرانی و خارجی از پایانه مرزی ماهیرود تردد داشته‌اند که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 6 هزار و 114 مسافر بوده است.
تقویت شبکه برق، تقویت آبرسانی مرز ماهیرود، بهسازی محور منتهی به مرز، تکمیل احداث راه ماهیرود به فراه، انطباق فعالیت طرف افغان با مقررات بین المللی، تقویت شبکه همراه و صرافی از جمله نیازمندی‌های مرز ماهیرود بود که شهامت خواستار رسیدگی به این موضوعات شد.
«حسینعلی امیری» معاون رئیس جمهوری در امور مجلس روز شنبه در دومین روز سفر به خراسان جنوبی از بازارچه و سایت مرزی ماهیرود در شهرستان سربیشه بازدید و در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات استان شرکت کرد.
استان مرزی خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند 11 شهرستان دارد و دارای طولانی‌ترین مرز مشترک با افغانستان به طول 331 کیلومتر است.
7557*3028

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/157802/سود-فروش-سوخت-مرزنشینان-عید-قربان-واریز-می‌شود
بستن   چاپ