پیام آذری
عضو مجلس خبرگان:
خانواده ها از افطاری های پر زرق و برق پرهیز کنند
جمعه 20 ارديبهشت 1398 - 01:05:28
ایرنا - فرهنگی - آذربایجان غربی
پیام آذری - ارومیه- نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: خانواده ها از دادن افطاری های اشرافی و پر زرق و برق خودداری کنند.
آیت الله عسگر دیرباز روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افطاری های اشرافی مغایر با آموزه های دینی و سبک زندگی ائمه معصومین به ویژه نبی مکرم اسلام است.
وی با بیان اینکه افطاری دادن مورد تاکید پیامبر اسلام و ائمه معصومین است، گفت: پیامبر اسلام و امیرالمونین (ع) همواره با غذای ساده افطاری می کردند و مهمتر از همه در افطاری با طبقات فقیر جامعه همسفره می شدند بنابراین این سیره آنان باید الگوی جامعه اسلامی باشد.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: در شرایط کنونی وقتی بسیاری از خانواده ها به سختی گذاران زندگی می کنند، شایسته جامعه اسلامی نیست که سفره های افطاری با غذاهای متنوع پهن شود.
رئیس دانشگاه جامع قم افزود: افطاری های آنچنانی و اشرافی وحدت و همبستگی اجتماعی را بر هم می زند و موجب ایجاد فاصله بین اقشار مختلف مردم می شود و به عبارتی وحدت اجتماعی را خدشه دار می کند.
وی افزود: از سوی دیگر مردم و به ویژه جوانان با مشاهده افرادی که مذهبی هستند ولی میهمانی ها و افطاری های پر زرق و برق می دهند، رفتار آنان را برخلاف دین می دانند و نگاهشان به آنان تغییر می یابد.
آیت الله دیربازافزود: افطاری های اشرافی بازتاب منفی در جامعه دارد و به اسراف و تبذیر و ریخت و پاش های فراوان موجب می شود؛ در حالی که این اعمال برخلاف سیره ائمه معصومین است.
آیت الله دیرباز تاکید کرد: نکته مهم دیگری که باید مورد توجه خانواده ها باشد، این است که خانواده ها برای دعوت به افطاری باید طبقات محروم و پائین جامعه را در اولویت قرار دهند و سعی کنند میهمان افطاری هایشان تنها فامیل و آشنا نباشد.
وی اظهار داشت: همچنین در افطاری دادن توجه شود غذای افطاری از مال حلال بوده و از آمیخته شدن آن با مال حرام خودداری شود.
به گزارش ایرنا، یکی از توصیه‌های رهبر معظم انقلاب پیرامون ماه مبارک رمضان، گسترش سنت افطاری‌های ساده در مساجد و خیابان‌هاست؛ چنانکه در خطبه های نماز عید فطر سال 1392 فرموده اند: «افطاری باید ساده باشد نه مسرفانه، بعضی‌ها به بهانه‌ افطار، حرکات و عمل مسرفانه انجام می دهند و به جای اینکه در ماه رمضان وسیله‌ای بشوند برای نزدیکی روحی به فقرا و مستمندان با این عمل، با این حرکت، خود را در لذات جسمانی غرق می کنند. نمی خواهیم بگوئیم که اگر در افطار کسی غذای مطبوعی مصرف کرد این کار ممنوع است نه، در شرع اینها ممنوع نیست، اسراف ممنوع است، زیاده‌ روی ممنوع است و ریخت‌ و پاش فراوانی که گاهی در اینجور مجالس انجام می گیرد ممنوع است».
براساس این گزارش در سال های اخیر افطاری های اشرافی توسط طبقات مرفه و در رستوران ها و هتل های مجلل برپا می شود چنانکه سالن ها و غذاهای ویژه با ارقام نجومی برای این افطاری ها در نظر گرفته می شود.
در حالی که فلسفه اصلی ماه مبارک رمضان درک و فهم زندگی طبقات پایین جامعه و رسیدگی به فقرا و صله رحم است.
8135/3072

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/141423/خانواده-ها-از-افطاری-های-پر-زرق-و-برق-پرهیز-کنند
بستن   چاپ