پیام آذری
اتخاذ سیاست های خرد در حوزه کشاورزی گریزناپذیر است
پنجشنبه 1 آذر 1397 - 12:23:02
ایرنا - اقتصادی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - تبریز - معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: باید با استفاده از سیاست های سطوح خرد و استفاده بهینه و کمتر از منابع آبی، به طرف تولید بیشتر و اقتصادی محصولات کشاورزی پیش رویم.
حبیب شریفیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در توضیح مصداقی از سیاست های خرد (میکرو) افزود: به عنوان نمونه در سال 1920 میلادی در آمریکا، پرورش جوجه گوشتی بر مبنای 125 روز و ضریب تبدیل 5 کیلو تولید گوشت مرغ را آغاز کردند که در زمان حاضر با بکارگیری تکنیک ها و یافته های علمی ضریب تبدیل به 1.7 کیلو و دوره تولید به 38 روز کاهش یافته است.
وی تغییرات اقلیمی را یکی از الزامات اهمیت دادن به اتخاذ سیاست های خرد در حوزه کشاورزی آذربایجان شرقی برشمرد و اظهار داشت: عواقب و عوارض ناشی از تغییرات اقلیم، بهره بردار میانی را که همان جمعیت دام استان می باشد، به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد.
وی با بیان اینکه رسالت سازمان جهادکشاورزی تامین امنیت غذایی و وظیفه کشاورز برقراری امنیت اقتصادی است، گفت: در سیاست گذاری بخش کشاورزی در قوانین و مقررات مربوط به این حوزه، کشاورز و کشاورزی باهم عجین شده اند، در حالی که هر کدام از این 2 مختصات ویژه خود را دارند و به طور حتم همه جنس نیستند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در بخش زراعت و کشت و کار علاوه بر منابع انسانی یک بهره بردار میانی با عنوان جمعیت دامی نیز وجود دارد، ادامه داد: وقتی بحث تغییر الگوی کشت یا تغییر رشته های مختلف زراعت به میان می آید، بهره بردار نیز از سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های بخش کشاورزی متاثر می شود.
وی تشریح کرد: در این شرایط در اثر زیان زیربخش دام، معیشت کشاورز ما به عنوان بهره بردار نهایی و به تبع آن اقتصاد ملی تحت تاثیر قرار می گیرد.
شریفیان با اشاره به این که در حال حاضر سیاست های بخش کشاورزی بر مبنای کلان (ماکرو) است، ادامه داد: از محققان و مراکز علمی انتظار داریم تا با تجهیز بهره برداران واسط و معرفی محصولات کشاورزی با مصرف آب کمتر و تولید بیشتر، به طرف عملیات میکرو (خرد) پیش برویم.
محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی 12 درصد صادرات غیرنفتی استان را تشکیل می دهد و بعد از کالاهای صنعتی رتبه دوم صادرات از نظر گروه کالایی مربوط به بخش کشاورزی است.
وسعت اراضی کشاورزی استان حدود 1.22 میلیون هکتار برآورد می شود که معادل 26 درصد وسعت استان و حدود 5.5 درصد اراضی قابل کشت کشور را شامل می شود.
سطح مراتع استان حدود 2.4 میلیون هکتار می باشد که حدود 51 درصد وسعت استان را به خود اختصاص داده و 24 درصد آن از نوع درجه یک و 55 درصد آن از نوع درجه 2 و بقیه مراتع درجه 3 است.
وسعت اراضی آبی و دیم آذربایجان شرقی نیز به ترتیب412 و 808 هکتار و در مجموع یک میلیون و 221 هزار هکتار است.
518

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/104753/اتخاذ-سیاست-های-خرد-در-حوزه-کشاورزی-گریزناپذیر-است
بستن   چاپ