پیام آذری
درک ماه مبارک؛ نعمتی بس قدر دانستنی
يکشنبه 22 ارديبهشت 1398 - 13:06:55
ایسنا - فرهنگی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - باران رحمت ماه مبارک رمضان با تمام انوار نورانی و امیدبخشش بار دیگر بر وجود تشنه ی مسلمانان باریدن گرفت و آمد تا زنگار بشوید از روح و جان خسته دلان و شکسته دلان. و صیقلی بخشد بر قلوب مسلمین تا دراین دریای بیکران لطف و رحمت الهی غسل عبادت و بندگی کنند و بر سر عهدی که با معشوق بسته اند، "قالوا بلی" ی دیگری از سر عشق و شوق گویند. چه عظیم نعمتِ قدر دانستنی! 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، بار دیگر ماه مبارک رمضان با همه ی زیبائی‌ها، برکات و نعمت‌های بهشتی اش به مومنان و شیفتگان دلسوخته اش نوید آمدن داد و مسلمانان کل جهان را بر سر سفره میهمانی پر فرّ و شکوه ذات باری تعالی فرا خواند تا عاشقان درگاهش پیشانی شکر نعمت درک این ماه عزیز را بر زمین سایند و لحظه لحظه ی نورانی این ایام را به جان نیوشند و از خوان نعمت آن رحمت لایزال توشه ای برچینند. 
ماه مبارک رمضان به جهت نزول قرآن کریم در آن و ویژگی های منحصری که دارد در میان ماه های سال قمری برترین است؛ قرآن کریم می فرماید: «ماه رمضان ماهی است که قرآن برای هدایت انسان ها در آن نازل شده است». 
پیامبر(ص) درباره ماه رمضان می فرماید: «ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورد، ماهی که نزد خدا از همه ماه ها برتر و روزهایش بر همه روزها و شب هایش بر همه شب ها و ساعاتش بر همه ساعات برتر است، ماهی است که شما در آن به میهمانی خدا دعوت شده و مورد لطف او قرار گرفته اید، نفس های شما در آن تسبیح و خوابتان در آن عبادت، عملتان در آن مقبول و دعایتان در آن مستجاب است، لذا بهترین ساعاتی است که خداوند به بندگانش نظر رحمت می کند». 
انسان افزون بر جنبه مادی و جسمی، دارای بُعد معنوی و روحی هم هست و هر کدام در رسیدن به کمال مطلوب خود، برنامه های ویژه را نیاز دارند، یکی از برنامه ها برای تقویت و رشد بُعد معنوی، تقوا و پرهیزگاری است؛ یعنی اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوی رشد و پرورش دهد و به طهارت و کمال مطلوب برسد، باید هوای نفس خود را مهار کند و موانع رشد را یکی پس از دیگری بر دارد و خود را سرگرم لذت ها و شهوات جسمی نکند. یکی از اعمالی که در این راستا مؤثر و مفید است روزه داری است، قرآن کریم می فرماید: «... ای افرادی که ایمان آورده اید! روزه بر شما نوشته شد، همان گونه که بر پیشینیان از شما نوشته شده، تا پرهیزگار شوید». 
ورود به ایام خاص، آداب خاص خود را نیز میطلبد که ائمه اطهار(علیهم السلام) نیز توصیه های بسیار مفیدی، برای آمادگی ورود به ماه مبارک رمضان، فرموده اند که توبه و استغفار، شکر نعمت درک ماه مبارک، مداومت بر اقامه نماز و خواندن قرآن کریم و دعاهای ورود به ماه مبارک رمضان، حلال نمودن دیگران، اصلاح غذا، غسل نمودن، شب زنده داری و تهجد ازجمله این اعمال است. 
همچنین خالی از لطف نیست که در این مجال توصیه هایی که عارف عالیقدر مرحوم آیت‌الله کشمیری(ره) برای بهره‌مندی بیشتر از ماه مبارک رمضان عنوان داشته اند، ذکر شود: 
آن انسان وارسته در این خصوص فرموده است: حتما دقایقی از ساعات رازآمیز روزه داری خود را به برترین عبادت اختصاص دهید و آن هم چیزی نیست جز «تفکر» باخود و خدای خود خلوت‌ کنید. خصوصاً به نوع رابطه حضرتش با خودتان بیندیشد، امید است ابوابی از معرفت به رویتان باز شود. 
یکی از مهمترین حالتهای بندگی خصوصا در رمضان المبارک حالتیست که توصیه مؤکد نبی مکرم(ص) است و آن «سجده طولانی» می باشد. فقط خدا و اولیاء الهی می دانند هنگام سجده عبودیت چه بارانی از ابر رحمت و چه برکاتی از عالم ربوبیت بر سرشما می بارد. حتماً در روز یک سجده طولانی داشته باشید. 
آغاز ماه رمضان حتماً نیت کنید که لله روزه بگیرید فقط لله. آداب روزه داری را تا آنجا که نشاط دارید انجام دهید. کمیت گرا نباشید کیفیت جو باشید. دنبال ختم آیات و ادعیه نباشید. درپی هضم آنها باشید. غذای اندک را خوب بجوید تا جزء جانتان شود. بزرگترین مشکل ما قشری نگری به دین و شریعت است. با خود فکر کنید آنقدر در سال های قبل با ولعِ زیاد خوانی اعمال انجام دادید به کجا رسیدید. 
حتی المقدور بر سفره خانه خود افطار کنید حتی در مساجد افطار نکنید. بگذارید برکت افطار و دعای مستجاب لحظه ی افطار به خانواده وخانه شما تعلق گیرد. در ضمن هنگام افطار دِلال کنید. 
دِلال چیست؟ در اول دعای افتتاح عرض می کنیم «مدلاً علیک»، دلال با کسر دال یعنی ناز کردن. هنگام افطار برای خدا ناز کنید چون برایش روزه‌گرفتین وحضرتش خوان کرم گسترده لقمه اول را نزدیک دهان ببرید اما نخورید و دعا کنید. یعنی به خدا عرض می کنید اگه حاجتم را بدهی افطار می کنم به این حالت دلال می گویند؛ معجزه می کند. 
رمز ماندگاری در ضیافت الهی رمضان کیمیای «حُسن خلق» است. با فرزندان، خویشان و دوستان خود با اکسیر حسن خلق و مهربانی برخورد‌ کنید. همیشه خصوصاً دراین ماه خوش برخورد باشید. لحظه عصبانیت وخشم شما همان لحظه اخراج شما از این مهمانی الهیست. 
کشتی رؤیایی رمضان سوار بر امواج دریای «اشک» به ساحل نجات می رسد. ازخدای سبحان در این ماه خصوصاً اسحار سحرآمیز آن اشک و گریه درخواست کنید. البته شرط سحرخیزی و اشک ‌ریزی، دلِ شکسته داشتن است. 
از ابتدای ماه رمضان باید هدف گذاری شما «لیله القدر» باشد که جانِ جان رمضان است. در این خصوص سخن زیاد است لیکن «مصلحت نیست که از پرده برون افتد راز». فقط سعی کنیم شب قدر در ما واقع شود نه درماه. 
این ماه، ماهِ «ربیع القرآن» ماست. در این بهار قرآنی هرروز یک آیه را انتخاب کنید و تا افطار به طور متناوب تلاوت و در پیرامون آن تدبر نمایید امید است دم دمای افطار آن آیه برای شما پرده از رخسار بردارد. 
بالامام تمام الصلاه والصیام. در سراسر ماه رمضان توجه شما به روزه دار حقیقی و انسان کامل یعنی وجود ذی جود حجه بن الحجج البالغه(عج) نمی بایست منقطع شود. روزه و نماز وبندگی شما از کانال آن حضرت به بارگاه باری تعالی بار می یابد. «تو ‌مگو ما را بدان شه بار نیست با کریمان کارها دشوار نیست» (سایت راسخون) 
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: ماه مبارک رمضان از نعمتهای بزرگ خداوند به مسلمانان است تا در این دریای مطهر زنگار گناه را از وجود زدوده و با محو کردن اشتباهات، خطاها و گناهانی که از آدمی سر زده است، ارتباط معنوی خود را با خدای تعالی بهبود بخشد. 
حجت الاسلام حسین تقی زاده، با بیان اینکه ماه مبارک رمضان بخاطر نزول قران در این ماه، برتر از دیگر ایام و ماه هاست، اضافه کرد: خدای عزوجل می‌فرماید: هر عمل فرزند آدم برای اوست غیر از روزه که آن برای من است و من پاداش آنرا می دهم؛ لذا بر مسلمانان است تا با ترک محرمات و انجام واجبات برای مستفیذ شدن از نعمات و فضایل بیکران این ماه تلاش و ممارست داشته باشند. 
وی با اشاره به منافع و برکات بسیار این ماه مبارک، گفت: ماه رمضان فرصتی مغتنم است تا انسان با خالق خود ارتباط بیشتری داشته و حٌسن آن بیفزاید. انس با قرآن، دعا کردن و حاجت خواستن، آسان ترک کردن گناهان، شور و اشتیاق بر احسان و تعاون، تبلور حس همدلی و همدردی با ضعفا و محرومین، انس بیشتر با مساجد و اقامه نماز جماعت، مبارزه با هوای نفسانی ازجمله فواید و برکاتی است که شامل انسان روزه دار می شود. 
وی ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع)، روزه را اسبابی برای آزمایش اخلاص مردم عنوان می‌کنند و می‌فرمایند: "خداوند روزه را برای آزمایش اخلاص مردم واجب فرموده است، که روزه در اخلاص عمل بسیار مؤثر است"، یعنی کسی که روزه می‏‌گیرد و تمامی روز را با همه امکان به‌ خوردنی‌ها و آشامیدنی‏‌هایی که در اختیار دارد، در عین حال امساک می‏‌نماید، جز اخلاص به پیشگاه حضرت حق مفهومی دیگر ندارد. 
گزارش از: سمیرا عباسی
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/141715/درک-ماه-مبارک؛-نعمتی-بس-قدر-دانستنی
بستن   چاپ