پیام آذری
در کنفرانس ملی معماری و شهرسازی مطرح شد/
عبور از تهدیدات فناورانه با پدافند کالبدی
يکشنبه 19 اسفند 1397 - 21:26:26
ایرنا - علمی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - تبریز - «پدافند کالیدی» از جمله زیرشاخه های پدافند غیرعامل و ناظر بر لزوم بازتعریف و یا طراحی جدید سازه های شهری با رویکرد مقاومت در برابر هر گونه تهدیدات فناورانه است که در سال های اخیر اهمیتی دوچندان یافته است.
به گزارش ایرنا، دبیرخانه کنفرانس ملی عمران معماری و شهرسازی با درک اهمیت پدافند کالبدی، امروز یکشنبه با همکاری سازمان پدافند غیرعامل کشور و استانداری آذربایجان شرقی، همایش ملی یکروزه ای را با این موضوع در دانشگاه تبریز برگزار کرد تا یافته های تازه متخصصان در این حوزه مبادله و زمینه های فعالیت بیشتر در آینده فراهم شود.
این کنفرانس با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت پدافند غیرعامل در کشور به خصوص پدافند کالبدی ( فنی و مهندسی) با گردهم آوردن اندیشمندان، صاحب نظران، دانشگاهیان و مدیران سازمان های مسئول، متخصصان و مهندسان مشاور به تبیین اهداف و مفاهیم آن پرداخته و فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات و ارائه یافته های پژوهشی نوین در این به وجود آورد.
ضرورت شناسایی تهدیدهای تازه، اتخاذ تدابیری برای انطباق سازه های شهری اعم از عمومی و خصوصی برای مقابله با تهدیدات تازه و گذر از طراحی سنتی به ساخت شهرهای الکترونیکی از جمله محورهای مورد بررسی در همایش یکروزه کنفرانس ملی معمای و شهرسازی با رویکرد پدافند کالبدی در دانشگاه تبریز بود.
**مقابله با تهدیدات نوین، کار علمی و دانشگاهی است
معاون فنی سازمان پدافند غیر عامل کشور با تاکید بر این که لازمه مقابله با تهدیدات نوین، کار علمی و دانشگاهی است، گفت: با توجه به علمی شدن تهدیدات نوین، ضروری است تا نوع مقابله و پدافند غیرعامل نیز علمی باشد.
صدرالله پوربرات با اشاره به نفوذ علم پدافند غیرعامل در دانشگاه‌ها، اظهار داشت: امروزه تهدیدات، پیچیده و فناورانه شده‌اند و هر اقدامی، برای مصون‌سازی کشور و استان، برای مقابله با این نوع تهدیدات است.
وی ادامه داد: دشمنان ما تهدیدات نوین را سرلوحه کارشان قرار داده‌اند و تهدیدات امروز با زمان هشت سال دفاع مقدس بسیار متفاوت است.
پوربرات با بیان اینکه تهدیدات در سازمان پدافند غیرعامل به خوبی ارزیابی شده‌ و ما دست دشمن را خوانده‌ایم، اظهار داشت: اکنون باید راهکار آن را پیدا کنیم، تهدیدات امروزی در قالب تهدیدات زیستی، سایبری، شیمیایی و کالبدی به خوبی دسته‌بندی شده‌ و دامنه گستره آن مشخص است و راهکار نیز باید مشخص باشد.
وی با تاکید بر اینکه شناخت تهدیدهای کالبدی بر عهده خانواده فنی مهندسی کشور است، گفت: این محور از پدافند غیرعامل به ایمنی ساختمان‎ها اشاره دارد، طراحان باید شهر و ساختمان‎ها را طوری طراحی کنند که در مواقع حساس امکان تخلیه با آسایش خاطر و بدون اتلاف وقت میسر باشد.
پوربرات با تاکید بر لزوم شناسایی نقاط آسیب‌پذیر به ویژه در زیرساخت‌ها، افزود: سازمان پدافند غیرعامل به تهیه طرح‌های جامع استان‌ها و شهرها با شناسایی و دسته‌بندی تهدیدهای مختص آن مناطق می‌پردازد و نباید برنامه‌ریزی را برای زمان حادثه نگه داشت.
وی با اشاره به ماده 23 قانون دایمی، گفت: این ماده مشخص کرده است که برای هر گونه ساخت ‌و ساز، باید مطالعه فنی، مهندسی، توجیهی، اقتصادی، زیست محیطی و پدافندغیرعامل انجام و از توان متخصصان این امر استفاده شود.
**امروزه بیش از یکهزار بحران ثبت شده است
استاندار آذربایجان شرقی نیز تامین ایمنی و امنیت را یکی از مسایل مهم استراتژیک و حکمرانی خوب توصیف کرد و گفت: در تعالیم دینی هم بحث بلد امن مورد تاکید قرار گرفته است.
محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه بحث امنیت حتی جلوتر از تامین نیازهای اولیه محسوب می شود، افزود: با توجه به اینکه تعداد حوادث طبیعی و حوادث روز به روز بیشتر می شود، برای مقابله با آنها نیز باید آمادگی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در سال 1990 فقط یک هزار بحران و در سال 2000 نیز 500 بحران وجود داشت، اعلام کرد: در سال 2015 بیش از یک هزار بحران ثبت شده است.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه جای تاسف است که بیشتر این بحران ها در کلانشهرهای جهان سوم روی داده است، افزود: در بررسی بحران ها باید علل بروز بحران و تدابیر برای مقابله با آن مطالعه شود.
پورمحمدی با اشاره به اهمیت پدافند غیرعامل در دنیای کنونی، گفت: تجربه دفاع مقدس و تحریم ها عزم ما را برای مقابله با بحران ها دو چندان کرده است.
وی پدافن کالبدی را یکی از ابعاد هشت گانه پدافند غیرعامل دانست و افزود: ماموریت پدافند غیرعامل، شناسایی و طبقه بندی زیرساخت ها، اولویت بندی مراکز حساس و تهیه طرح های توسعه عمران با تاکید بر حوزه پدافند غیرعامل است.
استاندار آذربایجان شرقی بر بازمهندسی ساختارها و فضاهای موجود تاکید و گفت: نظام تولید و ساخت و ساز باید به بحث پدافند کالبدی و استفاده از دانش روز اهمیت زیادی قایل شود.
وی با بیان اینکه در مکان یابی طرح های توسعه شهری از ساخت و ساز روی گسل پرهیز شود، اظهار داشت: وجود 350 هزار حاشیه نشین دامنه های عون ابن علی تبریز یکی از دغدغه های ما در مواقع بحران است، و امروز در ساخت و سازها نباید آن را تشدید کنیم.
پورمحمدی وجود بسیاری از کارخانه ها و واحدهای تولیدی داخل شهر را خطری بالقوه برای امنیت شهر و شهروندان دانست و بر اتخاذ تدابیری برای جابجایی آنها تاکید کرد و گفت: در احداث مجتمع های خدماتی و آموزشگاهی در مرکز شهر، برای ارایه خدمات امدادی بهتر تدابیر لازم اندیشیده شود.
** امروز عصر شهرهای هوشمند است
استاد معماری و شهرسازی دانشگاه تبریز با بیان اینکه امروز عصر شهرهای الکترونیک و هوشمند است، اظهار داشت: داستان جهان سوم و شهرهای ما با همه اینها متفاوت است.
کریم حسین زاده دلیر گفت: ما از مدرنیته فقط الفاظ را می گیریم در حالی که این ها یک فرایندی را طی کرده و امروز به جایی رسیده اند که می خواهند شهر هوشمند بسازند.
وی با بیان اینکه ما 700 سال پیش بزرگ ترین شهر دانشگاهیی بع رشیدی را داشتیم که دانشجویان و اساتید آن فارغ از دغدغه کار خودشان را انجام می دادند، افزود: دانشگاه آکسفورد هم سن ربع رشیدی است، اما باید ببینیم امروز جایگاه آنها کجا و جایگاه ما کجاست.
استاد دانشگاه تبریز با انتقاد از ساخت و ساز واحدهای مسکونی روی گسل شهرک باغمیشه، گفت: زمانی که تبریز بیش از 100 هزار نفر نداشت و باغمیشه ای هم نبود، در زلزله تبریز 40 هزار نفر کشته شدند.
حسین زاده دلیر تبریز قبل از هر شهر دیگری روی گسل قرار دارد، اظهار داشت: آیا مشاوران طرح جامع شهری نمس توانستند تبریز را به مجموعه شهری تبدیل کنند که هم مشکل نداشتیم و هم برای آینده فرزندان مان امن باشد.
** 300 مقاله به دبیرخانه ارسال شد
دبیر علمی کنفرانس پدافند کالبدی نیز هدف از برگزاری این کنفرانس را جمع بندی آرا و نظرات متخصصان و مدیران شهری اعلام کرد و گفت: این کنفرانس با تبادل اندیشه ها به دنبال بهره مندی از آخرین دستاوردهای علمی است.
دکتر وحید بیتی اظهار داشت: وجود خطر همیشه با زندگی انسان ها عجین است، بنابراین داشتن تمهیدات برای حفظ خطر ضروری است.
وی افزود: فراخوان مقاله از اردیبهشت امسال با ارسال 300 مقاله آغاز شد که 200 مقاله پذیرش شده و 120 مقاله هم به مرحله ثبت نهایی رسید.
6132/518

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/131596/عبور-از-تهدیدات-فناورانه-با-پدافند-کالبدی
بستن   چاپ