پیام آذری
یک استاد دانشگاه:
مقایسه کودکان بایکدیگر سبب دفع انگیزه می شود
شنبه 20 بهمن 1397 - 13:09:23
ایسنا - علمی - آذربایجان غربی
پیام آذری - یک استاد دانشگاه و متخصص علوم تربیتی گفت: تعدد رسانه موجب حواس پرتی دانش آموزان حین آموزش شده است.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی، دکتر توحید اصغر زاده در همایش تخصصی تحول در نظام تربیتی که به همت بسیج فرهنگیان سپاه شهرستان سلماس و با مشارکت اداره آموزش و پرورش و حضور جامعه فرهنگی این شهرستان برگزار شد، گفت: برای برقراری ارتباط با کودکان امروزی باید دنیای آنان را بشناسیم و رنگ و وزن فکری دنیایشان را بدانیم.
اصغرزاده بیان کرد: کودکان نسل کنونی شتاب زده و به شدت لذت گرا هستند و همین لذت گرایی نیز در اثر هدایت نادرست خانواده و جامعه سبب بروز اسیب های اجتماعی می شود.
وی افزود: دانش آموزان در عین کودکی شان تمام جزییات معلم خود را زیرنظر دارند و به همین دلیل نیز معلم به عنوان یک رسانه رسانه تمام عیار در صحنه کلاس درس تلقی می شود.
اصغرزاده اظهار کرد: در دنیای کنونی معلمان تنها ده درصد رسانه های مورد توجه دانش آموز را تشکیل میدهند و 90درصد بقیه دنیای بسیار گسترده رسانه های اجتماعی و مجازی و کمک درسی است که همین تعدد رسانه موجب حواس پرتی دانش آموزان حین آموزش شده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: امروزه کودکان ما از بی قراری در امور زندگی و تحصیل خود رنج می برند که سبب بروز اختلالات شدید خواب در بین آنها گشته است و این بی خوابی ها و بی قراری ها تاثیر مستقیم بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان دارد.
وی با بیان اینکه باید برای کودک گوش شنوا داشت و سخنان آنها را فارغ از درست یا نادرست بودن آن گوش داد و احترام قائل بود، خاطرنشان کرد: با ایجاد فرصت و زمینه بیان و ابراز وجود برای کودک اعتماد بنفس کودک افزایش می یابد و کودک هیجانات فکری خود را تخلیه می کند و این امر در کاهش تنش های فکری و جسمی وی کمک بزرگی خواهد کرد.
اصغرزاده با اشاره به آثار منفی مقایسه کردن کودکان با یکدیگر هشدار داد: مقایسه کردن دانش آموزان با یکدیگر در واقع زنده به گور کردن آنان است و انگیزه آنان را به یکباره دفع می کند و در صورت استفاده از مقایسه باید کودک را با عملکرد خود او مقایسه کرد و نه با کودکی دیگر.
این استاد تربیتی بیان کرد: قضاوت عامل مهم دیگری است کودک را به رفتار نامناسب و ناهنجار تشویق می کند و باید با استفاده از مهارت های شنیداری فعال سخنان و افکار کودکانمان را بی هیچ قضاوتی بشنویم و کمک کنیم تا از افکار خود در جهت های مثبت بهره بگیرد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/125845/مقایسه-کودکان-بایکدیگر-سبب-دفع-انگیزه-می-شود
بستن   چاپ