پیام آذری
شناساندن هویت فرهنگی مراغه نیازمند برنامه ریزی جامع و کارشناسی شده است
دوشنبه 16 ارديبهشت 1398 - 19:56:47
ایرنا - فرهنگی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - مراغه - نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت و جایگاه روز مراغه در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی منطقه گفت: شناساندن هویت فرهنگی و تاریخی این شهر، نیازمند برنامه ریزی جامع و کارشناسی شده در این زمینه است.
علی جلیلی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: مراغه به عنوان گنجینه ای از دوره های مختلف تاریخی از جمله دوره ایلخانی و با برخوردرای از صدها اثر فاخر تاریخی از جمله رصدخانه و موزه تخصصی، از ظرفیت های بسیار بالای فرهنگی و تاریخی برخوردار است.
وی ادامه داد: 16 اردیبهشت به عنوان سالروز بسته شدن زیج ایلخانی و تاسیس رصدخانه تاریخی مراغه به عنوان روز مراغه نامگذاری شده و فرصت مغتنمی برای هویت شناسی و هویت بخشی به دروازه تمدن آذربایجان و ایران زمین بوده که متاسفانه مورد غفلت واقع شده است.
جلیلی اضافه کرد: برنامه ریزی مدون و مناسب برای برگزاری هرچه باشکوه و مناسب تر روز مراغه به عنوان نماد این فرهنگ شهر تاریخی، با همراهی و همدلی نهادهای فرهنگی و متولی امر ممکن خواهد بود.
وی گفت: وجود موزه تخصصی ایلخانی و آثار آن دوران و دوران پیش و پس از آن، می تواند زمینه مساعدی برای گردشگران خارجی از جمله جنوب شرق آسیا و اروپا را فراهم سازد که این امر نیز مستلزم توسعه زیرساخت های فرهنگی این شهرستان است.
وی افزود: لازمه تحقق توسعه فرهنگی و برگزاری مناسب و جامع تر روز مراغه، ایجاد و تشکیل بنیاد مراغه است تا به واسطه ایجاد آن بتوان از بودجه های ملی مصوب در راه برگزاری این رویداد فرهنگی بهره گرفت.
وی با بیان اینکه بنیاد مراغه برای شناساندن هویت تاریخی آن تشکیل می شود ادامه داد: تشکیل بنیاد مراغه می تواند راهگشای توسعه ارتباطات بین المللی در زمینه فرهنگ، تاریخ و علوم در این شهر تاریخی باشد که با حضور و مشارکت نهادهای فرهنگی ممکن می شود.
جلیلی اضافه کرد: برای این منظور، مقدمات تشکیل اولیه و صدور مجوز بنیاد مراغه با رایزنی با نهادهای فرهنگی و علمی کشور در حال انجام بوده و به زودی نهایی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، 16 اردیبهشت سالروز بسته شدن زیج الخانی و رصدخانه مراغه توسط خواجه نصرالدین طوسی، از سوی شورای فرهنگ عمومی شهرستان و استان به عنوان روز مراغه نامگذاری شده است.
همزمان شدن این روز با آغاز ماه رمضان در سالجاری، موجب شد تا برنامه های گرامیداشت این روز 14 اردیبهشت ماه برگزار شود.
با وجود انتخاب این روز به عنوان روز مراغه و سپری شدن 3 سال از آن، ویژه برنامه های اجراشده در سال های گذشته غنای چندانی نداشته و متناسب با فرهنگ و تاریخ مراغه نبوده و بازخورد استانی و ملی نداشته است.
شهر مراغه به عنوان بزرگترین شهر آذربایجان شرقی بعد از تبریز حدود 180 هزار نفر جمعیت دارد این شهر در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی و 607 کیلومتری تهران قرار دارد و در ابتدای دوران فرمانروایی ایلخانان مغول، پایتخت این سلسله بوده است.
3077/7487

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/140897/شناساندن-هویت-فرهنگی-مراغه-نیازمند-برنامه-ریزی-جامع-و-کارشناسی-شده-است
بستن   چاپ