پیام آذری
زمین های مجهز به سامانه آبیاری نوین آذربایجان شرقی افزایش یافت
دوشنبه 27 خرداد 1398 - 18:17:08
پیام آذری - تبریز - معاون مدیریت منابع سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تاکنون 57 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است، گفت: این رقم چهار سال پیش 37 هزار هکتار بود.

به گزارش ایرنا، علی مختاری روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهاد کشاورزی و تجلیل از کشاورزان نمونه شهرستان مرند با اشاره به عملکرد جهاد سازندگی در روستاها اظهار داشت: جهاد سازندگی نگاه مشارکتی در پیشبرد پروژه‌های مختلف در روستاها داشت و بدون مشارکت، رسیدن به موفقیت امکان پذیر نبود.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی با ترویج مدیریت جهادی در کشور اتفاق می‌افتد، افزود: امروز نیز بدون داشتن مدیریت جهادی، امکان رونق تولید و امنیت غذایی امکان ندارد.
معاون مدیریت منابع سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: هدف کلی و رسالت جهاد کشاورزی، حمایت از جهات مختلف و هدایت از نگاه ترویجی برای غلبه بر مشکلات اقتصادی است.
وی مشکلات کشاورزی را ناشی از مشکلات کلان اقتصادی دانست و گفت: سیاست جهاد کشاورزی، رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات مربوط به این حوزه است و در این راستا باید بودجه‌های بخش کشاورزی در سطح کشوری، استانی و شهرستانی مورد توجه قرار گیرد.
مختاری با اشاره به وجود 25 درصد شاغلان در بخش کشاورزی ابراز داشت: یکی از برنامه‌های مهم جهاد کشاورزی، غلبه بر نیاز کشور بر نهاده‌های دامی و رسیدن به خودکفایی در این زمینه است.
وی همچنین به اهمیت ترویج استفاده از آبیاری نوین در کشاورزی اشاره کرد و گفت: 37 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مجهز به آبیاری نوین بود که این میزان طی چهار سال اخیر، 20 هزار هکتار افزایش داشته است.
معاون مدیریت منابع سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: از این مقدار، آبیاری 5 هزار و 290 هکتار آن بصورت توسعه‌ای است که برای بیش از 5 هزار نفر شغل ایجاد شده است.
وی توسعه گلخانه‌ها را از دیگر اولویت‌های جهاد کشاورزی بیان کرد و گفت: تا سال گذشته 56 هکتار گلخانه در آذربایجان شرقی راه اندازی شده بود که تا پایان سال 1397، با 1.5 برابر رشد به 156 هکتار رسیده است.
شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی فعال شوند
فرماندار شهرستان ویژه مرند نیز با بیان اینکه کشاورزی و تولید ما اوایل انقلاب بصورت سنتی و برای معیشت بود، اظهار داشت: اکنون با توجه به سیاست‌های تدوین شده و اصلاح الگوی کشت و مصرف آب، کشاورزی ما مبتنی بر اقتصاد و سودآوری است.
داود گرشاسبی با اشاره به زمین‌های مجهز به آبیاری تحت فشار در شهرستان مرند گفت: مسؤولان مربوط باید در راستای افزایش استفاده کشاورزان از آبیاری‌های نوین تلاش کنند.
گرشاسبی تاکید کرد: برای رسیدن به توسعه باید از تکنولوژی‌های نوین و تجارب کشاورزان نمونه استفاده کرده و دنبال ارزش افزوده باشیم.
وی افزود: لازم است برای افزایش ارزش افزوده به سمت سیستم‌های نوین در کشاورزی حرکت کرده و شرکت‌های دانش بنیان را در این حوزه فعال کنیم.
امام جمعه مرند نیز کشاورزی و دامداری را محبوب ترین شغل‌ها نزد خداوند دانست و گفت: اکثر انبیا در این شغل مشغول بودند بخاطر اینکه کشاورزی حلال‌ترین شغل‌ها است.
حجت الاسلام علی نعمت زاده اظهار داشت: ما باید فرهنگ فعالیت در امر کشاورزی و تولید را که اوایل انقلاب بود، زنده کرده و ترویج کنیم.
وی افزود: ما همچنین می‌توانیم با استفاده از علم و فناوری روز در تولید و کشاورزی، جز صادر کنندگان باشیم و مسؤولان نیز در این زمینه باید تلاش کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند نیز این شهرستان را دارای پتانسیل بالایی در این حوزه بیان کرد و افزود: مرند در تولید برخی محصولات، رتبه‌های برتر را دارا است و برخی تولیدکنندگان چندین برابر حد معمول یک محصول را برداشت می‌کنند.
منوچهر رحمانی ابراز داشت: برنامه ما این است تا در سال رونق تولید، متوسط تولید شهرستان را به اندازه 50 درصد تولید کنندگان برتر رسانده و موجب افزایش درآمد و اشتغال شویم.
در پایان مراسم از کشاورزان نمونه شهرستان و کارکنان بازنشسته جهاد کشاورزی مرند تجلیل شد.
9916/‌6132/‏518

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/148514/زمین-های-مجهز-به-سامانه-آبیاری-نوین-آذربایجان-شرقی-افزایش-یافت
بستن   چاپ