پیام آذری
راهبرد مدیران آذربایجان غربی برای «رونق تولید»
دوشنبه 9 اردیبهشت 1398 - 11:18:41 AM
ایرنا
پیام آذری- «باید همه تلاش کنند تولید در کشور رونق پیدا کند؛ از اوّل سال تا آخر سال ان‌شاءاللّه این معنا به صورت چشمگیر در کشور محسوس باشد؛ اگر این [طور] شد، امیدواریم که حلّ مشکل اقتصادی راه بیافتد».
این جملات مربوط به بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی امسال است که در خصوص شعار سال و اهمیت تولید بیان فرموده اند؛ این فرمایشات برای همه مردم لازم الاجراست و خواهد بود.
طی یک ماه گذشته از سال نیز بسیاری از بخش های اقتصادی در آذربایجان غربی برنامه ریزی های اولیه را برای تحقق شعار سال انجام داده اند تا گام های نخست برای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در سریع ترین زمان ممکن برداشته شود.
استاندار آذربایجان غربی نیز در پیام نوروزی خود به جهاد اقتصادی در سطح استان تاکید و لزوم توجه ویژه مسوولان نسبت به بحث رونق تولید و صادرات محصولات تولیدی استان را بیان کرد.
«محمدمهدی شهریاری» معتقد است که توسعه سرمایه گذاری خارجی با توجه به ارتباطات بین المللی مناسب و همراهی سرمایه گذارانی از چین تا آلمان از جمله مهمترین رویکردهای بخش اقتصادی استان در سال جاری به شمار می رود.
وی اضافه کرد: در سال گذشته با وجود شرایط کشور و مشکلات اقتصادی که استان ما نیز تحت تاثیر آنها بود، اتقاق های قابل توجهی با همراهی مردم و تلاش مسوولان در آذربایجان غربی رقم خورد و بسیاری از شاخص های استان از متوسط کشوری فراتر رفت.
وی ادامه داد: بر اساس داده های اقتصادی موجود و برنامه های مربوط به هر شهرستان، در سال جاری شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر مناطق مختلف استان خواهیم بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی هم در این خصوص با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در راستای اجرای طرح های مربوط به «رونق تولید» گفت: در سال جاری علاوه بر طرح های مستمر در حال انجام، ابر طرح هایی را در حوزه های مختلف تمهید می کنیم تا با اجرای آنها زمینه توسعه سرمایه گذاری و اشتغال در استان فراهم شود.
رضا حسینی افزود: این طرح های بزرگ در بخش های مختلف اقتصادی، صنعت، کشاورزی، شهرک های صنعتی، گردشگری و بخش های زیربنایی طراحی می شود تا با اجرای آنها، گام های بلندتری در راستای توسعه و رونق تولید برداشته شود.
وی با قدردانی از حمایت های استاندار آذربایجان غربی در اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی و رونق تولید در استان اضافه کرد: امسال توسعه تجارت فرامرزی و بازاریابی های بین المللی و برگزاری همایش های مختلف فرصت های سرمایه گذاری برای رونق واحدهای نیمه تمام و راکد را در دستور کار قرار دادیم.
وی بیان کرد: احیای واحدهای راکد و نیمه فعال و اجرای طرح های زیربنایی نیمه تمام از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه دستگاه های اجرایی مرتبط باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی بررسی کارشناسی دقیق و تصمیم گیری بر اساس مطالعات کارشناسی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: احیا، تغییر ساختار اجرایی یا تولیدی و جلب سرمایه گذاری سه اولویت اصلی در حوزه رونق تولید در آذربایجان غربی است.
حسینی ادامه داد: همه دستگاه های اجرایی باید تمام توان خود را در راستای تحقق شعار امسال، ایجاد اشتغال و درآمدزایی و همچنین توسعه منطقه به کار گیرند.
وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی به لحاظ دارا بودن پتانسیل بالا در ایجاد ارزش افزوده تولید محصولات کشاورزی می تواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال مولد و تامین ارز خارجی برای استان داشته باشد، گفت: جذب سرمایه گذاری و ارائه مشوق های لازم برای توسعه طرح های بزرگ مقیاس کشاورزی در استان در اولویت کاری است.
وی افزود: ارتباط بین المللی مطلوب بین بخش خصوصی و تولید کنندگان با کشورهای خارجی برای شناسایی بازارهای هدف صادراتی ایجاد نشده و در این خصوص برنامه ریزی لازم مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه حمایت از بخش خصوصی، رونق تولید و توسعه صادرات در همه بخش ها را به دنبال دارد، بیان کرد: برای رسیدن به اهداف اقتصادی، تقویت تشکل ها و استفاده از ظرفیت فارع التحصیلان بخش های مختلف اقتصادی به ویژه حوزه کشاورزی ضرورت دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در تشریح برنامه های عملیاتی این سازمان برای تحقق شعار سال گفت: برنامه ریزی های علمی و اجرایی با کار تیمی و گروهی برای تحقق پیشران های توسعه در دستور کار این نهاد اقتصادی قرار دارد.
رسول جلیلی افزود: فعالیت کارگروه تحقیق و توسعه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی برای شناسایی موانع تولید و ارائه راهکارهای عملی برای توسعه پایدار کشاورزی آغاز شده است.
وی اضافه کرد: توسعه کشت های گلخانه ای، سیستم های نوین آبیاری تحت فشار، توسعه دامداری های بزرگ مقیاس و توسعه کشاورزی قراردادی به عنوان راهکار کلیدی توسعه در بخش کشاورزی نیز در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی برای تحقق شعار رونق تولید در این بخش قرار دارد.
وی بیان کرد: استفاده از پژوهش تحقیق و تجربیات کشورهای همسایه نیز برای رسیدن به این هدف ضروری است که گام های اساسی با همکاری کشورهای همسایه طی هفته های آینده در این خصوص برداشته می شود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اجرای 12 برنامه ویژه در راستای رونق تولید در این بخش گفت: بهبود محیط سرمایه گذاری و فضای کسب و کار، توسعه، تقویت و ارتقای توان رقابتی بنگاه های تولیدی، ارتقای بهره وری عوامل تولید، پشتیبانی از تولید کالا و خدمات مبتنی بر فناوری با ارزش افزوده بالا و پشتیبانی و حمایت از تولیدات داخلی از جمله این برنامه هاست.
محمد دهقان افزود: ارتقای سطح فناوری و توسعه نوآوری در فعالیت های اولویت دار، حصول اطمینان از تامین و توزیع مناسب کالاها و خدمات و تسهیل نوین سازی جریان کالا و خدمات، توسعه صادرات غیرنفتی، افزایش حمایت از سرمایه گذاری در ایجاد و توسعه زیرساخت های تولیدی، توسعه اشتغال، تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی و توسعه تجارت الکترونیک از دیگر برنامه های عملیاتی برای رونق تولید است.
وی از تخصیص نزدیک به هفت هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح های مبتنی بر رونق تولید در صنایع آذربایجان غربی خبر داد و اضافه کرد: اتمام طرح های نیمه تمام صنعتی، نوسازی واحدهای تولیدی و تامین سرمایه در گردش واحدهای مشکل دار از جمله مهمترین زمینه های هزینه کرد این اعتبار به شمار می روند.
وی بیان کرد: با اجرای این طرح ها بیش از هشت هزار نفر صاحب شغل شده یا اشتغال آنان تثبیت خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و استاندار آذربایجان غربی نیز در اکثر سخنرانی های هفته های اخیر، بر توجه به شعار سال و تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب تاکید کرده اند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در این خصوص گفت: تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبری در رونق بخشیدن به تولید، راهکار اصلی مقابله با تحریم دشمنان ایران اسلامی است.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی افزود: ملت ایران با تدبیر رهبر معظم انقلاب از فرصت تحریم ها استفاده و با توجه ویژه به ظرفیت های داخلی و رونق تولید در کشور تمامی نقشه های دشمنان را نقش برآب خواهد کرد.
وی با اشاره به ظرفیت های بالقوه آذربایجان غربی از مقام عالی استان، مدیران، مسوولان، مدیران بانک ها و مؤسسات مالی خواست تا با همت و تلاش جمعی مشکلات تولیدی ها در استان را حل کرده و زمینه تولید و اشتغال را فراهم کنند.
به گزارش ایرنا، اجرای مقدمات رونق تولید در هفته های اولیه سال، بهترین و موثرترین گام برای 11 ماه آینده است که برنامه ریزی های لازم نیز با کار کارشناسی در این خصوص انجام شده است.
امید می رود که این برنامه ریزی ها با همراهی بخش های دولتی و خصوصی در 11 ماه باقی مانده از سال جامه عمل بپوشد تا زمینه تحقق شعار سال در روزهای آخر سال 1398 فراهم شود.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/139849/راهبرد-مدیران-آذربایجان-غربی-برای-«رونق-تولید»
بستن   چاپ