پیام آذری
«همسایه آقا» تعبیر نسل قدیم و جدید از مذهب را به تصویر می‎کشد
یکشنبه 19 اسفند 1397 - 12:33:14 PM
ایسنا
این نمایش نشان می‎دهد که حتی همسایگی با یک امام‌زاده هم نمی‌تواند باورهای غلط مذهبی را از بین ببرد و «قافله باجی» که زن متولی امام‌زاده است، تلاش می‎کند تا فرزندان ناخلفش با قبول باورهای غلط او به خدا برسند و برای خریدن آخرتش بر سر قربانی گردن بچه‌هایش با خدا معامله می‎کند. 
  
تلاش مادر برای سر به راه شدن پسرها نتیجه‎ای ندارد و رفتار پسرها از دزدی از امام‌زاده تا پنهان کردن پاکت سیگار زیر ضریح، همگی در تعارض با نتیجه مورد انتظار مادر و پدری است که سال‎ها متولی امام‌زاده و بنده خوبی برای خدا بوده‌اند. 
  
«قافله باجی»، «کبوتر»، «محرم»، «جلال‎الدین»، «آقا سید» و «آقا حبیب‌الله» و ... از جمله کاراکترهای این نمایش هستند و نمایش "همسایه آقا" نوشته حسین کیانی به عنوان آخرین تئاتر سال جاری در تبریز، از چهارشنبه هشتم بهمن ماه هرروز ساعت 18:30 در سالن استاد صادقی تئاتر شهر روی صحنه می‌رود. 

 
  
پیام آذری- جعفر صدیقی، کارگردان این اثر در این خصوص می‎گوید: «همسایه آقا» یک نمایش ایرانی بوده و نویسنده برای متن آن زمان زیادی را صرف کرده است و تعدد کاراکتر در این نمایش، باعث همزادپنداری مخاطب با آن‌ها می‎شود. 
  
وی با بیان این که ژانر این اثر کمدی تلخ است، بیان می‎کند: این نمایش، دغدغه‌های کودکی من را بیان می‌کند و مخاطبان با تماشان این اثر، حداقل یک نفر از شخصیت‌های زندگیشان را به خاطر می‌آورند. 
  
وی در واکنش به ادعای برخی منتقدان مبنی بر ضدمذهب بودن نمایش «همسایه آقا» می‌افزاید:  این اثر در سال 1385 در تهران اجرا شده و به هیچ عنوان ضدمذهب نیست؛ بلکه تعزیه‌ای ایرانی است که تبدیل به درام شده که من آن را تعزیه مدرن می‌نامم. 
  
فیروز عاقلی، یکی از بازیگران این نمایش که نقش فردی را ایفا می‌کند که نگاه مادی به مذهب دارد، در خصوص عدم انجام تبلیغات لازم در این رابطه، بیان می‌کند: تئاتر تبریز همواره از این نظر، لطمه خورده، در حالی که نباید نگاه تبلیغی به تئاتر داشت؛ بلکه باید به عنوان یک حرکت در جهت فرهنگ‌سازی از آن یاد کرد. 
  
الهام نظیری، بازیگر نقش "قافله باجی" نیز با ارئه توضیحاتی در خصوص نقش خود اظهار می‌‎کند: "قافله باجی" محور اصلی داستان و نماد فردی خشک مذهب و تندرویی بوده که دچار تضادهایی در عمل است و این موضوع سبب بروز اتفاقاتی برای خانواده‌اش می‌شود. 
  

میثم حبیبی، بازیگر نقش "جلال الدین" نیز در ادامه با اشاره به ایرانی بودن این نمایشنامه، اظهار می‌کند: نمایش نامه ایرانی بستری برای ترویج فرهنگ بوده و برای مخاطب ملموس است و مانند نمایش نامه‌های خارجی مخاطب را سردرگم نمی‌کند. 
  
وی می‌افزاید: «جلال الدین» کاراکتر محوری و پنهان داستان بوده و در دو صحنه به صورت کوتاه ظاهر می‌شود و دارای نقش مثبت بوده و به سبب تعصب داشتن نسبت به باورهایش راهی زندان شده است. 
  
جعفر صدیقی، کارگردان و طراح صحنه و لباس، حسین کیانی، نویسنده و فیروز عاقلی، میثم حبیبی، الهام نظیری، معصومه عباسی، شهاب‌الدین رمضانی، محمد امین مینویی، مهیار سرخابی بازیگران از عوامل نمایش "همسایه آقا" هستند.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/131513/«همسایه-آقا»-تعبیر-نسل-قدیم-و-جدید-از-مذهب-را-به-تصویر-می‎کشد
بستن   چاپ