پیام آذری
بیانیه گام دوم انقلاب از نگاه دانشگاهیان
شنبه 25 اسفند 1397 - 12:00:02
پیام آذری - به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، نشست تخصصی "گام دوم انقلاب" با حضور روسا ومعاونان برخی دانشگاه‌ها و صاحب‌نظران دانشگاهی استان برگزار شد. 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، رییس سازمان جهاددانشگاهی استان در ابتدای این نشست تخصصی با بیان این‌که 40 سال پر فراز و نشیب را با موفقت سپری کردیم، گفت: در گام اول انقلاب با مکر و حیله دشمن جنگ بر ما تحمیل شد تا انقلاب در نطفه خفه شود اما درایت رهبران تهدید را برایمان یک فرصت کرد و امروز به پیشرفت‌های بسیاری رسیده‌ایم. 
لزوم طراحی "مدل ارزیابی خروجی نشست‌های بیانیه گام دوم انقلاب "
جعفر محسنی با بیان این‌که دشمنان با توطئه‌های مختلفی از جمله "ترور، جنگ‌های قومیتی و..." تلاش کردند تا انقلاب را از مسیر اصلی خود منحرف کنند، افزود: تا امروز سربلندانه پیش رفته و به پیشرفت‌های بسیاری رسیده‌ایم. امروز نیز دشمنان سعی می‌کنند پیشرفت‌ها را نادیده گرفته و مشکلات را برجسته کنند. 

وی با بیان این‌که در گام دوم انقلاب با جنگ دیگری روبه رو هستیم و باید در این رابطه نیز با اتکا به منویات رهبری و راهبردهای معظم له مسیر را مجاهدانه طی کنیم، تاکید کرد: باید با حمایت نسل جوان بتوانیم گام‌های مهمی در این رابطه برداریم و نقش دانشگاه‌ها در این خصوص بسیار برجسته است. 
وی در ادامه بر عملیاتی شدن راهبردهای بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کرد و گفت: همه ما در این رابطه وظیفه داریم و این نشست‌ها باید هدفمند برگزار شده و تکرار مکررات نشود. 
محسنی با تاکید بر این‌که بخش عمده جوانان جامعه تحت آموزش بوده و در دانشگاه‌ها هستند، افزود: باید انتظارت از اقشار مختلف جامعه و دانشجویان در بیانیه گام دوم انقلاب تبیین شود. 
وی در خاتمه بر طراحی مدل ارزیابی خروجی نشست‌ها در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کرد. 

"نیروسازی و کادرسازی" اصلی‌ترین وظیفه دانشگاه در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب است
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های استان در این نشست تخصصی اظهار کرد: بیانیه گام دوم انقلاب با اینکه محوریت‌های مختلف دارد، اما محور مرکزی آن "انقلاب جوان و جوانان انقلابی" است. 
حجت‌الاسلام علی خدیوی با بیان این‌که در بیانیه گام دوم انقلاب تصریح می‌شود که انقلاب نه پیر شده و نه به انتها رسیده و نه از آرمان‌هایش دست کشیده است، بلکه پا در گام دوم حیات خود گذارده است، گفت: در بیانیه گام دوم تاکید می‌شود که انقلاب اسلامی ایران جوان است و راه نرفته‌ی بسیاری پیش‌روی خود دارد. 
وی بحث "جوانان انقلاب" را دومین نکته برجسته‌ی این بیانیه دانست و گفت: خطاب مقام معظم رهبری به جوانان در بیانیه، بدین جهت است که رسالت‌های انقلاب اسلامی به جوانان نسل امروزی منتقل می‌شود تا این رسالت‌ها را پیگیری کنند. 
وی با بیان این‌که جوانان امروز صاحبان انقلاب هستند، افزود: جوانان، اصلی‌ترین مهره های انقلاب هستند و باید به این قشر جهت توانمند شدن و نقش‌آفرینی در جامعه کمک کنیم. 
خدیوی در بخش دوم این نشست تخصصی نیز گفت: ظرفیت تمدن سازی یکی از شاخص‌های مهم در گام دوم انقلاب است که در بیانیه گام دوم بدین ظرفیت‌ها اشاره شده است. 
وی وجود جوانان توانمند و انقلابی را لازمه دیگری برای گام دوم انقلاب دانست و افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب این موضوع را بسیار خوب تبیین کرده‌اند. 
وی با بیان این‌که مسئله کارآمدی انقلاب لازمه بعدی برای گام دوم انقلاب است، افزود: در این رابطه نیز مقام معظم رهبری در بیانیه خود به خوبی وضعیت کارآمدی را تشریح کرده و با دفاع قاطعانه از دستاوردهای انقلاب، نقشه راهی برای گام دوم انقلاب ترسیم کرده‌اند. 
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های استان با اشاره به وظایف دانشگاه‌ها در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: بخشی از این رهنمودها بطور مستقیم با دانشگاه مرتبط است، همچون بحث تزبیت جوانان؛ چرا که جوانان در دانشگاه تربیت می‌شوند. 
وی با بیان این‌که نیروسازی و کادرسازی اصلی‌ترین وظیفه دانشگاه نسبت به گام دوم انقلاب است، افزود: برای عمل به بیانیه گام دوم انقلاب، باید توانمندی جوانان را باور کرده و سرنوشت جامعه را به دست نیروی جوان بسپاریم؛ پیشکسوتان نیز تجربیات خود را در اختیار جوانان قرار دهند. البته این موضوع به فرهنگ‌سازی جدی نیاز دارد. 
زمینه جذب نیروی جوان و نخبه در دانشگاه‌ها فراهم شود

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان نیز در این نشست تخصصی با بیان این‌که بیانیه گام دوم انقلاب پاسخ علمی و قاطعانه‌ای بود به آنانی که انقلاب اسلامی ایران را تمام شده می‌دیدند. 
عزیز جوانپور با بیان این‌که مقام معظم رهبری همواره در صحبت‌هایشان و تعیین شعار سال در راستای گفتمان سازی تلاش می‌کنند، گفت: امروز پیشرفت علم و فناوری مدیون گفتمان‌سازی مقام معظم رهبری است، چراکه ایشان جلسات مختلفی با جوان و دانشجویان برگزار کرده و چرخ فناوری و علم را در مسیر پیشرفت قرار داده‌اند. 
وی با بیان این‌که دانشگاهیان اگر نتوانند در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب گفتمان‌سازی کنند، مقصر هستند، افزود: وظیفه دانشگاهیان گفتمان‌سازی بیانیه گام دوم انقلاب است. 
جوانپور با تاکید بر این‌که مقام معظم رهبری در تعیین شعارهای سال، دادن هشدار در مورد چالش‌های پیش‌روی جامعه و... بسیار عالمانه عمل کرده و ملزومات جامعه را بسیار خوب تشخیص می‌دهند، گفت: باید آسیب شناسی شود که چرا ما در پیش بردن و عملیاتی کردن این توصیه‌ها ضعف داریم. 
وی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر توانمندی‌های قشر جوان بسیار تاکید کرده‌اند، افزود: دانشگاه‌ها باید جوان در تراز انقلاب تربیت کنند، چرا که آینده این کشور در دست جوانان است. 
وی با بیان این‌که جوانان این کشور روزی جنگ تحمیلی را اداره کردند و امروز مدافعان حرم بوده و در جبهه مقاومت اسلامی مقابل دشمن می‌ایستند، گفت: باید به جوانان و توانمندی‌هایشان اعتماد کنیم؛ تاکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب نیز "اعتماد کردن به جوانان و نقش‌آفرینی توسط قشر جوان" است. 
جوانپور در بخش دوم این نشست تخصصی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به گذشته توجه کرده، ضعف‌ها را استخراج کرده‌اند‌ و همچنین برای آینده مسیر روشنی را ترسیم کرده‌اند، افزود: در گام دوم انقلاب نیاز است که آموزش را متحول کنیم، چرا که آموزش‌های فعلی آنگونه که باید در راستای تربیت دانشجوی تراز انقلاب نیست. 
وی با بیان‌ این‌که عدم عملیاتی شدن کامل منویات رهبری باعث شده تا امروز برخی مشکلات گریبان‌گیر جامعه شود، تاکید کرد: رهبری چه زمان در مورد سبک زندگی اسلامی، تحول در علوم انسانی و... هشدار دادند؟ ما منویات ایشان را بطور کامل عمل نکرده و امروز با این مشکلات گریبان‌گیر شده‌ایم. 
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید از وزارت علوم مطالبه کنیم که زمینه جذب نیروی جوان و نخبه در دانشگاه‌ها فراهم شود، این‌گونه می‌توان از ظرفیت این جوانان در دانشگاه بهره برد و بخشی از بیانیه گام دوم را عملیاتی کرد. 
وظیفه دانشگاه "حساس‌سازی جامعه و ایجاد فهم مشترک" در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب است
استاد دانشگاه‌های استان نیز در این نشست تخصصی با بیان این‌که "فهم روح بیانیه گام دوم انقلاب" و همچنین علت صدور این بیانیه در دهه فجر از سوی مقام معظم رهبری، دو نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: مقام معظم رهبری در این بیانیه، بیان می‌کنند که انقلاب در تاریخ دنیا یک اتفاق نبوده، بلکه به عنوان یک جریان جاری و سیال در بستر تاریخ استمرار دارد و در تداوم این جریان، امروز قدم در فصل دوم از حیات انقلاب گذارده‌ایم. 
میکائیل جمال‌پور با تاکید بر این‌که انقلاب را اراده ها به وجود می‌آورد، افزود: این‌که امروز وارد مرحله دوم انقلاب اسلامی ایران شده ایم، نشانگر آن است که همان اداره‌های سال 57 که انقلاب را به پیروزی رساندند، امروز نیز همان نوع اراده‌ها پشتیبان انقلاب است. منتهی در بیانیه گام دوم انقلاب، تاکید مقام معظم رهبری غالبا بر روی جوانان است. 

وی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، نگاه عالمانه و منصفانه نسبت به گام اول انقلاب دارند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری در این بیانیه راهبردی، تاریخ گذشته و گام اول انقلاب را عالمانه بیان کرده و در حقیقت برای اردوگاه انقلاب "نگاه به گذشته" را آموزش می‌دهند. 
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در این بیانیه، میدان و عرصه‌ای جدید برای مانور و فعالیت نیروهای انقلابی باز کرده‌اند تا نیروهای انقلابی انرژی خود را در میدان‌های دیگر صرف کنند. 
جمال‌پور در بخش دوم این نشست تخصصی با بیان این‌که در بیانیه گام دوم انقلاب، راهکارهای مختلفی برای حوزه‌های مختلف جامعه مطرح و ترسیم شده است، افزود: مقام معظم رهبری همواره راهکار و هشدار در مورد چالش‌های پیش روی جامعه داده‌اند که برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه ها، شبیخون فرهنگی و... از جمله توصیه‌های مهم ایشان است که بطور مستقیم با دانشگاه مرتبط است. 
این استاد دانشگاه با بیان این‌که هر موضوعی که در جامعه مورد تکرار واقع شود، موجب فرهنگ سازی و عادت می‌شود، افزود: یکی از وظایف دانشگاه‌ها در رابطه با بیاینه گام دوم انقلاب، تکرار موضوع برای مخاطبان مختلف بر اساس نیاز و سطح فکری‌شان است. 
وی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب همه ملت ایران را مخاطب قرار داده‌اند، از این رو همه مردم، مسئولان، جوانان، دانشجویان در رابطه با تحقق این بیانیه وظایفی دارند، خاطرنشان کرد: وظیفه دانشگاه‌ها و محافل پژوهشی و تحقیقاتی، رساندن خود و جامعه به فهم مشترک در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب و حساس سازی جامعه نسبت به بیانیه گام دوم انقلاب است. 
جمال‌پور با تاکید بر این‌که بیانیه گام دوم انقلاب یک راهبرد اساسی و نسخه‌ای برای درمان همه دردهای جامعه است، بیان کرد: ورود بیاینه گام دوم انقلاب در برنامه‌های کاندیداهای مجلس در سال 98 و این‌که مردم از کاندیداها در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب مطالبه داشته باشند، از جمله مواردی است که اگر محقق شود نتایج خوبی خواهد داشت. 
نیاز به بازنگری و تحول عظیم در نظام آموزشی داریم/بیانیه گام دوم انقلاب به شکل عملیاتی تبیین شود
رییس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی استان نیز در این نشست تخصصی اظهار کرد: روح بیانیه گام انقلاب را می‌توان در سه موضوع "امید و تاکید بر قشر جوان با محوریت مهدویت" دسته‌بندی کرد. 
نجف قراچورلو با بیان این‌که مقام معظم رهبری در ایامی که دشمنان با قاطعیت و برخی از افراد داخل ناآگاهانه یا تعمدا بذرهای ناامیدی را در کشور تکثیر می‌کردند این بیانیه راهبردی را صادر می‌کنند، گفت: ایشان در این بیانیه بر قشر جوان و توانمندی‌هایشان تاکید می‌کنند. 

وی با بیان این‌که جنگ تحمیلی توسط جوانان مدیریت شد، افزود: امروز نیز باید جوانان توانمند تربیت کرده و توانمندی‌هایشان را نیز باور کنیم. 
وی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، وضعیت پیش از انقلاب را تبیین کرده و سپس انقلاب اسلامی را از سال 57 تا کنون بررسی کرده‌اند، گفت: ایشان تمام قد از عملکرد انقلاب دفاع کرده و با استخدام متبحرانه‌ی کلمات، نقد منصفانه‌ای نیز بر برخی نارسایی‌ها دارند. 
وی افزود: ایشان با تاکید بر خودسازی جامعه‌سازی و تمدن‌سازی که سیر پیوسته‌ای برای رسیدن به تمدن والای اسلامی است، چشم‌اندازی بلند مدت برای انقلاب ترسیم می‌کنند. ایشان چشم انداز بسیار بلندی در این بیانیه پیش‌روی ملت ایران می‌گشایند. 
قراچورلو در بخش دوم این نشست تخصصی، با بیان این‌که در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره شده که تمامی متغییرهای لازم برای تمدن سازی به صورت جامع در انقلاب اسلامی وجود دارد و در گام دوم انقلاب باید عملیاتی شود، افزود: دانشگاهیان در رابطه با این بیانیه دو وظیفه خطیر برعهده دارند و اگر قرار باشد همان حرف‌های مطرح شده در بیانیه را نشر کنند، باید بازآفرینی کرده و به اشکال عملیاتی این بیانیه را در جامعه تبیین کنند. 
وی با تاکید بر تبیین بیانیه گام دوم انقلاب به شکل عملیاتی در دانشگاه و جامعه گفت: بیانیه گام دوم باید بگونه‌ای تبیین شود که هر فرد از موقعیت و وظیفه خود در رابطه با این بیانیه واقف باشد. 
وی با بیان این‌که دانشگاهیان بهترین بازوی فکری برای عام مردم و دستگاه‌ها اجرایی هستند، افزود: دانشگاهیان باید به عنوان اتاق فکر جامعه و گروه مرجع عمل کرده و برای عملیاتی کردن یک چشم انداز بلند مدت با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های جامعه گام بردارند. 
رییس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی استان در بخش دیگری از سخنانش گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، روحیه انقلابی و استکبارستیزی خود را نیز نشان می‌دهند. 
وی با بیان این‌که نظام آموزشی موجود چه در حوزه و چه در دانشگاه، جوابگوی نیازهای فعلی جامعه و انقلاب نیست، افزود: این نظام آموزشی توانایی کافی برای رسیدن به اهدف متصور گام دوم انقلاب را ندارد، از این‌رو نیاز به بازنگری و تحول عظیم در نظام آموزشی داریم. 
قراچورلو در خاتمه بر طراحی مدل برنامه‌ریزی راهبردی و عملیاتی در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کرد و گفت: اگر فرمول و مدل عملیاتی در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب طراحی نکنیم به سرمنزل مقصود نخواهیم رسید. 
ضرورت "گفتمان‌سازی" بیانیه گام دوم انقلاب
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان استان نیز در این نشست اظهار کرد: در دی ماه 96، دشمنان اسلام تحت عنوان "فتنه جدید" این سئوال را مطرح می‌کردند که انقلاب چهل سالگی خود را می‌بیند یا نه؟ البته دوستداران انقلاب در داخل و خارج کشور نگاه امیدوارانه‌ای به آینده انقلاب داشتند. 
مسلم اورنگی افزود: با توجه به این تحرکات، رهبری در ماه مهر سند پنجاه ساله انقلاب را مطرح کردند که انقلاب هنوز ادامه دارد. در دهه فجر نیز بیانیه گام دوم انقلاب را صادر کردند که جرقه امیدی در رابطه با آینده انقلاب بود. 

وی با بیان این‌که گام دوم انقلاب آمادگی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی در جهان است، افزود: در این بیانیه رمز ماندگاری انقلاب در دینی بودن آن مطرح می‌شود و همچنین در بیانیه "جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ" استنباط می‌شود. 
وی افزود: بیانیه گام دوم انقلاب بر تداوم اصول و مرزبندی‌های انقلاب تاکید داشته و این موضوع را برجسته می‌کند که دهه‌های پیش رو برای جوانان و آینده سازان انقلاب است. 
اورنگی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب، تمامی سمت‌ها را برای جوانان ذکر کرده و جوانان را "کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، مدیران جوان و..." خطاب می‌کنند، تاکید کرد: طبق این بیانیه جوانان باید در تمامی عرصه‌ها حضور یابند. 
وی در بخش دوم این نشست تخصصی نیز گفت: اگر می‌خواهیم بیانیه عملیاتی شود باید آن را فراگیر کنیم، یکی از وظایف دانشگاهیان در این رابطه گفتمان سازی بیانیه گام دوم انقلاب است. 
وی در ادامه بیان کرد: صدا و سیما در تبیین بیانیه گام دوم انقلاب چه اقدامی کرده است؟ برنامه‌های متعددی در صدا و سیما پخش می‌شود. آیا نمی‌توانند از شخصیت‌های برجسته علمی در برنامه‌های پرمخاطب دعوت کنند تا کلماتی از بیانیه گام دوم نیز در این برنامه‌ها پخش شود؟ 
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان استان در ادامه گفت: مقام معظم رهبری مطالب را خوب تبیین کرده و افق را به خوبی می‌بینند اما ساختار اجرایی نمی‌تواند این رهنمودها را در بدنه نظام تزریق کند، از این‌رو باید در تزریق بیانیه گام دوم انقلاب در بدنه اجرایی کشور تلاش کنیم. همه رسالت داریم و باید در این رابطه مجاهدت کنیم. 
تشکیل "اتاق فکر" جلسات بیانیه گام دوم انقلاب در استان
معاون دانشگاه پیام نور استان نیز در این نشست تخصصی اظهار کرد: بیانیه‌ی گام دوم انقلاب شامل بخش‌های مختلفی بوده و یک برنامه راهبردی است که "امید، علم، اخلاق، عدالت، مقاومت، مشارکت و بینش" از مبانی این بیانیه بوده، گستره‌ی آن نیز خود جامعه و جهان(در قالب تمدن نوین اسلامی) است. 
ابوالفضل غنی‌زاده با تاکید بر این‌که بیانیه گام دوم انقلاب از بعد زمانی، با تکیه بر گذشته و تصمیم برای آینده است، افزود: مقام معظم رهبری در این بیانیه بر "امید و نسل جوان" بسیار تاکید دارند و تبدیل تهدید‌ها به فرصت‌ها را مطرح می‌کنند. 

وی با بیان این‌که دانشگاه‌ها باید توان بگذارند تا نیروی تراز انقلاب را تربیت کنند، افزود: در این بیانیه، قشر جوان، موتور محرکه‌ای برای انقلاب است. 
وی با بیان این‌که باید نسبت به فضای دگرگونی دنیا رویکرد داشته و بتوانیم پیشرفت کنیم، متذکر شد: علی رغم بدخواهی دشمنان، انقلاب چهل سالگی خود را جشن گرفت و شاهدیم که این حرکت مقتدرانه در گام دوم خود مقتدرانه حرکت می‌کند. 
معاون دانشگاه پیام نور استان با تشریح راهبردهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، اظهار کرد: انقلاب اسلامی با صفر شروع شد اما اکنون ذخایر بسیاری داریم و در منطقه به قدرتی بزرگ بدل شده‌ایم. 
وی در این خصوص خاطرنشان کرد: نوع چالشی که پیش روی گام اول انقلاب در سال 57 بود و نوع چالشی که امروز در گام دوم انقلاب با آن مواجهیم، متفاوت بوده و ایران امروز بسیار قدرتمند شده است به‌گونه‌ای که در منطقه بدون حضور ایران تصمیمی گرفته نمی‌شود. 
وی با بیان این‌که در بیانیه گام دوم بر امیدافزایی کارکردمحور تاکید شده است، افزود: همگان در رابطه با حساس‌سازی طبقات مختف جامعه و آگاهی‌دهی در مورد بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه داریم. 
غنی‌زاده در ادامه با اشاره به خروجی‌محور شدن جلساتی که در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب در استان برگزار می‌شود، گفت: اتاق فکری برای این موضوع در استان تشکیل شود. 
وی در خاتمه بر بومی محلی کردن بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کرد و گفت: باید به حوزه فرهنگی پژوهشی دانشگاه‌ها ورود کرده و بیانیه را "بومی محلی" در حالت کاربردی تبیین کنیم. 
ضرورت "فرهنگ‌سازی برای ارائه اقدام عملیاتی در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب" از سوی دستگاه‌های اجرایی
نماینده دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز در این نشست تخصصی گفت: بیانیه گام دوم انقلاب در زمان اوج گیری هجمه‌های سخت و نرم دشمن علیه آرمان‌های انقلاب صادر شده و اهمیت بسیاری دارد. 
حامی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در چهل سالگی انقلاب این بیانیه را صادر کردند که انقلاب اسلامی ایران پویاست، چرا که آرمان‌هایش بر پایه ایدئولوژی و جهان بینی فطری انسان است. 

وی با بیان این‌که هشدار اصلی در بیانیه گام دوم انقلاب در مورد ترویج شدن سبک زندگی غربی در جامعه است، گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید مقام معظم رهبری بر این است که جوانان صاحب آینده کشور هستند.
وی با بیان این‌که باید در سازمان‌های مختلف کارشناسی شود که چگونه از ظرفیت جوانان بهره بگیرند، افزود: بزرگترین آسیب در دانشگاه‌ها در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب، این است که با دید صوری و آمارسازی به بیانیه نگاه کنیم. 
حامی در خاتمه گفت: بهترین راهکار برای دانشگاه‌ها، فرهنگ‌سازی برای ارائه اقدام عملیاتی و قابل لمس از سوی دستگاه‌های اجرایی در مورد بیانیه گام دوم انقلاب است.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/132369/بیانیه-گام-دوم-انقلاب-از-نگاه-دانشگاهیان
بستن   چاپ