پیام آذری
معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي خبر داد:
صنعت گردشگري ظرفيتي بزرگ براي ايجاد اشتغال در کشور
يکشنبه 12 شهريور 1396 - 10:44:19 PM
مهر
آذري آنلاين - معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه صنعت گردشگري ظرفيتي بزرگ براي ايجاد اشتغال در کشور است، گفت: بايد از اين پتانسيل ها استفاده کرد.

محمدصادق پورمهدي در در پنجمين دوره جشنواره سماق شهرستان هوراند، بيان کرد: افزايش دماي هوا به تغيير اقليم است و تغيير اقليم نشان‌دهنده اين است که بايد با طبيعت کنار بياييم و اگر نياييم از ما انتقام خواهد گرفت شايد اکنون‌که با بحران کم‌آبي مواجه هستيم در آينده بيش از الآن به بحران‌هاي زيست‌محيطي دچار شويم.
وي با اشاره به اينکه حوزه گردشگري براي ايجاد اشتغال بيشتر از گذشته در کشور مطرح است، افزود: با توجه به اينکه آذربايجان شرقي ميزبان گردشگران پايتخت گردشگري جهان اسلام در سال 2018 خواهد بود اين امر را بهانه‌اي قرار داده‌ايم تا ظرفيت‌هاي استان را معرفي کرده و از اين طريق بتوانيم با جذب گردشگران براي جوانان بيکار اشتغال ايجاد کنيم.
معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي ادامه داد: اقتصاددانان معتقدند که اگر توليد در خدمت خدمات باشد به توسعه جامعه منجر مي‌شود و روزي پيش‌بيني مي‌شود که 90 درصد اشتغال در خدمت خدمات خواهد بود و تنها درصد اندک در حوزه‌هاي صنعت و کشاورزي خواهد بود و اگر بتوانيم در بخش توليد به مردم خدماتي در خور شان آنها ارائه دهيم در حوزه گردشگري نيز مؤثر عمل خواهيم کرد.
پورمهدي رونق اقتصادي شهرستان هوراند را در گرو معرفي هر چه‌بهتر و بيشتر سماق ذکر کرد، گفت: معرفي چه‌بهتر محصول سماق بسيار مؤثرتر از توسعه هکتارها باغات با وجود کم‌آبي است در حالي که اگر با معرفي سماق بتوانيم گردشگران را به اين شهرستان جذب کنيم قطعاً در رونق اقتصادي منطقه نيز تأثيرگذار خواهيم بود.
وي بابيان اينکه شهرستان هوراند به‌عنوان قطب توليد سماق کشور بايد به دنيا معرفي شود، ابراز داشت: خوشبختانه سماق شهرستان هوراند نه‌تنها در کشور بلکه پا به عرصه بين‌المللي گذاشته و معرفي مي‌شود و برندسازي محصول سماق در جهت آشنايي مردم ساير ممالک نياز به همت مضاعف در معرفي اين محصول دارد به‌طوري‌که در اروپا کساني هستند که به سماق هوراند علاقه دارند و مشتري هستند.

معرفي ساير محصولات توليدي شهرستان هوراند
معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي معرفي ساير محصولات توليدي شهرستان هوراند را در کنار سماق جهت جذب گردشگران ضروري دانست، تصريح کرد: زماني مي‌توانيم به اهداف جذب گردشگر و ايجاد اشتغال دست‌يابيم که دولت و ملت همدل و همگام باشند به‌طور مثال نخبگان و فارغ‌التحصيلان توان اين را دارند که با استفاده از دانش و علم روز و ظرفيت‌ها سماق هوراند را بيشتر معرفي کنند.
پورمهدي با تأکيد بر اينکه دستگاه‌هاي اجرايي و خدماتي در معرفي سماق هوراند در جوامع بين‌المللي نيز نقش مؤثري دارند، خاطرنشان کرد: متولي اصلي برندسازي سماق شهرستان هوراند اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي است و انتظار داريم که ميراث فرهنگي همانند جشنواره کباب بناب به بحث سماق هوراند نيز وارد عمل شود و آن‌وقت مي‌توانيم بخشي از گردشگران تبريز 2018 را به سمت هوراند و ساير شهرستان‌هاي منطقه ارسباران هدايت کنيم.
وي بر ايجاد صنايع تبديلي در کنار توليد محصول منحصربه‌فرد سماق در شهرستان هوراند تأکيد کرد و يادآور شد: اگر مردم منطقه هوراند همت کرده و کشت سماق را در کنار معرفي آن توسعه دهند ما نيز به‌نوبه خود در ايجاد نمايشگاه براي آشنايي هر چه بيشتر در خدمت مردم اين منطقه خواهيم بود.
50 درصد مزارع هوراند بصورت دستي کشت مي شود
در شهرستان هوراند از 1500 هکتار سماق سالانه 120 تن محصول فرآوري شده بدست مي آيد.
50 درصد مزارع هوراند بصورت دستي کشت مي شود که با مکانيزه کردن اين محصول مي تواند تا سه برابر افزايش يابد.
کريم مهري رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان در اين جشنواره از آمادگي اين سازمان براي ارائه تسهيلات براي خريد ماشين آلات با بهره 15 درصد به سماق کاران خبر داد.
زين العابدين مردانيان فرماندار هوراند نيز در اين مراسم شناسايي بيشتر محصول سماق و جذب سرمايه گذار در اين زمينه را هدف اين جشنواره عنوان کرد.
قلي اله قليزاده نماينده مردم شهرستان هاي کليبر ، خداآفرين و هوراند در مجلس شوراي اسلامي هم بر ضرورت ايجاد واحدهاي بسته بندي و فرآوري سماق در شهرستان هوراند تاکيد کرد.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/10441/صنعت-گردشگري-ظرفيتي-بزرگ-براي-ايجاد-اشتغال-در-کشور
بستن   چاپ