پیام آذری
سالانه 125 میلیون مترمکعب آب پایدار به دریاچه ارومیه هدایت می شود
سه شنبه 24 ارديبهشت 1398 - 07:00:52
ایرنا - اجتماعی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - تبریز- مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌شرقی گفت: با اتمام و بهره‌برداری از پروژه مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهری تبریز و انتقال پساب حاصل از آن، سالانه بیش از 125 میلیون مترمکعب آب به پیکره دریاچه ارومیه هدایت خواهد شد.
خلیل ساعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: یکی از برنامه‌های اصلی دولت تدبیر و امید، توجه به موضوع احیای دریاچه ارومیه بوده و با تشکیل کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه برنامه‌ای در قالب 26 بند به تصویب رسید که تا به امروز بخشی از این برنامه محقق شده است.
وی افزود: در ادامه اجرای برنامه‌های تدوین ‌شده، یکی از راهکارهای اساسی احیای دریاچه ارومیه تأمین آب از محل منابع جدید و دائمی است که در این خصوص سه پروژه تصفیه ‌خانه‌های فاضلاب شهری تبریز و ارومیه و انتقال پساب حاصل به سمت پیکره و انتقال آب از رود زاب به دریاچه ارومیه مطرح‌شده است.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی اضافه کرد: پروژه‌های مطرح‌شده از اصلی ‌ترین منابع تأمین آب پایدار در مسیر احیای دریاچه است و با تحقق آن شاهد ورود یک منبع عظیم آبی پایدار و دائم به پیکره دریاچه ارومیه خواهیم بود که به وضعیت بارشی حوضه ارتباطی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در حال حاضر پروژه مدول دوم تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری تبریز بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در صورت اتمام و بهره‌برداری سالانه بیش از 125 میلیون مترمکعب آب به پیکره دریاچه ارومیه هدایت خواهد شد.
ساعی گفت: در کنار این موضوع با بهره‌برداری از پروژه طرح انتقال آب زاب به دریاچه سالانه 650 میلیون مترمکعب و با اتمام تصفیه‌خانه فاضلاب شهری ارومیه سالانه 55 میلیون مترمکعب آب به پیکره دریاچه ارومیه منتقل می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تأکیدات معاون اول محترم رئیس‌جمهور و رئیس محترم سازمان حفاظت محیط‌زیست بر اتمام این 3 پروژه امیدواریم تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد که در این صورت در کنار همه اقدامات فنی و فرهنگی شاهد ورود سالانه حدود 800 میلیون مترمکعب آب ثابت به پیکره دریاچه ارومیه خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، تراز دریاچه ارومیه از سال 1344 تا سال 1372 در حد فاصل یکهزار و 274 متر تا یکهزار و 278 متر متغییر بود، اما از این تاریخ به بعد روند کاهشی تراز دریاچه آغاز شد و تا سال 1393 کاهش متوسط سالانه 40 سانتی متر و در مجموع 8 متر از تراز دریاچه ارومیه به ثبت رسید.
پس از تصویب طرح نجات دریاچه ارومیه و با وجود تغییر نداشتن چشمگیر بارش های حوضه در چهار سال گذشته تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز احتمالی از روند گذشته با افزایش 90 سانتیمتری همراه شد که این نشان ‌دهنده توقف روند کاهشی و تثبیت وضعیت دریاچه است.
دریاچه ارومیه یکی از مهمترین و ارزشمندترین زیست‌ بوم‌های آبی در شمالغرب ایران است که 550 گونه گیاهی یک ‌ساله و چند ساله در ناحیه اکولوژیک دریاچه شناسایی شده است و پوشش گیاهی بیشتر این منطقه شامل گونه‌‌های شورپسند، خشکی ‌دوست و آبزی است.
این دریاچه به ‌دلیل برخورداری از ویژگی‌های طبیعی و اکولوژیکی منحصر به فرد از سال 1346 به عنوان پارک ملی و به همراه جزایر کبودان و قویون داغی جزو مناطق حفاظت شده اعلام شد.
دریاچه ارومیه در سال 1354 به عنوان سایت رامسر( تالاب بین ‌المللی) ثبت و در سال 1356 از سوی یونسکو جزو مناطق حفاظت ‌شده نیز اعلام شد.
حوضه آبریز این دریاچه با مساحت 51 هزار و 876 کیلومترمربع یکی از 6 حوضه آبریز اصلی کشور است.
6120/518

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/141958/سالانه-125-میلیون-مترمکعب-آب-پایدار-به-دریاچه-ارومیه-هدایت-می-شود
بستن   چاپ