پیام آذری
اختراع یک نوع عدسی منحصر به فرد در دانشگاه ارومیه
يکشنبه 28 بهمن 1397 - 12:07:20
ایسنا - علمی - آذربایجان غربی
پیام آذری - گروه پژوهشی اپتیک پراشی دانشگاه ارومیه به دانش فنی طراحی و ساخت عدسی های پراشی مبتنی بر تیغه منطقه ایی فرنل و غربال فوتونی دست یافت.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی این اختراع منحصر به فرد به سرپرستی دکتر آرش ثباتیان دانشیار گروه فیزیک دانشگاه ارومیه و دانشجوی دکتری مرجان گلبندی به ثبت رسیده است.
طراحی، مطالعه و تولید این عدسی پراشی گلبرگی برای نخستین بار به جامعه علمی اپتیک معرفی شده است.
این عدسی یک عدسی پراشی دو کانونی با بازدهی بالاست و قابلیت شکل دهی و ساختار دهی به باریکه های لیزری را دارا می باشد.
این نوآوری با ارزش در زمینه ساخت و بهینه سازی حسگر های نوری، نانو آنتن های نوری، مخابرات نوری، پردازش دقیق مواد، جداسازی ایزوتوپ ها، میکرو و نانو لیتو گرافی، تله اندازی اتم ها، در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری نانو، و همچنین صنایع ( اپتیک و الکترونیک، خودرو سازی، دفاعی، ارتباطات و پزشکی) کاربرد دارد.
این دستاورد دارای ثبت اختراع با طبقه بندی بین المللی G02B 13/00 و شماره اختراع 95740 است.
همچنین در مسابقات یک ایده یک اختراع حایز رتبه برتر و موفق به دریافت تندیس و گواهی شده و در مجله Journal of the Optical Society of America A نیز به چاپ رسید.
گروه پژوهشی اپتیک پراشی دانشگاه ارومیه به سرپرستی دکتر آرش ثباتیان با فارغ التحصیلی اولین دوره از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در سال 1389 پا به عرصه وجود گذاشت. حاصل اولین پژوهش های ناب و منحصر بفرد این گروه که با حدااقل امکانات یعنی استفاده از آزمایشگاه اپتیک دوره کارشناسی انجام شد در مجله Applied Optics از مجلات ارزشمند انتشارات انجمن اپتیک آمریکا به چاپ رسید. پژوهش اصلی این گروه بر روی شکل دهی به باریکه های لیزری و ساختار دهی به آنها متمرکز است. شکل دهی به پرتوها و باریکه ها پایه و اساس بسیاری از کاربردها من جمله در زمینه های مخابرات نوری پیشرفته، حسگرهای تراهرتز و نانو آنتن های نوری، میکرولیتوگرافی و نانولیتوگرافی، پردازش دقیق مواد اعم از جوشکاری، برشکاری، لحیم کاری و سخت کردن مواد در مقیاسهای میکرو و زیر میکرونی، کاربردهای نظامی، تله اندازی اتمها، ذرات میکرونی و زیستی برای مطالعه آنها، هدایت الکترونهای سرد است.
این گروه با وجود امکانات آزمایشگاهی بسیار اندک ولی با تلاش و کوشش همه جانبه تا کنون موفق به معرفی دهها المان و عنصر پراشی جدید و منحصر به فرد شده است که از این عناصر برای تولید باریکه های خمره ای، استوانه ایی، گردابی، مارپیچی، حلقوی، بیضوی، شبکه های نوری، آرایه ها و ماتریس های نوری در ابعاد، اشکال و شکل های مختلف و ....با بازدهی و کیفیت بالا شده است که ما حصل آنها که بیش از 38 مقاله در طی 7 سال می رسد در مجلات معتبر اپتیک به چاپ رسیده اند.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/127168/اختراع-یک-نوع-عدسی-منحصر-به-فرد-در-دانشگاه-ارومیه
بستن   چاپ