پیام آذری
از بی کرانه های صخره ای کندوان تا کرانه های داکوتا و کاپادوک
شنبه 10 فروردین 1398 - 12:03:06 PM
ایرنا
پیام آذری- روستای صخره ای کندوان از جمله مناطق گردشگری خوش آب و هوا و شگفت جهان است که مناظر نادر، بدیع و زیبای آن چشم هر بیننده ای را نوازش می دهد و آدمی را به تحیر وا می دارد اما مهمترین وجه تمایز این اثر نادر طبیعی و تاریخی قابل اقامت بودن آن بوده طوری که اکنون جریان زندگی روستایی و صخره ای در این روستا برقرار است.
کندوان روستایی تاریخی با خانه های صخره ای و مردمی بی آلایش و مهمان نواز بوده که سالانه پذیرای بیش از یک میلیون نفر گردشگر داخلی و خارجی است.
این روستا در 62 کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار گرفته و به سبب ویژگی معماری صخره ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اما بیش از هفت سال است که در نوبت ثبت جهانی شدن یونسکو قرار دارد.
خانه های این روستا که از دل صخره های کله قندی و کندویی شکل دامنه کوه سهند کنده شده است، نماد سختکوشی مردم است که با دست های خود خانه ها را ساخته اند.
به عقیده محققان قدمت وجود این صخره ها که به کران (Karaan) نیز معروف است به هفت هزار سال پیش و قدمت زندگی در آن نیز به یکهزار و 500 سال پیش می رسد.
هر یک از این کران ها که برخی تا پنج طبقه ارتفاع دارد، متعلق به اهالی آن است و ساکنان این کران ها تلاش کرده اند تمام اجزای خانه را از این صخره ها بسازند، حتی دامداران این روستا حفره های را نیز برای نگهداری احشام خود ایجاد کرده اند که همچنان از آنها برای نگهداری دام و طیور استفاده می شود.
در دل این صخره های بلند که ارتفاع بعضی از آنها به 40 متر می رسد، طبقات اول به آغل، میانی مسکونی و طبقه آخر نیز به انبار اختصاص داده شده که به خانه های صخره های آپارتمانی نیز مشهور است.
روستای کندوان دارای مسجد، حمام، مدرسه و آسیاب بوده و کران مسجد بزرگ ترین کران این روستا است.
به گفته ساکنین این کران ها، وضع خانه هایشان و جنس صخره ها به گونه ای است که در فصل زمستان خانه را گرم و در فصل تابستان نیز خانه را خنک نگه می دارد و این موضوع یکی دیگر از شگفتی های این روستای تاریخی به شمار می رود.
روستای تاریخی و طبیعی کندوان به عنوان قطب گردشگری درکشور مرکزیت چندین مرکز گردشگری دیگر ازجمله روستای تاریخی حیله ور، مراتع توریستی ارشدچمن، کوه سلطان، دامنه های سرسبز شمالی کوه سهند و طبیعت زیبای اسکو را دارد.
علاوه بر این جذابیت ها، آب معدنی گوارای کندوان که از دل یکی از تپه های این روستا می جوشد، از شهرت فراوانی برخوردار است و گفته می شود خاصیت درمانی بسیار بالایی دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در خصوص میزان استقبال گردشگران و میهمانان نوروزی از روستای کندوان اظهار داشت: از 25 اسفند تا 9 فروردین 1398 حدود 40 هزار نفر از این روستا دیدن کردند که البته به علت شرایط آب و هوایی کشور آمار مناسبی است.
مرتضی آبدار گفت: روستای تاریخی کندوان که از روستاهای هدف گردشگری استان به شمار می رود، به علت معماری خاص خود، شهرت جهانی داشته و به همین سبب به یکی از مقاصد پربازدید گردشگری آذربایجان شرقی تبدیل شده است.
وی افزود: روستای تاریخی کندوان یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان اسکو است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، این روستا علاوه بر اهمیت ملی به سبب معماری خاص خود در میان سه روستای صخره ای جهان قرار گرفته و شهرتی جهانی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ، وجود آب معدنی گوارا، خانه‌های منحصر به فرد و کله قندی در میان صخره ها، آب و هوای مطبوع، صنایع دستی، لبنیات و عسل را از جاذبه های گردشگری کندوان عنوان کرد.
وی هتل صخره ای کندوان و 27 اقامتگاه بوم گردی را از دیگر جذابیت های کندوان برای گردشگران دانست که در نوروز امسال به طور ویژه آماده پذیرایی از گردشگران در فضایی سنتی می باشد.
آبدار همراهی مردم ساکن در این روستا برای تسهیل حضور گردشگران را از عوامل موثر در جذب، ماندگاری و سفر گردشگران داخلی و خارجی دانست و گفت: با اقدامات فرهنگی و تبلیغی اداره کل استان، فرهنگ گردشگرپذیری و مهمان نوازی به خوبی در این روستای شگفت انگیز نهادینه شده و زمینه مناسبی جهت تجربه زندگی روستایی را برای گردشگران فراهم ساخته است.
روستای تاریخی و زیبای کندوان در 62 کیلومتری کلانشهر تبریز و 22 کیلومتری شهرستان اسکو، در دامنه شمالی (ارشد داغی) و قسمت غربی توده آتشفشانی سهند، قرار دارد و مراتع سرسبزش عشایر زیادی را به سمت جذب می کند و حدود 200 خانواده در این روستا زندگی می کنند و آثار متعدد قبل از اسلام و بعد از اسلام در آن وجود دارد.
روستای کندوان پانزدهم اردیبهشت ماه سال 1376 به شماره 1857 در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است ولی هنوز در انتظار ثبت جهانی شدن است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/134799/از-بی-کرانه-های-صخره-ای-کندوان-تا-کرانه-های-داکوتا-و-کاپادوک
بستن   چاپ