پیام آذری
با پیشنهاد اعضای شورای استان اردبیل؛
شهرداران دو سال قبل از انتخابات استعفا دهند
سه شنبه 28 خرداد 1398 - 10:55:02
ایسنا - اجتماعی - اردبیل
پیام آذری -
اعضای شورای اسلامی استان اردبیل پیشنهاد خود را مبنی بر افزایش مهلت قانونی برای استعفای شهرداران در مراکز استان‌ها و شهرهای با جمعیت بالای 50 هزار نفر دو سال قبل از ثبت نام برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ارائه کردند. 
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، رئیس شورای اسلامی استان اردبیل در نشست اعضای این شورا اظهار کرد: پیشنهاد کردیم تا با الحاق یک تبصره به عنوان تبصره 5 ذیل بند یک ماده 80 قانون شوراها مبنی بر استعفای شهرداران مراکز استان‌ها و شهرهای با جمعیت بالای 50 هزار نفر که قصد شرکت در انتخابات مجلس را دارند دو سال قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا دهند تا از کارهای تبلیغاتی و روبنایی شهرداری‌ها جلوگیری شود. 
یعقوب هاشمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر این مهلت قانونی 6 ماه قبل از ثبت نام در انتخابات است که به نوعی عدالت در توزیع و بهره‌برداری از امکانات شهری را برای شهردارانی که قصد کاندیداتوری در انتخابات دارند زیر سوال می‌برد که امیدواریم با پذیرش این پیشنهاد شورای استان زمینه هرگونه کار تبلیغاتی در مجموعه شهرداری برچیده شود. 
وی گفت: هر چند در قانون برای مدیران اجرایی 6 ماه قبل از ثبت نام فرصت استعفا داده شده است اما این فرصت باید برای شهرداری‌ها که قصد ورود به انتخابات را دارند به دو سال افزایش یابد تا شهرداری‌ها از روی آوردن به کارهای روبنایی، تبلیغاتی و نمایشی پرهیز کرده و در مهلت تعیین شده به وظیفه خود عمل کنند تا اثر کار تبلیغاتی آنها در دو سال از بین برود. 
عضو شورای شهر اردبیل افزود: این پیشنهاد برای مراکز استان‌ها و شهرهایی با جمعیت بالای 50 هزار نفر به شورای عالی استان‌ها ارائه می‌شود که امیدواریم با تصویب پیشنهاد شورای استان اردبیل فضا و بستر کار عقلانی و منطقی در مجموعه شهرداری‌ها فراهم آید. 
هاشمی به دومین پیشنهاد اعضای شورای استان در اصلاح تبصره یک بند یک ماده 80 قانون شوراها در انتخاب شهرداران اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر انتخاب شهرداران با ترکیب نصف +یک اعضای شورا به انجام می‌رسد اما در نقطه مقابل عزل شهردار باید به تائید دو سوم اعضای شورای شهر برسد که این روند نوعی توهین به جایگاه شوراهاست. 
وی گفت: ما پیشنهاد کردیم هم در انتخاب شهردار و هم عزل شهردار باید ترکیب دو سوم اعضای شورای شهر مورد توجه و مدنظر قرار گیرد تا هم انتخاب شهردار و هم عزل وی با این ترکیب اتفاق بیفتد. 
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل ادامه داد: تصویب این پیشنهاد و تائید آن در شورای عالی استان‌ها مانع از تک‌روی شوراها و ترکیب‌های خاص آنها برای انتخاب شهردار شده و به عنوان نمونه در شهر اردبیل باید 9 نفر از اعضای شورا در انتخاب شهردار تاثیرگذار بوده و رای آنها نافذ باشد. 
هاشمی یکی از وظایف اصلی و بنیادین شوراها را بعد از شروع به کار در هر دوره انتخاب شهردار اعلام کرد و افزود: انتخاب شهردار توسط شوراها اصلی‌ترین وظیفه منتخبین مردم است ولی باید هم در انتخاب شهردار و هم عزل او قانون به نحوی اصلاح شود تا این امور با دو سوم آرای اعضای شورای شهر اتفاق بیفتد. 
وی اضافه کرد: ما این دو پیشنهاد را در قالب نامه‌ای رسمی به شورای عالی استان‌ها با نظر مساعد و مثبت تمام اعضای شورای اسلامی استان اردبیل ارسال می‌کنیم و امیدواریم با نظر مساعد شورای عالی استان‌ها و تائید در جلسات آن شورا زمینه اصلاح قانون و بهبود فرآیندها فراهم آید. 
در ادامه رئیس شورای اسلامی استان اردبیل با انتقاد از رفتار برخی از پرسنل صداوسیما در مدیریت فضای مجازی و عقد قرارداد نجومی با بخش دولتی و خصوصی انتقاد کرد و گفت: گزارش‌هایی به ما رسیده است که برخی از پرسنل صداوسیما با عقد قراردادهای نجومی سعی در زیر سوال بردن حرفه خبرنگاران و رسالت پاک آنها را دارند بطوریکه این اقدام نوعی سوءاستفاده از موقعیت و جایگاه خبرنگاری است و باید جلوی این امر گرفته شود. 
هاشمی اظهار کرد: به پیشنهاد اعضای شورای اسلامی استان در ارتباط با استقلال کاری خبرنگاران شهرستان‌ها و پرهیز از وابستگی آنها به فرمانداری‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: اگر دفتر کار خبرنگاران شهرستانی مستقل باشد دیگر هیچ وابستگی در تامین اعتبارات و منابع نخواهیم داشت و پوشش خبری آنها نیز درست، مردمی و همراه با انصاف خواهد بود. 
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل بیان کرد: صداوسیما باید با پخش گزارش‌های مردمی و منتخبین آنها در شوراها به نوعی اصالت و بی‌طرفی خود را نشان داده و تخلیه هیجانی و احساساتی مردم نیز توجه کند. 
هاشمی افزود: از آنجائی که شوراها درد دل مردم را مطرح می‌کنند ما از صداوسیما انتظار داریم تا نسبت به پخش مجدد برنامه‌های دوربین پرسشگر اهتمام کرده و زمینه بیان درددل‌ها و حل مشکلات مردم را فراهم آورد. 
رئیس شورای اسلامی استان اردبیل در ادامه از عدم نصب تابلوهای راهنمای مکان‌های تاریخی و گردشگری در استان انتقاد کرد و گفت: چرا نباید بناهای تاریخی چون تپه آناهیتا طرح جامع فنی در احیا و مرمت داشته باشد. 
هاشمی گفت: گردشگری تنها به بازدید و دیدن از مکان‌های طبیعی و عمومی خلاصه نمی‌شود بلکه گاه دیدن یک اثر تاریخی نیز برای گردشگران جذاب به نظر می‌رسد که انتظار می‌رود دستگاه های متولی استان نسبت به احیا و مرمت آثار تاریخی تلاش کنند. 
وی افزود: تپه باستانی قزقلعه‌سی در بیله‌سوار که برجای مانده از دوران اشکانی است فاقد هرگونه تابلو و نشانه برای معرفی به گردشگران و مسافران است در حالی که انتظار می‌رود در چند نقطه از شهر بیله‌سوار تابلوهای معرفی آثار و ابنیه‌های تاریخی نصب شود.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/148602/شهرداران-دو-سال-قبل-از-انتخابات-استعفا-دهند
بستن   چاپ