پیام آذری
میدان چایی تبریز، مسیلی اطمینان بخش در مواقع بحران
شنبه 10 فروردین 1398 - 12:05:28 PM
ایرنا
پیام آذری- این مسیل در سال 1313 توسط حسینقلی جلیلی معروف به ارفع‌ الملک جلیلی و تنها چند روز پس از سیل ویرانگر تبریز به طول 12 کیلومتر از شرق به غرب تبریز ساخته شد تا این شهر تاریخی برای همیشه مقابل باران های سیل آسا و تهدید سیل در امان باشد.
بعدها و در طول تاریخ 85 ساله این مسیل و توسط شهرداران مختلف طول این مسیل به 25 کیلومتر از مبداء ورودی شهر در سمت شرق تا خروجی شهر در سمت غرب افزایش یافت.
با توجه به تغییرات آب و هوایی سال جدید و بارش های سیل آسا در اقصی نقاط کشور، وجود چنین ابنیه ها و مسیل ها در شهرهای مختلف می تواند جلوی خسارت های احتمالی جانی و مالی را بگیرد که این امر 85 سال قبل توسط تبریزی ها به منصه ظهور رسیده و هم اکنون مردم و مسئولان این کلان شهر با درصد بالایی از اطمینان به پیشواز بارش های شدید روزهای آینده می روند.
اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی که با صدور اطلاعیه جوی هشدارهای جدی برای وقوع سیل در این استان و تبریز داد، یادآور شده است: سامانه بارشی قوی و فعالی از امروز /شنبه / دهم فروردین ماه جاری به این استان نفوذ کرده و موجب ابرناکی و بارش های پراکنده به ویژه در نواحی جنوبی استان می شود و فعالیت اصلی سامانه روزهای یکشنبه و دوشنبه بوده و با شدت کمتر در روز سه شنبه (روز طبیعت) تداوم خواهد داشت.
بر این اساس با توجه به شدت بارش ها، آب گرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه های فصلی پیش بینی شده است که لزوم اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از حوادث و خسارات احتمالی اجتناب ناپذیر می باشد.
در همین ارتباط مناطق مختلف شهرداری تبریز از هفته قبل اقدام به لایروبی و مسیرگشایی مسیل های موجود در سطح شهر و به ویژه میدان چایی کرده است که امید است با این اقدامات پیشگیرانه در صورت وقوع سیل کمترین آسیب متوجه مردم و تاسیسات شهری شود.
معاون خدمات شهری و اجرایی شهردار تبریز با تاکید بر اینکه این مجموعه از مدت ها قبل برای مسیل گشایی ها وارد عمل شده است، گفت: طرح ویژه لایروبی تمامی کانال‌ها و مسیل ‌های شهر تبریز برای جلوگیری از بروز آب گرفتگی معابر و وقوع سیلاب صورت می گیرد.
محمدرضا قربانیان اظهار داشت: در این طرح تمامی کانال‌ ها و مسیل‌ های شهر تبریز به منظور جلوگیری از بروز آب گرفتگی و سیلاب لایروبی، خاکبرداری و ساماندهی می شود.
وی ادامه داد: در این راستا عملیات گسترده خاک برداری و لایروبی در 10 نقطه از شهر تبریز از اوایل اسفندماه 97 و در قالب طرح استقبال از بهار آغاز شده و هم اکنون نیز در حال انجام است که محور اصلی این طرح ها متوجه میدان چایی ( مهرانه رود) است.
قربانیان افزود: برای وقوع سیلاب همواره باید آماده بود و با تاکید شهردار تبریز برای لایروبی مسیل های شهر نیروهای خدمات شهری با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات در حال خاکبرداری و لایروبی کانال ها و مسیل های شهر بوده و هم اکنون تعداد 10 اکیپ در شمال، جنوب، شرق و غرب تبریز در حال خاک برداری، پاکسازی و لایروبی مسیل ها هستند.
به گفته وی تعداد 160 دستگاه کمپرسوری و لودر در حال فعالیت در میدان چایی و سایر مسیل های شهر است تا سیل وارد شهر نشود.
معاون خدمات شهری شهرداری منطقه 4 تبریز نیز که یکی از مناطق آسیب پذیر شهر است، گفت: با شدت ‌گرفتن بارش‌ ها و پیش بینی هواشناسی برای روزهای آینده، تجهیزات مکانیزه منطقه در زیرگذر 5 مرداد و بلوار منجم فعال شده و عملیات تخلیه آب‌ های انباشته را آغاز کرده ‌ایم.
احد یعقوبی با اشاره به مشکل جمع‌ شدن آب‌ های سطحی در این تقاطع غیرهمسطح، یادآور شد: پمپ‌ مورد استفاده در شبکه این میدان از تدابیر مهم منطقه 4 شهرداری در برنامه‌های خدماتی ‌بوده‌ و از نظر سرعت تخلیه عملکرد مطلوبی دارد.
شهردار منطقه 9 هم که در قسمت شرق تبریز واقع شده و به عنوان سرمنشاء سیلاب ها نقش مهمی در کاهش آسیب ها دارد، گفت: کانال دفع سیل و آب های سطحی خاوران به طول سه کیلومتر در حال اجرا است و هیچ خطر سیلی این شهرک را تهدید نمی کند.
بهرام نسیانی با بیان اینکه موضوع آینده نگری در خصوص مقابله با حوادث طبیعی از جمله سیل و دفع آب های سطحی از سال ها پیش در شهرک خاوران پیش بینی شده، و هم اکنون در حال اجراست، هدایت آب های روان به میدان چایی را از جمله اقدامات این شهرداری بیان کرد.
شهرداری منطقه 6 تبریز نیز که در بخش غربی و پایین دست این شهر واقع است، از دو هفته قبل پاک سازی و لایروبی کانال های منطقه را در دستور کار قار داده و عوامل آن در حالت آماده باش 24ساعته برای بارش های آتی به سر می برند.
سامان احمدزاده اظهار داشت: شهرداری منطقه 6 از لحاظ جغرافیایی در پایین دست کلان شهر تبریز واقع شده است و تمامی آب های سطحی شهر از این منطقه عبور می کند که هدایت درست و منطقی این آب ها لزوم اجرای طرح های پیشگیرانه را اجتناب ناپذیر کرده است.
و گفت: ما در آماده باش کامل هستیم تا در بارش های آتی مشکلی برای همشهریان عزیز جهت عبور و مرور وسایل نقلیه پیش نیاید.
فرماندار شهرستان تبریز نیز با تاکید بر اینکه هشدارهای اداره کل هواشناسی باید از سوی تمام مردم و مسئولان جدی گرفته شود، از ایجاد هماهنگی و تعامل نزدیک با شهرداران و سایر دستگاه های اجرایی برای مقابله با سیل احتمالی در این شهر خبر داد.
بهروز مهدوی با اشاره به بازدیدهای مکرر خود از محلات آسیب پذیر و در معرض سیل تبریز، افزود: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته از شرایط جوی کشور در روزهای آینده باید تمهیدات لازم از سوی تمامی دستگاه های اجرایی اتخاذ و اقدامات پیشگیرانه در این خصوص سریعا` انجام شود.
وی اظهار داشت: بر اساس هماهنگی صورت گرفته با آموزش و پرورش و به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی شهروندان در معرض سیل محله شهید بهشتی تا روز 13 فروردین در مدارس منطقه اسکان داده می شوند.
مهدوی از مردم تبریز درخواست کرد به منظور تسریع در عملیات عمرانی و بازسازی منازل آسیب دیده همکاری لازم را با مسئولین و نهادهای مربوطه داشته باشند.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری های مناطق مختلف تبریز در ساماندهی میدان چایی، یادآور شد: بدون تردید خاک برداری و مسیل گشایی این مسیل تاریخی می تواند سدی محکم و قابل اطمینان برای سیلاب های ویران گر باشد که تاکنون نیز فعالیت های بسیار چشم گیری در این زمینه به انجام رسیده است.
فرماندار شهرستان تبریز اضافه کرد: میدان چایی (مهرانه روز) در طول تاریخ مقابل باران های سیل آسا نقش مهم و بارزی ایفا کرده است و در جریان بارش های اخیر نیز تاکنون این نقش به وضوح مشاهده شده است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/134800/میدان-چایی-تبریز،-مسیلی-اطمینان-بخش-در-مواقع-بحران
بستن   چاپ