پیام آذری
سرپرست شهرداری پارس‌آباد خبر داد:
ایجاد دریاچه مصنوعی پروژه مهم بازآفرینی شهری پارس‌آباد
دوشنبه 24 دی 1397 - 8:04:57 AM
ایسنا
پیام آذری -
سرپرست شهرداری پارس‌آباد گفت: ایجاد دریاچه مصنوعی در حاشیه شمالی شهر پارس‌آباد از پروژه‌های مهم و زیربنایی در حوزه بازآفرینی شهری است.
مولایی اظهار کرد: ایجاد دریاچه مصنوعی در حاشیه شمالی شهر پارس‌آباد به عنوان استعداد بالقوه شهر مرزی رود ارس با ویژگی‌های گردشگری، تفریحی، ورزشی، اقتصادی اشتغال، زیستی و هیدرولوژی و ... انجام می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر مسیر رودخانه به دلیل کم آب شدن به صورت طبیعی در حاشیه شمالی شهر گودال طبیعی ایجاد شده که خود از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و نیاز به خاکبرداری و ... نمی‌باشد و در واقع 50 درصد پروژه اجرا شده است.
سرپرست شهرداری پارس‌آباد با اشاره به اینکه استفاده از سه کانال موجود در داخل شهر که به صورت موازی در سه محور شرق، مرکز و غرب شهر از جنوب به سمت شمال بصورت دائمی جریان داشته و با دبی متوسط 2 مترمربع از پایاب مزارع به رودخانه ارس می‌ریزند، تصریح کرد: احداث این دریاچه از مسائل مهم شهری بازآفرینی شهری می‌باشد که ایجاد این دریاچه سبب احیای چهار محله از محلات مهم بافت فرسوده و سکونتگاه‌‌های شهری شامل محله زیرنهرتراب، محله محمدرضالو، محله آزادگان و محله بیوک خانلو با وسعت حدود 135هکتار و جمعیت بالغ بر 35000 نفر می‌گردد.
مولایی بیان کرد: ابعاد بزرگ 2.5 کیلومتر طول با عرض‌های متغیر 100 الی 500متر دریاچه پیشنهادی به عنوان مرکز توریستی و گردشگری شهر و حتی در سطح استان می‌تواند نقش مهمی ایفا کند به طوری که این دریاچه علاوه بر بهبود سیمای حاشیه شهر می‌تواند به عنوان یک منطقه جدید شیلات و پرورش آبزیان بوده که خود موجب رونق اقتصادی، اشتغال و ... می‌گردد.
وی ادامه داد: این دریاچه می‌تواند مرکز تفریحی و ورزشی بوده و با راه‌اندازی قایقرانی، نصب پل‌های آبی به صورت نعل اسبی، سکوهای ماهیگیری و شنای ماراتون می‌تواند در ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی، جذب سرمایه‌گذار و پویایی شهر موثر باشد.
سرپرست شهرداری پارس‌آباد تصریح کرد: با توجه به اینکه دریاچه به صورت شرقی – غربی در شمال شهر قرار داشته و بیش از 90 درصد ضلع شمالی را پوشش می‌دهد به هنگام وزش بادهای موسمی دریای خزر از شمال شرقی می‌تواند کل شهر از نسیم خنک حاصل از دریاچه مذکور بهره‌مند گشته و در خنک شدن و مطبوع شدن هوای شهر و حذف هوای سمی حاصل از سمپاشی مزارع کشاورزی و باغات موثر باشد که در سلامتی شهر نقش مهمی دارد.
مولایی افزود: محل دریاچه مصنوعی پارس‌آباد در حال حاضر به صورت نیزار با ارتفاع بلند بوده و محل مخفی شدن افراد بزهکار و معتاد بوده می‌توان با ایجاد دریاچه و حذف موقعیت‌های خطرناک از نظر امنیت نیز گامی مهم در ارتقای چهره شهری پارس‌آباد برداشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اجرای این پروژه در بهسازی و بازآفرینی منطقه زیرنهر تراب نیز تاثیرات مهمی دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه محل این دریاچه در دوران گذشته از فاضلاب شهری انباشته شده هنگام گرم شدن هوا به دلیل قرار گرفتن در بادهای موسمی سبب پخش شدن هوای نامطبوع به داخل شهری شده و موجب نارضایتی مردم می‌گردد و از طرفی به دلیل شرایط مناسب برای رشد مالاریا و سایر حیوانات موذی از نظر بهداشتی و زیست محیطی برای مناطق بافت فرسوده چسبیده به آن و سایر مناطق شهر خطر آفرین بوده که ایجاد دریاچه مصنوعی در شهر باعث حذف این موارد می‌شود.
سرپرست شهرداری پارس‌آباد خاطرنشان کرد: محل دریاچه مصنوعی شهر پارس‌آباد به دلیل اینکه مستعد تصرف از طرف زمین‌خواران بوده که در حال حاضر نیز قسمت زیادی از بستر رودخانه به صورت عدوانی تصرف شده و به زمین مزروعی تبدیل شده است و موجب توسعه مناطق بافت فرسوده نیز شده است با ایجاد دریاچه می‌تواند از توسعه بافت فرسوده محلات به خصوص محله زیرنهرتراب جلوگیری نمود و دست زمین‌خواران را از محل بستر رودخانه و حریم رودخانه ارس قطع کرد.
مولایی گفت: این دریاچه پیشنهادی به صورت حوضچه آرامش عمل می‌کند و گل و لای و مواد زاید پایاب‌های مزارع به صورت مستقیم وارد رودخانه نشده و با ته نشین شدن آنها می‌توان از آب دریاچه ته نشین شده در مصارف خدمات شهری و ... استفاده کرد و از هدر رفت بی‌رویه آن جلوگیری کرد.
وی تاثیرات عملیاتی شدن دریاچه مصنوعی در تبدیل این مناطق به فضای گردشگری بکر را یادآور شد و افزود: در طرح هادی شهر پارس‌آباد محله زیرنهرتراب به عنوان دریاچه و قسمتی دیگر به صورت فضای سبز از طرف مشاور وقت پیشنهاد شده بود در واقع برای ساخت و ساز بی‌رویه طرح موضوع خود را از دست داده و ایجاد این دریاچه در واقع عینیت بخشیدن به قسمتی از طرح می‌باشد که مطالعات مشاور مورد تأیید مراجع زیربط بوده است.
سرپرست شهرداری پارس‌آباد بیان کرد: محل دریاچه مصنوعی شهر پارس‌آباد در حال حاضر به دلیل وجود فاضلاب‌های شهری قدیمی زیستگاه مناسبی نمی‌باشد و زمینه بروز بیماری‌های حیوانی و انسانی متعددی را فراهم کرده است که می‌توان با ایجاد این دریاچه، زیستگاه مناسبی را برای تنوع زیستی پرندگان ایجاد کرد.
مولایی اضافه کرد: با توجه به وسعت زیاد دریاچه مصنوعی شهر پارس‌آباد به نظر می‌رسد تغییرات شگرفی در هیدرولوژی منطقه ایجاد می‌شود و شاهد افزایش بارش و تغییرات زیستی و گیاهی مناسب خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود به تاکید شهرداری پارس‌آباد بر افزایش فرهنگ ترافیکی اشاره کرد و گفت: ما برای افزایش آگاهی مردم از رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی در کنار برنامه‌های فرهنگی متعدد سعی داریم تا با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فضاهای عمومی همشهریان را متوجه احترام متقابل در حوزه رانندگی و حفظ مقررات کنیم.
سرپرست شهرداری پارس‌آباد ادامه داد: شهرداری پارس‌آباد علاوه بر این اقدام نسبت به فعال کردن 5 دوربین نظارتی در سطح شهر با همکاری پلیس راهور و یک دوربین سیار اقدام کرده که انتظار می‌رود همشهریان از پارک‌های دوبله و سوبله در سطح شهر پرهیز کرده و سعی کنند بیشتر از وسایط نقلیه عمومی استفاده کرده و 11 دقیقه پیاده‌روی را در رسیدن به مقصد نهایی خود بعد از پیاده شدن از خودروی شخصی مورد توجه قرار دهند.
مولایی تصریح کرد: در کنار این اقدامات ما نسبت به اصلاح معابر، دوربرگردان‌ها، نوسازی چراغ راهنمایی و رانندگی در چهاراه‌ها و ... فعالیت‌هایی را انجام دادیم تا ترافیک روانی را شاهد باشیم.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/117502/ایجاد-دریاچه-مصنوعی-پروژه-مهم-بازآفرینی-شهری-پارس‌آباد
بستن   چاپ