پیام آذری
از انقلاب اسلامی تا تحول بهداشتی و درمانی
یکشنبه 21 بهمن 1397 - 7:48:06 AM
ایرنا
پیام آذری- قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیمارستان 70 تختی مهاباد تنها مرکز درمانی فعال در جنوب آذربایجان غربی بود که علاوه به خدمات رسانی به مردم این شهرستان، بیماران سایر شهرستان های جنوب آذربایجان غربی نیز برای مداوا به این بیمارستان مراجعه می کردند.
اما اینک در آستانه 40 سالگی انقلاب در تمامی 9 شهرستان جنوب آذربایجان غربی علاوه بر درمانگاه های خصوصی و تامین اجتماعی، بیمارستان های مجهزی نیز دایر شده و انواع عمل های جراحی پیشرفته در آنها انجام می شود.
اجرای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید و کاهش پرداختی ها از جیب مردم نیز گام مهم و موثری در زمینه ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی به مردم طی سال های اخیر بوده است.
مهاباد به عنوان یکی از قطب های درمانی جنوب آذربایجان غربی از قافله پیشرفت بویژه در زمینه بهداشت و درمان عقب نماند و هم اکنون علاوه بر درمانگاه تامین اجتماعی، چندین کلینیک و درمانگاه خصوصی، بیمارستان 300 تختخوابی امام خمینی(ره) و درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان به شهروندان خدمات مختلف ارایه می دهد.
هم اکنون علاوه بر این بیمارستان 65 خانه بهداشت، 9 مرکز سلامت روستایی، پنج مرکز شهری و بیش از 200 مطب خصوصی دارای پروانه فعالیت وجود دارد.

** مراجعه سالانه بیش از 300 هزار نفر به مراکز درمانی
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: سال گذشته در مجموع بیش از 306 هزار بیمار به بیمارستان امام خمینی(ره)، درمانگاه تخصصی و اورژانس بیمارستان مراجعه کردند.
سامرند مرزنگ افزود: 25 هزار نفر از این تعداد در بخش های مختلف بیمارستان امام خمینی(ره) بستری شدند، 100 هزار نفر به درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی،156 هزار نفر به درمانگاه اورژانس و 26 هزار نفر به بخش اورژانس مراجعه کردند.
وی اضافه کرد: در این مدت تعداد بخش های بیمارستان مهاباد از 2 بخش در سال 1363 به 24 بخش بستری و پاراکلینکی در سال 1397 افزایش یافت و هم اکنون 90 پزشک عمومی و متخصص در این بیمارستان فعالیت می کنند.
وی ادامه دارد: 65 خانه بهداشت روستایی برای ارایه خدمات به مردم روستاها، 11 پایگاه سلامت و سه مرکز سلامت شهری و 6 پایگاه فوریت های پزشکی شهری و بین جاده به منظور ارایه خدمات بهداشتی و درمانی راه اندازی شده است.
«مرزنگ» در خصوص بیمارستان امام خمینی(ره) مهاباد نیز گفت: این واحد بیمارستانی هم اکنون با 300 تخت فعال که بخشی از آنها تخت مراقبت های ویژه است، به شهروندان خدمات مختلف درمانی ارایه می دهد و طی چند سال اخیر 180 میلیارد ریال برای احداث ابینه و 150 میلیارد ریال برای تجهیز آن هزینه شده است.
وی اضافه کرد: بخش زایمان این بیمارستان به 13 اتاق تک نفره تجهیز شده است و مادران باردار هنگام زایمان در این اتاق های مجهز و با حضور خانواده های خود این دوران را سپری می کنند.
«مرزنگ» در خصوص سایر تجهیزات نصب شده در بیمارستان امام خمینی (ره) مهاباد نیز گفت: هم اکنون علاوه بر «سی تی اسکن» فعلی یک دستگاه پیشرفته و دیجیتالی دیگر و یک دستگاه MRI نیز در این بیمارستان فعال است.
وی افزود: علاوه بر این بیمارستان به 2 دستگاه ماموگرافی، چهار دستگاه رادیوگرافی، 2 دستگاه دیزل ژنراتور، پنج دستگاه ماشین بیهوشی، 25 دستگاه دیالیز، دستگاه اتوآنالایزر و ویلچر نیز مجهز است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد در خصوص سایر خدمات انجام گرفته در شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: امسال غربالگری 114 هزار نفر در خصوص بیماری های غیرواگیر از قبیل قلبی، عروقی و سرطانی، وارنیش فلوراید 24 هزار دانش آموز پایه اول تا ششم مدارس ابتدایی شهری و روستایی و ثبت الکترونیکی بیش از 230 هزار پرونده در سامانه سیب انجام شده است.
وی افزود: احداث بیمارستان 350 تختی جدید مهاباد در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد و مجوز تاسیس دانشکده پرستاری نیز اخذ شده است و در صورت قطعی شدن آن برای سال آینده 50 دانشجو در 2 ترم پذیرش خواهند شد.
«مرزنگ» یادآور شد: با احداث بیمارستان جدید و دانشکده پرستاری در سال های آینده این شهرستان می تواند برای تاسیس دانشگاه پیراپزشکی نیز اقدام کند.

** بیمه رایگان 121 هزار نفر در مهاباد
رییس اداره بیمه سلامت مهاباد گفت: 121 هزار نفر در این شهرستان به صورت رایگان و بدون پرداخت حق بیمه زیرپوشش بیمه سلامت قرار دارند.
فیصل رسولی افزود: در این شهرستان 140 هزار و 180 نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که 121 هزار نفر آنان با عضویت در 2 صندوق روستاییان و همگانی بدون پرداخت حق بیمه، تحت پوشش قرار دارند.
وی اضافه کرد: 70 هزار نفر از این تعداد عضو صندوق روستاییان و 51 هزار نفر نیز عضو صندوق بیمه همگانی هستند که تنها هزینه صدور یا تعویض دفترچه از آنان اخذ می شود.
رسولی اظهار داشت: بیمه شدگان سلامت تحت پوشش پنج صندوق بیمه سلامت شامل روستاییان، همگانی، کارمندان، ایرانیان و سایر اقشار قرار دارند.
وی بیان کرد: در این شهرستان همچنین 320 نفر تحت عنوان بیماران خاص تحت پوشش بیمه سلامت هستند که تمام هزینه های درمانی را به صورت رایگان دریافت می کنند.
رییس اداره بیمه سلامت مهاباد افزود: به طور میانگین ماهانه بیش از 35 میلیارد ریال از محل اعتبارات بیمه سلامت برای تامین هزینه های خدمات اورژانسی، بستری و تامین داروی بیماران در مهاباد پرداخت می شود که هزینه سالانه آن در حدود 420 میلیارد ریال است.
وی با اشاره به همکاری بیمه سلامت با تمام داروخانه های مهاباد، گفت: بیمه سلامت با 28 واحد داروخانه این شهرستان در تامین داروی مورد نیاز بیمه شدگان نیز همکاری دارد و دارندگان بیمه سلامت می توانند در درمانگاه های خاتم الانبیا، خودکفایی و مهر با تعرفه دولتی خدمات پزشکی دریافت کنند.
علاوه به بر بیمه سلامت بیش از 100 هزار نفر در مهاباد بیمه شده تامین اجتماعی هستند و آنان نیز از دی کلینیک تخصصی تامین اجتماعی خدمات بهداشتی و درمانی رایگان دریافت می کنند.
رییس تامین اجتماعی شعبه مهاباد نیز گفت: 100 هزار و 397 نفر از جمعیت این شهرستان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و هم اکنون از مزیت های آن استفاده می کنند.
آرش صالحیه افزود: 30 هزار و 470 نفر از این تعداد بیمه شده اصلی هستند و یکهزار و 326 نفر از این تعداد در سال جاری بیمه شده اند.
وی با بیان اینکه 42 درصد جمعیت مهاباد هم اکنون زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، ادامه داد: از این حیث مهاباد رتبه دوم آذربایجان غربی پس از ارومیه را از لحاظ ضریب برخورداری به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: چهار هزار و 908 نفر مستمری بگیر شامل افراد بیکار شده از کار، بازنشسته یا از کارافتاده، ماهانه متناسب با بیمه خود از این صندوق حقوق دریافت می کنند.
در 40 سال گذشته بخش های زیادی از خدمات رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مناطق شهری و روستایی کشور با تایید آمار و ارقام موجود در این زمینه متحول شده و ضمن تنوع در خدمات دهی، کیفیت ها نیز تغییر کرده است.
سرشماری سالانه و ثبت اطلاعات خانوارها، آموزش بهداشت عمومی، تشکیل گروه های داوطلب و شوراهای محلی بهداشت، مراقبت از زنان باردار، آموزش مراقبت های قبل و بعد از زایمان، تنظیم خانواده، آموزش و مراقبت های تغذیه ای، نظارت بر موازین بهداشت حرفه ای و مراقبت از دانش آموزان و بهداشت مدارس از جمله مهمترین خدمات بخش بهداشت و درمان است.
 در زمینه واکسیناسیون انواع بیماری های واگیردار نیز در مدت این 40 سال، وزارت بهداشت و درمان کارنامه درخشانی دارد و هم اکنون ایران در این زمینه جزو کشورهای پیشرو در جهان است و رتبه نخست را در خاورمیانه دارد.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/125920/از-انقلاب-اسلامی-تا-تحول-بهداشتی-و-درمانی
بستن   چاپ