پیام آذری
مسئول دبیرخانه شورای عالی آب کشور:
آب مصرفی دانشگاه تبریز را می توان از قنات های خود دانشگاه تامین کرد
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1398 - 08:38:52
ایسنا - اجتماعی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - مسئول دبیرخانه شورای عالی آب کشور گفت: دانشگاه تبریز سالانه یک و نیم میلیارد تومان صرف هزینه آب کرده در صورتی که به همان اندازه آب را می توان از کانال های قنات دانشگاه تامین کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، مهدی ضرغامی در جلسه مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار در دانشگاه، چالش ها و راهکارها که به همت کانون محیط زیست دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: آب مصرفی دانشگاه که برای هر متر مکعب آن حدود 500 تومان هزینه می شود از زرینه رود پمپاژ شده و هزینه های زیادی را منجر می شود.
وی افزود: هر تاثیری که در محیط زیست گذاشته می شود در یک چرخه بلند مدت به خود ما بازمی گردد، به همین ترتیب با مصرف بیش از حد آب زرینه رود به این طریق، بحران هایی همچون خشک شدن دریاچه ارومیه به وجود می آید.
ضرغامی در خصوص هزینه های انجام شده در جهت بستن قرارداد با شرکت های اتوبوس رانی در دانشگاه تبریز، بیان کرد: دانشگاه تبریز سالانه 800 میلیون تومان برای قرارداد با این شرکت ها هزینه کرده و متاسفانه آلودگی هایی که این گونه وسایل حمل و نقل ایجاد می کنند منجر به تغییر اقلیم می شود.
وی در خصوص فاضلاب دانشگاه تبریز اظهار کرد: متاسفانه دانشکده های شیمی، متالوژی و کشاورزی مواد مصرفی و سمی خود را در فاضلاب مرکزی دانشگاه ریخته و این فاضلاب وارد آجی چای می شود.
مسئول دبیرخانه شورای عالی آب کشور در پایان از نصب پانل های خورشیدی در دانشگاه تبریز خبر داد و گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده توسط دبیر مدیریت انرژی کشور و مدیریت فنی دانشگاه تبریز، پانل های خورشیدی شرکت برق منطقه ای در دانشگاه تبریز نصب می شوند.
محمد باقر بهشتی- عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه با بیان این که ذهنیت های متعددی در خصوص توسعه وجود دارد، گفت: لغت نامه ها کلمه توسعه را فرآیند بزرگ شدن، بهتر شدن، قوی شدن و پیشرفت کردن معرفی کرده اند، همچنین با بررسی بیشتر مفهوم توسعه به این نتیجه می رسیم که توسعه مربوط به انسان است.
وی در خصوص شاخص های توسعه اجتماعی، گفت: اولین شاخصه توسعه اجتماعی رشد مستمر اقتصاد یک جامعه است، به طوری که هر سال تولیدات جامعه نسبت به سال قبل افزایش یابد.
بهشتی افزود: دومین شاخصه آن ریشه کن کردن فقر و محرومیت بوده که یکی از شاخص های اساسی توسعه است.
وی با اشاره به نابرابری های موجود در جامعه به عنوان سومین شاخصه توسعه اجتماعی، بیان کرد: نابرابری سومین شاخصه توسعه اجتماعی بوده و در این خصوص نابرابری های موجود در همه ابعاد اجتماعی، سیاسی و منطقه ای باید تقلیل یابد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان این که توسعه در دنیا هدف جهانی نشده است، گفت: مفهوم توسعه در داخل کشور ها بیشتر دارای معنی بوده و از 224 کشور جهان تنها حدود 40 کشور به صورت توسعه یافته هستند.
وی با بیان این که نوع مدیریت جامعه در شاخص توسعه بسیار موثر است، گفت: کره شمالی و جنوبی در زبان، نژاد و جغرافیا مشترک بوده اما از نظر توسعه با یکدیگر به طور کامل تفاوت دارند و این نشان دهنده تاثیر نوع مدیریت جامعه در این موضوع است.
دبیر کانون محیط زیست دانشگاه تبریز نیز در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه محیط زیست در دانشگاه تبریز اظهار کرد: کاهش 27 درصدی مصرف آب در دانشگاه و ایجاد غرفه‌ای برای جمع آوری پسماند خشک از اقدامات شورای محیط زیست دانشگاه در سال های اخیر است.
آرش تقی پور زارعی با اشاره به مسئولیت نسل حاضر در قبال نسل آینده، بیان کرد: کانون محیط زیست دانشگاه تبریز دغدغه مند کشور و جامعه دانشگاهی بوده و باید به این نکته توجه کرد که ما زمین را از پدران خود به ارث نبرده بلکه از فرزندان خود به امانت گرفته‌ایم.
وی در پایان با اشاره به اقدامات این کانون در جهت فرهنگ سازی در دانشگاه در خصوص حفاظت از محیط زیست، اظهار کرد: پوسترهای متعددی در خوابگاه های دانشگاه تبریز در خصوص نحوه مصرف صحیح آب و حفاظت از محیط زیست نصب شده است و معتقدیم اگر بخواهیم در جامعه هدفی را دنبال کنیم باید این کار را از دانشگاه آغاز کرد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/142307/آب-مصرفی-دانشگاه-تبریز-را-می-توان-از-قنات-های-خود-دانشگاه-تامین-کرد
بستن   چاپ