پیام آذری
خلاء بین فعالیت های علمی با نیازهای دستگاه ها باید برطرف شود
چهارشنبه 28 آذر 1397 - 16:51:02
ایرنا - فرهنگی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - تبریز - استاندار آذربایجان شرقی گفت: خلاء های بین کارهای علمی دانشگاه ها و نیازهای دستگاه ها باید برطرف و کارهای علمی به فناوری تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، محمدرضا پورمحمدی روز چهارشنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز با تاکید بر کاربردی شدن کارهای علمی افزود: دستگاه های اجرایی باید کارها و طرح های خود را بر مبنای پژوهش از رهگذر دانشگاه ها اجرا کنند و دانشگاه ها و اساتید برای انجام طرح های تحقیقاتی خود به سراغ اولویت ها بروند.
وی با بیان اینکه در سال حداقل 2 هزار پایان نامه و رساله در دانشگاه نوشته می شود، اظهار داشت: اگر کارهای تحقیقاتی دانشگاه ها بر مبنای برنامه پژوهشی اجرا شود از انجام کارهای تکراری جلوگیری می شود.
استاندار آذربایجان شرقی نبود هماهنگی و توازن بین رشته های دانشگاه ها را از خلاء های موجود در مجموعه کارهای آکادمیک دانشگاه ها عنوان و یادآوری کرد: در برخی از رشته ها و گروه ها زیاد تلاش نمی شود و این امر موجب کاهش کارکرد سایر مجموعه ها می شود.
پورمحمدی با بیان اینکه مقاله نویسی نباید به مسابقه ای در آموزش تبدیل شود، ادامه داد: اکنون مقاله نویسی از سوی برخی موسسه ها برای دانشجویان به بلای جان دانشگاه ها تبدیل شده است.
وی با تاکید به برخورد با هرگونه فساد به هر شکل آن گفت: با کسانی که با آبروی نظام و مراکز علمی بازی کنند برخورد می شود.
استاندار آذربایجان شرقی با هشدار به افرادی که در اطراف دانشگاه دکان باز کرده و در زمینه مقاله نویسی سوء استفاده می کنند، گفت: براساس آئین نامه جدید مالکیت فکری با این پدیده نیز مانند مبارزه با قاچاق از سوی نیروی انتظامی و دستگاه قضایی برخورد می شود.
پورمحمدی از دانشگاه ها خواست با انجام فراتحقیق از کارهای پژوهشی انجام شده، ببینند که چند درصد آن ها تکراری است، چند درصد مقالات نوآوری دارد و چند درصد کارها به درد جامعه خورده است.
وی با اشاره به پیشرفت و توسعه علمی کشور پس از انقلاب اسلامی یادآوری کرد: با وجود تنگناهای مختلف، دانشگاه ها و مراکز علمی خیلی خوب درخشیده اند و مقام اول رشد علمی را در منطقه و جهان اسلامی کسب کرده ایم.
استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: هم اکنون رتبه 15 ، 16 تولیدات علمی را در جهان داریم و 1.6 درصد علم دنیا را تولید می کنیم.
پورمحمدی افزود: 14 دانشگاه کشور ما جزو دانشگاه های تاثیر گذار دنیا ست و دانشگاه تبریز یکی از این دانشگاه هاست.
وی انتقال دانش و ارایه آموزش به جمعیت 4.8 میلیون نفری دانشجویان، تولید دانش از رهگذر پژوهش و ترویج دانش و تبدیل آن به فناوری را از رسالت های دانشگاه ها اعلام کرد و گفت: اگر دانشگاه ها در این زمینه حرکت کنند علاوه بر گره گشایی مشکلات جامعه، در تامین منابع و تبدیل آن ها به ثروت نیز نقش ایفا خواهند کرد.
رئیس دانشگاه تبریز نیز در این آئین با بیان اینکه پژوهش از نیازهای اساسی پیشرفت و توسعه پایدار کشور است، گفت: اختلاف در بین جوامع در بسترسازی برای پژوهش بوده و بدون آن توسعه، رفاه و استقلال امکان پذیر نیست.
میررضا مجیدی افزود: پژوهش تنها مسیری است که می تواند کشور را نجات دهد به شرطی که آن را باور داشته باشیم و بسترهای لازم برای آن را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب تنها 2 کار پژوهشی و مقاله از دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شده بود، اظهار داشت: تولیدات محققان دانشگاه تبریز در سال جاری و در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی یک هزار و 201 مقاله است و این تعداد تا پایان سال جاری به یک هزار و 500 مقاله می رسد.
رئیس دانشگاه تبریز یادآوری کرد: این دانشگاه با دانشگاه هایی از کشورهای ترکیه، آمریکا، کانادا، ایتالیا و سایر کشورهای پیشرفته در کارهای علمی و تحقیقاتی مشارکت دارد.
در نوزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده آذربایجان شرقی از 12 پژوهشگر دانشگاه تبریز، 3 پژوهشگر برتر دستگاه های اجرایی، 4 فناور نمونه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و یک پژوهشگر دانش آموز تجلیل شد.
8023/3071

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/111588/خلاء-بین-فعالیت-های-علمی-با-نیازهای-دستگاه-ها-باید-برطرف-شود
بستن   چاپ